Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει εδώ και τώρα!

Yπέρ της άμεσης χρεοκοπίας της Ελλάδας τάσσεται ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης.
Όπως αναφέρει σε νέο του άρθρο, η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, προτρέποντας μάλιστα τους Έλληνες να «αγκαλιάσουν» εκείνο που φοβούνται.
Ο κ. Βαρουφάκης κάνει λόγο για πραγματική χρεοκοπία και όχι ως «διπλωματική μπλόφα», καλώντας μάλιστα να αντιληφθούν οι Έλληνες τη θετική πλευρά μιας χρεοκοπίας.
Αναλυτικά το άρθρο του κ. Βαρουφάκη:
Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε…
Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο, αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.
Υπάρχει τέτοια πλευρά; Και βέβαια υπάρχει. Σε σχέση με χώρες όπως η γνωστή τρόικα Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, αλλά και η Βρετανία και το Βέλγιο, το σύνολο του χρέους μας (δημοσίου και ιδιωτικού) είναι το μικρότερο. Πως αυτό; Επειδή οι έλληνες, ως άτομα αλλά και ως ιδιωτικός τομέας, χρωστάμε πολύ λιγότερα εκείνων. Ακόμα και οι αντιπαθέστατες τράπεζές μας έχουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα: Πάνω από 150 δις πραγματικών καταθέσεων!
Μιλάμε για άνω του μισού ΑΕΠ σε καταθέσεις, κάτι για το οποίο οι περισσότεροι εταίροι μας θα σκότωναν να το έχουν, που λέει ο λόγος. Αν μάλιστα προσθέσετε και όλα τα χρήματα ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, θα δείτε ότι οι έλληνες δεν είμαστε και τόσο φτωχοί κατά μέσον όρο, κι ας έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη (με εξαίρεση την Λετονία).

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έλεγχοι των Υπηρεσιών Τροχαίας σε όλη την επικράτεια, στα σχολικά λεωφορεία

Από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ελέγχθηκαν συνολικά (6.730) σχολικά λεωφορεία, ενώ βεβαιώθηκαν (343) παραβάσεις αντίστοιχα
Οι κυριότερες αφορούν στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας, τον ταχογράφο, την έλλειψη των προβλεπόμενων μέσων-ειδών και τη στέρηση άδειας οδήγησης
Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Τροχαίας προγραμμάτισε και υλοποίησε με εντατικούς ρυθμούς, συντονισμένους και στοχευμένους ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, σε όλη την επικράτεια.

Συνελήφθησαν δύο άνδρες καιμια γυναίκα, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, στην πόλη των Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν, χθες (14-10-2013) το απόγευμα στα Ιωάννινα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες 37 και 35 ετών και μία 29χρονη γυναίκα), οι οποίοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη πόλη των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ότι  σπίτι στο οποίο διαμένουν ο 37χρονος και η 29χρονη, χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης και απόκρυψης ναρκωτικών, αλλά και ως χώρος διακίνησής τους «καβάτζα», πραγματοποιήθηκε έρευνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·        τρεις (3) συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (20,5) γραμμαρίων
·        δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (40,7) γραμμαρίων
·        ένα τσιγάρο κάνναβης
·        το χρηματικό ποσό των -350- ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών
Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντός της οικίας βρισκόταν και ο 35χρονος δράστης, ο οποίος συνελήφθη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

 

 

Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων ΠΕΠ «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου» στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Ηπείρου, ξεκινώντας κύκλο ενημέρωσης για την πορεία των συγχρηματοδοτούμενων έργων που υλοποιεί, στο πλαίσιο της Πληροφόρησης και Δημοσιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013», διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ., με θέμα την παρουσίαση των έργων που υλοποιούνται στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Τέλος στο φθινοπωρινό καλοκαίρι

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αύριο Τετάρτη, και θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων.
Αναλυτικότερα, από το πρωί της Τετάρτης, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενίσουν και θα μεταφερθούν σταδιακά μέχρι το βράδυ στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.
Για μεθαύριο, Πέμπτη, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν έως το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι θα επικρατήσουν αρχικά στα δυτικά και βόρεια και έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, παίρνοντας μέτρα αυτοπροστασίας.

Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου

Στην έγκριση προγραμματικών συμβάσεων και στη γνωμοδότηση Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για έργα  της Ηπείρου προχώρησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.
Αναλυτικά, η Επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε θετικά για τις Μ.Π.Ε. των έργων:
Ø εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρων στη θέση «Τσούμπα- Πέντε Πηγάδια- Τσούκα», περιοχής Λάκκας στη Δ.Κ. Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας

Από 20 Οκτωβρίου έως 30 Μαρτίου στην Πρέβεζα Έξι παραστάσεις από το θρυλικό μπαλέτο του θεάτρου Μπολσόι



 Έξι παραστάσεις από το θρυλικό μπαλέτο του θεάτρου Μπολσόι θα έχουμε φέτος την ευκαιρία να δούμε σε απευθείας μετάδοση στην οθόνη του Πολιτιστικού κέντρου Πρέβεζας.
Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου και εγκρίθηκε η υπογραφή εκ νέου της σύμβασης με τη γαλλική Εταιρία Pathé Live για προβολές παραστάσεων των περίφημων ρωσικών μπαλέτων Μπολσόϊ, μέσω δορυφόρου, από Οκτώβριο έως και τον Μάϊο του 2014. Συγκεκριμένα, ο Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο «Σπύρος Δήμας» αξιοποιώντας τον τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτουν θα πραγματοποιούν απευθείας λήψεις-μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας με ζωντανές ή και μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσουν παραστάσεις από το Μπολσόι, ένα από τα διασημότερα θέατρα του κόσμου, που για πολλά χρόνια υπήρξε το λίκνο και η στέγη του κλασικού μπαλέτου της Ρωσίας

Τσίπρας: Μνημόνιο και ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβάζονται




Νέα πρόταση για τηλεοπτική συζήτηση με τον πρωθυπουργό έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον κ. Σαμαρά να μην αποφεύγει τον διάλογο και επανέλαβε την ανυποχώρητη θέση του κόμματος ότι εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα καταργήσει το μνημόνιο και θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση, ενώ δεν απέκλεισε μονομερείς ενέργειες, στην περίπτωση που οι δανειστές δεν συμφωνήσουν στην αλλαγή του προγράμματος.
Τσίπρας: Μνημόνιο και ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβάζονται
 Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκπομπή «Ενικός» στο Σταρ και απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών, πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στρογγυλέψει τις θέσεις του και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ως κυβέρνηση με τη συνέχιση του μνημονίου. Τόνισε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάζονταν, αυτό θα σήμαινε την πλήρη απαξίωση της πολιτικής και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία του κόμματος.
 Είπε ακόμα ότι μια κυβέρνηση του κόμματός του θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν έχει τις δεσμεύσεις και τις εξαρτήσεις των κομμάτων που κυβέρνησαν και ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα όπως το σκάνδαλο Siemens.

Συνελήφθησαν τρία άτομα στα Γιάννινα για κατοχή ναρκωτικών


Την 14-10-2013/19.30 στα Ιωάννινα, συνελήφθησαν (3) ημεδαποί, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, (20,5) γραμμάρια ηρωίνης και (40,7) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 350 €, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ



Την Παρασκευή 11/10/2013, αντιπροσωπεία από την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου - Λευκάδας  συναντήθηκε στα γραφεία του ΤΕΕ ΗΠΕΙΡΟΥ, στα Ιωάννινα με αντίστοιχη αντιπροσωπεία της Αριστερής Κίνησης Μηχανικών Ηπείρου.
 Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών, και με δεδομένη την αναγκαιότητα ανατροπής των μνημονίων και των στηριγμάτων τους , καλεί όλες τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς στην συγκρότηση ενός μεγάλου, ενωτικού ψηφοδελτίου, ενόψει των εκλογών του ΤΕΕ, με στόχο:
1.     -Την ανατροπή του μνημονιακού συστήματος και των κυβερνήσεων του
2.     -Την ανατροπή του μνημονικού τόξου μέσα στο ΤΕΕ και την επαναθεμελίωση ενός νέου, αντιμνημονιακού, προοδευτικού ΤΕΕ
3.      -Την άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης και προστασίας των χειμαζόμενων συναδέλφων μας

