Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί δημιουργούνται οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια;

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια γίνονται όλο και εντονότερες όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος.
Αυτό οφείλεται στο ότι το δέρμα, οι μύες, το λίπος και άλλοι ιστοί γύρω από τα μάτια χάνουν με την πάροδο του χρόνου την ελαστικότητά τους και χαλαρώνουν.
Έτσι, η περιοχή των ματιών του κάτω βλεφάρου συμπεριλαμβανομένου, κρεμάει και σχηματίζει δυσάρεστες σακούλες.
Η εντύπωση ενισχύεται από το γεγονός ότι τα αποθέματα λίπους του κάτω βλεφάρου, σύμφωνα με νέες έρευνες, αυξάνονται με τα χρόνια, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει το βάρος τους.
Η επίδραση της ηλικίας στην περιοχή των ματιών καθορίζεται μερικώς από τα γονίδια.
newsbomb.gr

Γυμνός…. ο Αθλητισμός στην Καρδάμαινα της Κώ

Με έναν πρωτότυπο και άκρως εκκεντρικό τρόπο θέλησαν οι ποδοσφαιριστές της Δόξας Καρδάμαινας να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που βρίσκεται το γήπεδο της ομάδας και τη στάση του Δήμου.
Συγκεκριμένα, η ομάδα της Κω είχε λάβει τις διαβεβαιώσεις από τον Δήμαρχο, Κώστα Καΐσέρλη πως στις επόμενες συνεδριάσεις του Δήμου θα επανεξεταζόταν η μελέτη για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου της ομάδας, ωστόσο, λίγες μέρες πριν την έναρξη της σεζόν, δεν υπάρχει καμία αλλαγή…
Για τον λόγο αυτό, οι ποδοσφαιριστές της Δόξας Καρδάμαινας επέλεξαν να φωτογραφηθούν γυμνοί, περνώντας το μήνυμά τους πως «ο αθλητισμός στην Καρδάμαινα έχει μείνει γυμνός».

Βροχές και καταιγίδες αύριο

Φθινόπωρο από τη Δευτέρα, αφού, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα υπάρξει πρόσκαιρη, αλλά σημαντική μεταβολή του καιρού, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από τις πρωινές ώρες, στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική και κεντρική στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ στο ανατολικό αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Όσον αφορά στην υπόλοιπη χώρα, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που πιθανόν τοπικά να έχουν έντονη μορφή, αλλά επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί.
Πάντως από το απόγευμα και από τα δυτικά η κακοκαιρία θα υποχωρήσει και τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Τον πέρασε για αγριογούρουνο τον πυροβόλησε και τον σκότωσε στο Αργυροχώρι Δελβινακίου Ιωαννίνων

Με την έναρξη της φετινής κυνηγετικής περιόδου  άρχισαν κιόλας τα ατυχήματα από κυνηγετικά λάθη.
Παρά τις επισημάνσεις των Κυνηγετικών Συλλόγων των Ομοσπονδιών αλλά και πολλών άλλων φορέων και υπηρεσιών για προσοχή στο κυνήγι εν τούτοις τα λάθη συνεχίζονται με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς ή απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Όπως δυστυχώς συνέβη στην περιοχή Αργυροχωρίου Δελβινακίου στο Πωγώνι  Ιωαννίνων όταν  39χρονος  κυνηγός από τις Καρυές,  κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριόχοιρου, από αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής αίτια, πυροβόλησε με κυνηγητική καραμπίνα και τραυμάτισε θανάσιμα 49χρονο συγγενή και φίλο του από τα Γιάννινα, με τον οποίο κυνηγούσε μαζί κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.
Σ’ αυτού του είδους τα δυστυχήματα συνήθως γίνεται το ίδιο λάθος όταν ό ένας κυνηγός βλέπει πίσω από θάμνους να κινείται κάτι νομίζει ότι πρόκειται για θήραμα , στην προκειμένη περίπτωση αγριόχοιρο και αφού πυροβολήσει αντιλαμβάνεται , πολύ εργά βέβαια ότι αντί για θήραμα ήταν ο συνάδελφος του κυνηγός που (συνήθως) κυνηγούσαν μαζί.
Μετά το περιστατικό, όπου ο θάνατος του πυροβοληθέντος ήταν άμεσος ο 39χρονος συνελήφθη βρισκόμενος σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση όταν αντιληφθηκε πως πυροβόλησε τον δικό του άνθρωπο αντί για θήραμα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργεί το Α.Τ. Δελβινακίου.

Την "ΕΛΕΝΗ" του Ευριπίδη αρουσιάζει στα " ΟΛΥΝΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ¨ το Γυμνάσιο Περάματος

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
«ΕΛΕΝΗ» του Ευριπίδη, Γυμνάσιο Περάματος Ιωαννίνων.
Την τραγωδία του Ευριπίδη «Ελένη» ανεβάζει το Γυμνάσιο Περάματος Ιωαννίνων στα
«Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Τ Α Ε Ν Δ Ι Ω»
Δ Ι Ε Θ Ν Η Σ  Μ Α Θ Η Τ Ι Κ Η  Σ Υ Ν Α Ν Τ Η Σ Η
Α Ρ Χ Α Ι Ο Υ  Δ Ρ Α Μ Α Τ Ο Σ
12-20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
Α Ρ Χ Α Ι Ο Θ Ε Α Τ Ρ Ο
Δ Ι ΟΥ
 ΠΙΕΡΙΑ

Δέκα καθημερινές επιβλαβείς συνήθειες που σε «σκοτώνουν» αργά-αργά χωρίς να το ξέρεις!

