Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Δηλώσεις Φ.Φίλιου σχετικά με τις νέες περικοπές πόρων στην αυτοδιοίκηση

«Η νέα μείωση της τακτικής επιχορήγησης των Δήμων που δρομολογείται ήδη από την Κυβέρνηση, προκαλεί οργή κι αγανάκτηση, θα φέρει την αυτοδιοίκηση αντιμέτωπη με νέα προβλήματα και την οδηγήσει σε περαιτέρω αδυναμία παρέμβασης σε καθημερινά ζητήματα».
Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος με αφορμή τις νέες περικοπές στους ΚΑΠ, θέμα που απασχόλησε και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Εκδήλωση στο λόφο Δουρούτης

Την Πέμπτη στις δώδεκα και τέταρτο το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Λόφο Δουρούτης η τελετή μνήμης και τιμής για τα έξι παλικάρια που έπεσαν για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Επιμνημόσυνη δέηση
Σύντομη επίκαιρη ομιλία από τον Πρόεδρο του ΤΚ Νεοχωρόπουλου, φιλόλογο Χρίστο Στόγια
Απαγγελία ποιημάτων
Προσκλητήριο πεσόντων
Κατάθεση στεφάνων.
-         Ο χώρος της τελετής βρίσκεται μετά την Ιερά Μονή Περιστεράς, πλησίον της Αγίας Παρασκευής.


Νίκη Φούντα:Ο Δυτικός Σιδηροδρομικός άξονας είναι εθνική προτεραιότητα

Στον αέρα η υλοποίηση του Δυτικού Σιδηροδρομικού άξονα, εξαιτίας -και πάλι- κακών πολιτικών επιλογών και πρακτικών. Ένα έργο πνοής για την Δυτική Στερεά και την Ήπειρο κινδυνεύει να χαθεί, αφού δυστυχώς τα αρμόδια Υπουργεία δεν το αξιολογούν διαχρονικά ως προτεραιότητα….
Είναι επιτέλους αναγκαιότητα να δοθούν ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης σε έναν Δυτικό Άξονα που έντεχνα παραμελήθηκε πολιτικά σε βάθος δεκαετιών. Άλλωστε, τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς είναι η απάντηση στις συγκοινωνίες σε κάθε ευνομούμενο αναπτυγμένο κράτος και ταυτόχρονα, η σύνδεση των λιμανιών μας οφείλει να είναι υψηλή εθνική προτεραιότητα.

Παρουσίαση εκδόσεων Δημοτικής Πινακοθήκης

Στον Πολιτιστικό Χώρο «Δημήτρης Χατζής» έγινε, η παρουσίαση τριών σπουδαίων εκδόσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης.
Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων.
Τα έργα που παρουσιάσθηκαν είναι «Οι Συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων», «Τα γλυπτά της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων» και «Θάλεια Φλωρά- Καραβία: Σχέδια από το Μέτωπο της Ηπείρου (1913)».

Παρουσίαση του βιβλίου «Τα Κρυμμένα Σεντούκια του Αλή Πασά»

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις επτά το βράδυ, θα γίνει στον Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» η παρουσίαση του βιβλίου της Μαίρης Σάββα-Ρουμπάτη «Τα Κρυμμένα Σεντούκια του Αλή Πασά».
Την παρουσίαση του βιβλίου, που αποτελεί ένα γοητευτικό ταξίδι στα Γιάννινα θα κάνουν:
Νικαίτη Κοντούρη, Σκηνοθετις,
Αναστ. Παπασταύρου, Πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων και Συγγραφέας,
Απόστολος Μπενάτσης Καθηγητής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστημιο Ιωαννίνων.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ – UNRIC με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μητρικής Γλώσσας της UNESCO, που φέτος έχει θέμα «Βιβλίο και Εκπαίδευση στη Μητρική Γλώσσα».
Η εκδήλωση, εντάσσεται στους εορτασμούς για την 101η επέτειο για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων.



Για τις αντιδράσεις κατάργησης του ΕΟΠΥΥ απάντησε ο Α.Μπέζας

Ο Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Θεσπρωτίας  Αντώνης  Μπέζας παραχώρησε συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) στην οποία αναφέρεται στο θέμα της κατάργησης του ΕΟΠΥΥ.  
-Κύριε υπουργέ σε μετωπική σύγκρουση φαίνεται να προχωρούν οι γιατροί με το υπουργείο Υγείας με αφορμή την παράδοση των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, με τους γιατρούς να δηλώνουν αποφασισμένοι να μην παραδώσουν τα κλειδιά των πολυιατρείων . Ποιά είναι η απάντηση του υπουργείου;

Επίσκεψη στα έργα ύδρευσης στην Τούμπα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του νέου τροφοδοτικού συστήματος ύδρευσης του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων από τη θέση Τούμπα μέχρι και τη Βουνοπλαγιά. Πρόκειται για έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 7,7 εκατομμύρια ευρώ.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην αναβάθμιση και επέκταση της ύδρευσης του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με τις παρεμβάσεις που υπολείπονται στο υδροδοτικό σύστημα του Σ.Υ.Δ.Κ.Λ.Ι.