Tο αντάμωμα των απανταχού Κραψιτών Ιωαννίνων, που διοργάνωσε η Αδελφότητα των απανταχού Κραψιτών (Κράψη, Ανατολική και Δρίσκος) στην Αθήνα, το Σάββατο12 Οκτωβρίου 2013,αναδείχθηκε σε γεγονός επιστροφής στην Ηπειρώτικη παράδοση και τις πατρογονικές ρίζες


Ένα παραδοσιακό πανηγύρι επιστροφής στις ρίζες, έζησαν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου2013, οι Κραψίτες(Κράψη, Ανατολική και Δρίσκος)  της Αττικής και όχι μόνο, αλλά και οι φίλοι της Ηπείρου και της Αδελφότητας, στο ιδιόκτητο οίκημα της Αδελφότητας στην οδό Ηπείρου 1 και Αγίου Δημητρίου 184, στον Άγιο Δημήτριο(Μπραχάμι) Αττικής. Μάλιστα το αντάμωμα αυτό το ονόμασαν και γιορτή προβατίνας, γιατί προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους βραστή προβατίνα, που ήταν προσφορά
των κτηνοτρόφων της Κράψης, του Δρίσκου και της Ανατολικής Ιωαννίνων.
 

Η οικοδεσπότης Πρόεδρος της Αδελφότητας Ελένη Καντζέλη, που είναι και Αντιδήμαρχος Αγίου Δημητρίου και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. έκαναν τα αδύνατα δυνατά, για να διασκεδάσουν οι παρευρισκόμενοι, γνήσια και παραδοσιακά ηπειρώτικα, έτσι όπως αρμόζει σε αυτούς που είναι ''εραστές'' της ηπειρώτικης παράδοσης και της ηπειρώτικης μουσικής. Μάλιστα επειδή ο αριθμός αυτών που προσήλθαν ήταν μεγαλύτερος από τον προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στην πλατεία
πίσω από το οίκημα, τοποθέτησαν και αρκετούς μέσα στην μεγάλη ισόγεια αίθουσα του οικήματος.
 

Κατά την προσέλευση τα μέλη του Δ.Σ. προσέφεραν στους προσκεκλημμένους τσίπουρο από την Ήπειρο και λουκούμι γιαννιώτικο. 

Την διασκέδαση είχε αναλάβει και έφερε επάξια σε πέρας  η παραδοσιακή ηπειρώτικη κομπανία του κλαρινίστα  Αποστόλη Παππά, με τραγουδιστές τον Κραψίτη Νίκο Τομαρά και τον Βαγγέλη Κώτσου.

Ακόμη γλεντούν και χορεύουν στη ''γιορτή τσίπουρου'' στη Νέα Μάκρη που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Ν. Μάκρης- Ραφήνας και Μαραθώνα


Με την παραδοσιακή μυσταγωγία, αναβίωσε και φέτος η διαδικασία απόσταξης τσίπουρου στη Νέα Μάκρη στο οίκημα των Ηπειρωτών από την τοπική Αδελφότητα Ηπειρωτών Μαραθώνα -Νέας Μάκρης και Ραφήνας ''Η Αγία Ειρήνη'', ''τηρώντας μιά συνέχεια πολλών χρόνων'', όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ακατάματος και χαλκέντερος Πρόεδρος της Αδελφότητας Βαγγέλης Φωτόπουλος.
 Η αναβίωση της γιορτής του τσίπουρου από την Αδελφότητα των Ηπειρωτών,
είναι ένα έθιμο που έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Μαραθώνα. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη της Αδελφότητας, αλλά πολλοί ακόμα δημότες, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.
 Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου, του παραδοσιακού ηπειρώτικου
αλκοολούχου ποτού,συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των γεωργών και των ποιμένων της Ηπείρου, που διαβιώνουν στην ύπαιθρο, κάτω από δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες. Η σημασία του υπήρξε σημαντική και στην κοινωνική ζωή, καθώς αποτέλεσε το αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε κοινωνικής εκδήλωσης.