Θες να έχεις ένα μακρύ και υγιή βίο και κάνεις ό ,τι μπορείς ή ό,τι σου επιτρέπει η καθημερινότητά σου. Υπάρχουν όμως κρυμμένοι κίνδυνοι, και μάλιστα στις πιο απλές συνήθειές σου, τους οποίους δεν αντιλαμβάνεσαι καν, αλλά είναι εκεί, κάθε στιγμή της μέρας, μειώνοντας το προσδόκιμό σου. Ποιοι είναι αυτοί;
1.Καθιστική ζωή
Έρευνες έχουν δείξει πως η μείωση του «καθισιού» σε λιγότερο από 3 ώρες την ημέρα προσθέτει δύο ολόκληρα χρόνια στη ζωή σου.
2.Υπερβολικός ύπνος
Το να κοιμάσαι λίγο είναι εξαιρετικά βλαβερό, καθώς επιφέρει αύξηση βάρους. Το ίδιο όμως ανθυγιεινός είναι και ο πολύωρος ύπνος άνω των 9 ωρών την ημέρα, βλάπτοντας την καρδιά.
3.Πολύωρη έκθεση στην ακτινοβολία κάθε είδους οθονών
Κάθεσαι και κοιτάς την οθόνη πάνω από τέσσερις ώρες την ημέρα; Ε, τότε υπολόγισε 1.5 χρόνια μείον από το προσδόκιμό σου.
4.Μακροχρόνια λήψη φαρμάκων για μη απειλητικές προς τη ζωή ασθένειες
Φαρμακευτικές αγωγές αντιμετώπισης της αϋπνίας ή του άγχους αποτελούν βάσει ερευνών παράγοντες αύξησης της θνησιμότητας.
5.Η έλλειψη χιούμορ
Το γέλιο και το αίσθημα ευεξίας τονώνει το ανοσοποιητικό, μειώνει το στρες και εκτονώνει την συσσωρευμένη ένταση.
6.Στρες
Όλοι έχουν επίγνωση των επιβλαβών συνεπειών του στρες. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι το χρόνιο στρες μπορεί να αλλοιώσει μέχρι και τη χημική σύσταση του DNA.
7.Έλλειψη σεξ
Η έντονη σεξουαλική επαφή ανακουφίζει από το στρες, καίει θερμίδες και αυξάνει το προσδόκιμο κατά οκτώ ολόκληρα χρόνια. Περισσότεροι οργασμοί ισοδυναμούν με 50% μείωση της θνησιμότητας στους άνδρες.
8.Φτωχή διατροφή
Επεξεργασμένες τροφές, κόκκινο κρέας και έλλειψη φρέσκων φρούτων σημαίνουν συνταγή βέβαιου θανάτου. Απλά πράγματα.
9.Αντικοινωνικότητα
Παράγοντες ψυχοσυναισθηματικής φύσεως όπως η μοναξιά και η απομόνωση συρρικνώνουν τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού. Φίλοι και οικογένεια το καλύτερο αντίδοτο.
10.Πολύωρη καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου
Περπατήστε, ποδηλατείτε, μην μένετε ακίνητοι...
Yahoo!

 

 

.. .

 

.

.

 

.

Συνελήφθη στο Δελβινάκι Ιωαννίνων 22χρονος διακινητής, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τέσσερις παράνομους αλλοδαπούς

Συνελήφθη, χθες νωρίς το πρωί στη Διασταύρωση Λίμνης στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του  Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης  Δελβινακίου, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία  για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, ο 22χρονος  κατελήφθη από τους αστυνομικούς   να μεταφέρει με  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις  ομοεθνείς του (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Ιωαννίνων.

 

 

 

 

Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Συκούλα Άρτας, για κατοχή λαθραίου καπνού

Κατασχέθηκε ένα κιλό λαθραίου καπνού σε συσκευασίες, που δεν έφεραν ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου
Συνελήφθησαν, χθες (14-09-2013) το μεσημέρι στη Συκούλα Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας  41χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 56χρονος ομογενής,  για κατοχή λαθραίου καπνού.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος δύο (2) συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους ενός (1) κιλού, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. 
Η ανωτέρω ποσότητα του λαθραίου καπνού καθώς και το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 41χρονου, κατασχέθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας που ενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

 

 

Δύο νεαροί Ρομά έκλεψαν ηλικιωμένη με τη μέθοδο της απασχόλησης, στο Σκεπαστό Πρέβεζας

  
Από το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου Πρέβεζας  σχηματίστηκε  δικογραφία  σε βάρος δύο ημεδαπών Ρομά,  ηλικίας 24 και 28 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες κλοπής από σπίτι στο Σκεπαστό Πρέβεζας, που έγινε το πρωί της 12-09-2013.
Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες από κοινού με τρίτο άτομο που αναζητείται, αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι 81χρονης ημεδαπής,   χρηματικό ποσό και χρυσά κοσμήματα.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

 

 

 

 

" Ηπειρωτικό πανηγύρι" διοργανώνει ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ελλνικού το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
«ΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ»
25Η ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ - 167 77 ΕΛΛΗΝΙΚΟ
                                                    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ελληνικού σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας
το «Ηπειρώτικο Πανηγύρι» που θα λάβει χώρα στην πλατεία Σουρμένων το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:30. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν χοροί από την χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας και θ' ακολουθήσει γλέντι με την κομπανία τυ εξαίρετου Ηπειρώτη κλαρινίστα   Βασίλη Τόλη.