Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Διαμαρτυρία αγροτών στην Πρέβεζα

Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας υστέρα από έκτακτο ΔΣ που έγινε  στις  14 / 2 /2 2014 στα γραφεία της και ύστερα από ομόφωνη απόφαση  σας ανακοινώνει ότι το Σάββατο σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι παραγωγοί μέλη της αλλά και οι παραγωγοί που συμμετέχουν στην αγορά αγροτών Πρέβεζας δεν θα πωλούν αγροτικά προϊόντα .
 Επίσης οι αγρότες της αγοράς  θα διαμαρτυρηθούν και για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Παρουσίαση στο Σταυράκι του βιβλίου: «Ένας Χιώτης υμνεί την Ήπειρο»

Το Γυμνάσιο Σταυρακίου σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου, εκδίδουν από κοινού, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα ελευθερίας της Ηπείρου, ένα επετειακό-ιστορικό βιβλίο με τίτλο: «Ένας Χιώτης υμνεί την Ήπειρο».
Στο βιβλίο αυτό ο εθελοντής Ηπειρομάχος Λεωνής Μιλτ. Καλβοκορέσης με την  «Περί Ηπείρου» διάλεξή του, την οποία εκφώνησε σε εκδήλωση στη Χίο ένα χρόνο μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, υμνεί την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες και όπως λέει ο ίδιος: «Σκοπός τής παρούσης διαλέξεως είνε να θέσω ενώπιόν σας τα περί της χώρας, την ιστορίαν και τα περί της ανωμαλωτάτης καταστάσεως ήτις εγεννήθη εν χώρα Ελληνική εκ της συμφεροντολογίας και αδιαφορίας τών κρατών τής Ευρώπης.  Θα σας είπω δηλαδή ολίγα περί Ηπείρου».
Το σπάνιο αυτό ιστορικό υλικό πρόσφερε ο φιλόλογος καθηγητής από τη Χίο, Λεωνίδας Πυργάρης, ο οποίος είχε την επιμέλεια και τον σχολιασμό των κειμένων.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Σταυρακίου την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 7:00 το απόγευμα. Στην εκδήλωση, μετά την παρουσίαση, θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς μαθητές και μαθήτριες από τα δύο συνεργαζόμενα σχολεία.Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Κουτσελιού


 Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 8.30  το βράδυ Ο Μορφωτικός  Πολιτιστικός  Αιμοδοτικός  Σύλλογος ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ  πραγματοποιεί τον ετήσιο  χορό του στο  κέντρο «Αλέκος»  στο Κρυφοβό.
Με ανακοίνωσή του καλεί  όλους τους κατοίκους και φίλους του  Συλλόγου και του Κουτσελιού , να  τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση η οποία είναι αφιερωμένη στον Πολιτισμό και την Αιμοδοσία 
Στην εκδήλωση θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς από την Ελλάδα τα χορευτικά τμήματα  του Συλλόγου.