Ο Θανάσης Οικονόμου για τον σταυρό στις εκλογές: « Η απόφαση αυτή διαιωνίζει τις διαδρομές του πολιτικού χρήματος και της τηλεοπτικής πασαρέλας»

Για την αιφνιδιαστική απόφαση της σταυροδοσίας στις Ευρωεκλογές τοποθετήθηκε ο Θανάσης Οικονόμου. Σύμφωνα με τον πρώην Βουλευτή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ, «η απόφαση αυτή ενώ παρουσιάζεται πως γίνεται για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, στην ουσία είναι μια ρητορική στην υπηρεσία συγκάλυψης πολιτικών σκοπιμοτήτων και αδυναμιών, η οποία υπαγορεύτηκε από ανάγκες κομματικού τακτικισμού. Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός των εκλογών ουδόλως αναδεικνύεται από τη διαδικασία της σταυροδοσίας.

Επίκαιρη Επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα

 Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, κατέθεσε Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα. 
Με την Επίκαιρη Επερώτηση, τονίζεται η συμβολή του πρωτογενή τομέα στην οικονομία και η δυνατότητά του να συμβάλλει στην αειφόρο αγροτική ανάπτυξη και κυρίως, στην ανάπτυξη της χώρας για να αποτελέσει τον  βασικό πυλώνα του νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου. 

Διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου

H Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη εκπροσώπησε την Περιφέρεια Ηπείρου στο Συνέδριο φορέων για τη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Η αύξηση τουριστών από το Ισραήλ στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου

Για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο της πολιτικής της για προσέλκυση τουριστών από στοχευμένες αγορές, συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IMTM 2014 που πραγματοποιήθηκε στο Τελ - Αβίβ του Ισραήλ.
Η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικόλα Κάτσιο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους των ΜΜΕ, στους οποίους παρουσίασε τις δυνατότητες της Ηπείρου για τουρισμό όλη τη διάρκεια του χρόνου,  καθώς και  συγκεκριμένα μνημεία - αναφορά της Ισραηλιτικής κοινότητας.

«Μια τεράστια έκρηξη» στοPolitheatro

To Politheatro παρουσιάζει το έργου του Βασίλη Μαυρογεωργίου
‘Μια τεράστια έκρηξη’
Ο δημιουργός της "Κατσαρίδας" με το ιδιότυπο χιούμορ του φέρνει στο φως την τεράστια έκρηξη που πραγματοποιείται στη ζωή και την ψυχή  κάθε ανθρώπου από την αρχή της ζωής του....μέχρι όσο αντέξει!
Μια ιστορία που κινείται ανάμεσα στα αδιόρατα σύνορα φαντασίας και πραγματικότητας, μια σειρά από διαφορετικούς χαρακτήρες που εμφανίζονται κάθε τόσο στη σκηνή, ένας διάχυτος σουρεαλισμός με ψήγματα εφηβικού ρομαντισμού και τρυφερότητας δίνουν στο κείμενο μια άλλη διάσταση που σίγουρα κάτι θα μας θυμίσει από εμάς τους ίδιους.
Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή και ώρα 9.15μμ στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος.
Η ζωή είναι ένας μικρός παράδεισος, και εμείς αφήνουμε πίσω μας τα παιδικά μας χρόνια για να περάσουμε στην κόλαση της ενηλικίωσης.

Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας "η Ολυμπιάς


 Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά για την έμπρακτη υποστήριξη της την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας και προσωπικά τον αντ/ρχη κ.Ηλιαδη Δημητριο που μας βοήθησε στην 2η συμμετοχή του χορευτικού μας τμήματος στην κορυφαία εκδήλωση των αποδήμων Ηπειρωτών "την πίτα του Ηπειρώτη 2014" που διεξήχθη την Κυριακή 16/2 στο Σ.Ε.Φ. μια εκδήλωση πανελλήνιας εμβέλειας κατά την οποία προβάλλεται τόσο ο Σύλλογός μας όσο και η πόλη μας, η Φλώρινα.

Δήμαρχοι, γιατροί και δημοσιογράφοι με ψευδή πόθεν έσχες -Ολες οι υποθέσεις



Τη διαφθορά στην Ελλάδα της κρίσης, αποτυπώνει η έκθεση της Αρχής για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος, που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Oπως προκύπτει από αυτήν, «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή αναδεικνύονται οι δήμαρχοι, οι γιατροί και οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.

Η ιστορία πίσω από πιο διάσημο Wallpaper -Το τοπίο των Windows XP



Μια από τις δημοφιλέστερες εικόνες της ψηφιακής εποχής, το default wallpaper των Windows XP, αντίθετα με ό,τι πιστεύουν αρκετοί, πρόκειται για φωτογραφική λήψη και όχι για μια εικόνα που δημιουργήθηκε σε υπολογιστή.

Το στοιχειωμένο νησί στον κόλπο της Νάπολης



Το νησάκι Γκαϊόλα, που βρίσκεται στον κόλπο της Νάπολης έχει σύμφωνα με τον θρύλο μια καταραμένη ιστορία που ακολουθεί όσους επιχείρησαν να το αγοράσουν.

Ομίχλη μυστήριο τυλίγει τα πάντα στον Πειραιά – Σάστισαν όλοι, επεκτείνεται και στα νότια προάστια !!!



Ξαφνικά ένα πυκνό σύννεφο ομίχλης που σε κάποια σημεία μοιάζει και με πυκνό καπνό τύλιξε τον Πειραιά και τώρα φαίνεται να κατευθύνεται προς τα νότια προάστια. Στα social media ανεβάζουν συνεχώς φωτογραφίες και προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει.

O χαιρετισμός του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Οικονόμου, στην ''Πίτα του Ηπειρώτη 2014''

Σεβασμιότατε, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου , αγαπητέ συμπατριώτη  κ.κ. Ιερόθεε, Αγαπητοί Προσκαλεσμένοι. Φίλοι μας από την Θράκη που σήμερα θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε μαζί, Αγαπητοί Συμπατριώτες Ηπειρώτισσες, Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπείρου. 
 Σας καλωσορίζομε    κι εφέτος σε τούτο το γιορτινό μας αντάμωμα ,  στην κοπή της πίτας του απόδημου Ηπειρώτη ,σε τούτη την ιερή μυσταγωγία , όπου η ψυχή μας ταξιδεύει  νοερά, με τις γλυκύτατες και συγκινησιακές μελωδίες του κλαρίνου
, της φλογέρας και των μακρόσυρτων ως τα μύχια της, δημοτικών
  τραγουδιών μας και πάει με τα δικά της φτερά όπως λέει και ο εθνικός μας ποιητής, στα ιερά της Ηπείρου μέρη. Και πλανιέται στους αγαπημένους μας τόπους με ένδοξα απομεινάρια ιστορικής μνήμης και διδαχής. Πλανιέται  στις περήφανες κορφές της Γκραμπάλας και της Φούρκας , στις εναλλασσόμενες ομορφιές του  Βίκου και του Αώου, στο νεροκύλισμα  του Άραχθου και του Καλαμά , στις άγριες και χιλιοτραγουδισμένες βουνοκορφές του Σουλίου , του Ζαλόγγου και του δοξασμένου Μπιζανίου.

"Πίτα του Ηπειρώτη 2014": μήνυμα ανάτασης, κάλεσμα έγερσης για τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο. Μεγάλη η επιτυχία της κορυφαίας εκδήλωσης της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

"Ο Ηπειρωτισμός ξεχώριζε πάντοτε, γιατί έβρισκε πάντα τον ένα, τον αναντικατάστατο ρόλο που δίνει νόημα και περιεχόμενο στη ζωή: Τον αγώνα για λευτεριά, για πρόοδο της κοινωνίας για προκοπή του λαού. Από τα πανάρχαια βάθη της ιστορίας της Ηπείρου ακούγεται στους αιώνες το παράγγελμα που απορρίπτει την υποταγή, την υποτέλεια, την αδράνεια, την παραίτηση. Mπροστά στις δυσκολίες που συναντάμε, πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να αγωνιστούμε, να τραβήξουμε καταπάνω τους, να γκρεμίσουμε τα χαλάσματα που μας άφησαν και να
τα ξεπεράσουμε."
Έτσι ολοκλήρωσε το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργος Οικονόμου, πέμποντας ανάγλυφα το εγερτήριο μήνυμα της "ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2014", την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Λίγο νωρίτερα είχε στιγματίσει ως απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη την παντελή έλλειψη στήριξης από μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το «παχύ» πορτοφόλι ευνοεί τον έρωτα



Μπορεί οι Beatles το 1964 να τραγουδούσαν ότι τα χρήματα δεν αγοράζουν την αγάπη (σχετική μουσική υπόκρουση παρακάτω), όμως φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε…

Υπάλληλος υπουργείου ήταν άφαντη για 7 μήνες αλλά πληρωνόταν!!



Ξεπερνούν κάθε φαντασία τα στοιχεία που αποκάλυψε το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για κοπανατζήδες δημοσίους υπαλλήλους. Πολύμηνες απουσίες, αναρρωτικές άδειες για ψύλλου πήδημα, μειωμένα ωράρια, αλλά με καταβολή υπερωριών… συνθέτουν το πόρισμα-φωτιά που δημοσίευσε ο Τύπος της Κυριακής.

Η Ryanair θέλει να προσλάβει αεροσυνοδούς -Ποια είναι τα κριτήρια



Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι πρώτες συνεντεύξεις για το προσωπικό καμπίνας (φροντιστές και αεροσυνοδοί) στις πτήσεις της Ryanair στη Θεσσαλονίκη. Οσοι και όσες επιθυμούν να περάσουν από τις συνεντεύξεις θα πρέπει να σπεύσουν να κάνουν αίτηση στην ιστοσελίδα crewlinik.ie.

Οι Ελληνες οδηγοί κάνουν ό,τι θέλουν στους δρόμους - 14.000 παραβάσεις του ΚΟΚ, μέσα σε ένα τετραήμερο



Τελικά, οι οδηγοί που κυκλοφορούν στους δρόμους της Ελλάδας επιμένουν να μην βάζουν μυαλό και να κάνουν αυτό που εκείνοι θεωρούν σωστό, είτε είναι σύμφωνο με τον ΚΟΚ, είτε όχι. Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από τις παραβάσεις που εντοπίζει και καταγράφει -καθημερινά- η Τροχαία, στους δρόμους.

Διαχρονικό πάρτι: Έσκασε η πρώτη νάρκη με τις "αμαρτωλές" ΜΚΟ



"Έπειτα από 14ετή καθυστέρηση, δημοσιογράφος με βρόμικο χρήμα από τις διαβόητες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις βρέθηκε στον Κορυδαλλό", αναφέρει η Ελευθεροτυπία, αναφερόμενη στον Κώστα Τζεβελέκο, ο οποίος όπως σημειώνει το δημοσίευμα είχε κάνει οικογενειακή υπόθεση τη ΜΚΟ "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης" και μάλιστα εκτός Ελλάδας σε περιοχές όπως ο Λίβανος, το Ιράκ και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, τρία άτομα, για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν  (62) γραμμάρια ηρωίνης καθώς και χάπια απαγορευμένης φαρμακευτικής ουσίας
Συνελήφθησαν από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, χθες (16-02-2014) το πρωί στην πόλη της Άρτας, τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας  42, 72 και 61 ετών,  για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Αποφάσεις για οδικά έργα στην Π.Ε. Άρτας και αντιπλημμυρικά στην Π.Ε. Πρέβεζας

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων,  ενέκρινε τη δημοπράτηση έργων  για το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Άρτας και για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Π. Ε. Πρέβεζας.
Αναλυτικά:
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε:
Ø Τη δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου Άρτας – Γαβριάς», προϋπολογισμού 298.000 ευρώ

Για το νέο Κώδικα Φορολογική​ς Διαδικασία​ς και την καθιέρωση ενός απλού, δίκαιου, αναλογικού και σταθερού φορολογικο​ύ συστήματος

Κατάργηση των Νόμων 4174 & 4172 του 2013  του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και καθιέρωση ενός απλού, δίκαιου, αναλογικού και σταθερού φορολογικού συστήματος 
Σε μια χώρα που διανύει τον έκτο χρόνο ύφεσης, που από το 2010 έως σήμερα έχουν κλείσει χιλιάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες Έλληνες επαγγελματίες και εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί στην  ανεργία, η Συγκυβέρνηση, χαμένη στο δρόμο για την ανάπτυξη, νομοθετεί και εφαρμόζει νόμους, που βάζουν ταφόπλακα σε όσες Ελληνικές επιχειρήσεις  αγωνίζονται να παραμείνουν ζωντανές.

«Θέσεις της ΕΣΕΕ για τη νεανική επιχειρηματικότητα και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων με προτάσεις για "start ups","restarts" & "follow ups"»

Η χώρα μας βρίσκεται μπροστά στην αδήριτη ανάγκη του να οργανώσει την ανάκαμψή της, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτή μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία και την κινητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Σε αυτήν τη διαδικασία είναι ανάγκη να έλθει νέο «αίμα» στην αγορά, μια νέα γενιά επιχειρηματιών, η οποία θα συνεισφέρει στην έξοδο της χώρας από την ύφεση και θα εμπλουτίσει τον εγχώριο ανταγωνισμό με πρωτότυπες ιδέες.