Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Το καλοκαίρι αρχίζουν οι 50.000 προσλήψεις στο Δημόσιο -Η απασχόληση θα είναι πεντάμηνηΟ ΟΑΕΔ αναμένεται να προκηρύξει μέσα στο καλοκαίρι τέσσερα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα για 49.761 άτομα. Όσοι προσληφθούν θα εργασθούν για πέντε μήνες σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014: Οι απαντήσεις σε Μαθηματικά και Αρχαία ΕλληνικάΣυνεχίστηκε σήμερα ο Γολγοθάς των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με τα μαθήματα κατεύθυνσης των Αρχαίων Ελληνικών και Μαθηματικών. Οι καθηγητές, αλλά και οι μαθητές χαρακτήρισαν κατανοητά, χωρίς παγίδες, αλλά κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα των Μαθηματικών και τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά κατανοητά, αφού οι υποψήφιοι είχαν διδαχθεί το κείμενου του Αριστοτέλη.

Ριζικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό.Τι συμβαίνει με τα ΤαμείαΑλλάζει ριζικά το τοπίο στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, καθώς αρχίζει η διοικητική και οικονομική ενοποίηση 60 διαφορετικών φορέων που χορηγούν κύριες, επικουρικές συντάξεις και προνοιακά επιδόματα.

Εβδομάδα ανασχηματισμού, υπό τη σκιά των δηλώσεων ΣόιμπλεΜέσα σε βαρύ κλίμα λόγω των δηλώσεων του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για νέο πακέτο βοήθειας συνοδεία νέων μέτρων, ξεκινά η εβδομάδα, που όπως όλα δείχνουν θα είναι εβδομάδα ανασχηματισμού.

Κίνηση με φυσικό αέριο για όλα τα αυτοκίνητα -Πόσο κοστίζει η μετατροπήΗ δυνατότητα μετατροπής κυκλοφορούντων αυτοκινήτων προκειμένου να λειτουργούν και με φυσικό αέριο θεσμοθετείται με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσειςΤα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης έχουν ήδη καταλήξει στο νέο σχέδιο ρύθμισης των κόκκινων δανείων για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις και σε συνεργασία με την τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να το παρουσιάσουν στην Τρόικα μέσα στον επόμενο μήνα.