Εργάτες βρήκαν μεγάλο θησαυρό

Μπροστά σε έναν μεγάλο θησαυρό ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας βρέθηκαν οι εργάτες που αναστηλώνουν τον ιστορικό Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη δυτική Μάνη, καθώς ανακάλυψαν ένα πήλινο αγγείο με...περισσότερα από 1.000 τουρκικά νομίσματα, ασημένια στην πλειονότητά τους!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχαιολογικός θησαυρός βρέθηκε μέσα σε ένα μεταβυζαντινής εποχής αγγείο, κατά τη διάρκεια των εργασιών αναστήλωσης του ναού που διενεργούνται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Διήμερη επίσκεψη και Ημερίδες στις Βρυξέλλες για την ποιοτική γεωργία και την ποιοτική διατροφή

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, φιλοξενεί διήμερη επίσκεψη 30 αγροτών, ιδιαίτερα νέων, βιοκαλλιεργητών, εκπροσώπων επιμελητηρίων καθώς ειδικών - έμπειρων σε θέματα ποιοτικής διατροφής από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας (ορεινές, πεδινές, νησιωτικές), στις Βρυξέλλες στις 17-19 Οκτωβρίου με θέμα την οικολογική, ποιοτική γεωργία και την καλή διατροφή.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δύο Ημερίδες της ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου, καθώς και να γνωρίσουν από κοντά τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από ξεναγήσεις στους εκθεσιακούς χώρους του Κοινοβουλίου, αλλά και παρουσιάσεις.  Στόχος της επίσκεψης είναι όχι μόνο η ενημέρωση και η πληροφόρηση αλλά και η εξοικείωση με καλές πρακτικές και η ανάπτυξη συνεργασιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΟΡΑΣ

                                                                            Ιωάννινα  Σεπτέμβριου 2013
                                                                                                    Προς
                                                            1.       Δήμαρχο Ιωαννιτών, κ. Φίλιππο Φίλιο
                                                            2.       Αντιδήμαρχο κ. Μασσαλά
                                                            3.       Αντιδήμαρχο, κ. Τσουμάνη Φίλιππο
                                                            4.       Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων
                                                            5.       Γενικό Γραμματέα Δήμου
                                                            6.       Επικεφαλής Αντιπολίτευσης, κ. Γκόντ
                                                            7.       Τεχνικές υπηρεσίες Δήμου Ιωαννιτών
                                                            8.       Συνήγορο του πολίτη
                                                                      Κοιν.
                                                               1.       ΜΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Θέμα: Αιτήματα για: α) για πεζοδρόμηση οδών Χατζηκώστα και Αγίου Νικολάου (από Χατζηκώστα έως την Παπαφίλου) (στην συνοικία Αγ. Νικολάου Αγοράς) και αναβάθμιση της εν λόγω περιοχής και
β) αναβάθμιση παιδότοπου στο πάρκο απέναντι από το ΕΚΑΒ
ΑΙΤΗΜΑ Ι : ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΟΔΩΝ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Εκ μέρους των παρακάτω υπογραφόντων κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής και σε συνέχεια της προφορικής ενημέρωσης/ υποβολής προφορικού αιτήματος στον δήμαρχο και στους καθ ύλην αρμόδιους αντιδημάρχους κ. Μασσαλά (για το 1ο θέμα) και κ. Τσουμάνη (για το 2ο αίτημα) από την κ Ντούλια (ως εκπρόσωπος των κατοίκων της ως άνω περιοχής στις 3-6-13) και μετά από την πρόκληση μικρού ατυχήματος από τροχοφόρο όχημα στην οδό Χατζηκώστα (στο οποίο μικρο-τραυματίστηκε κάτοικος της οδού, ενώ προκλήθηκαν και φθορές στο πεζοδρόμιο και στα μπαλκόνια 2 οικιών), σας υποβάλλουμε και γραπτώς τα αιτήματά μας σχετικά με το θέμα και παρακαλούμε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (ενημερώνοντας και τους εκπροσώπους προκειμένου να παρευρεθούν στη συνεδρίαση) και άμεση λήψη μέτρων για την ένταξη των εν λόγω οδών στο πρόγραμμα πεζοδρόμησης του Δήμου και την απαγόρευση κάθε τροχοφόρου οχήματος (με πρόβλεψη βεβαίως για την δυνατότητα φορτο-εκφόρτωσης για τους κατοίκους και επιβίβαση –αποβίβαση σε περιπτώσεις γάμων και κηδειών), για τους παρακάτω λόγους: