Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με την Άννα Διαμαντοπούλου

Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην αύξηση των προυπολογισμών για την Παιδεία και την οποία έχει ξεκινήσει το  «Δίκτυο για την μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχε η Πρόεδρος του Δικτύου Άννα Διαμαντοπούλου με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο.

Ερώτηση για την τιμή και τη διάρκεια ζωής του γάλακτος από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη και Θωμάς Ψύρρας κατέθεσαν ερώτηση αναδεικνύοντας τους προβληματισμούς ως προς το θέμα της τιμής αλλά και της διάρκειας ζωής του γάλακτος, έτσι ώστε να προστατεύονται και οι καταναλωτές και οι μικροί παραγωγοί γάλακτος.

10 οφέλη του καφέ για την υγεία μας

 
    Ο ελληνικός καφές χαρίζει χρόνια στη ζωή!
Όπως ένα ποτήρι κρασί και λίγη σοκολάτα, σε καθημερινή βάση κάνει καλό και όχι κακό, το ίδιο ισχύει με τον καφέ, που όλοι έχουμε μάθει να δαιμονοποιούμε, αλλά όλοι πίνουμε κάθε πρωί και τελικά δικαιωνόμαστε καθώς έχει πολλά οφέλη. Αν και η εκτεταμμένη κατανάλωση καφέ αυξάνει το στρες και ενδέχεται να καταλήξει σε εξάρτηση από την καφεΐνη, υπάρχουν μερικές ιδιότητες του δημοφιλούς ροφήματος που αποδεικνύονται ευεργετικές. Ακολουθούν 10 λόγοι, που θα σας κάνουν να νιώσετε καλά που πίνετε κάθε μέρα από ένα ή περισσότερα καφεδάκια.

Μηχανή του Χρόνου: Nick the Greek. Ο Έλληνας τζογαδόρος που ταπείνωσε τον νονό της μαφίας



O μέγας εραστής της τράπουλας Νικ Δε Γκριγκ, όταν δεν έπαιζε χαρτιά, διάβαζε Πλάτωνα και Αριστοτέλη για… ισορροπία! Κέρδιζε κι έχανε με την ίδια ευκολία μεγάλες περιουσίες στα χαρτιά…Πέρασαν από τα χέρια του δύο δις δολάρια!

Αυτό είναι το χωριό των αιωνόβιων στην Κρήτη -Ποιο είναι το διατροφικό μυστικό τους!!



Μπορεί η Αγία Παρασκευή Αμαρίου Κρήτης να έγινε γνωστή, πανελληνίως, ως το χωριό που γέννησε και ανάθρεψε τον δικτάτορα Στυλιανό Παττακό, όμως θεωρείται και... πρωταθλήτρια στα χρόνια ζωής των κατοίκων της, εντός και εκτός του χωριού. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς ή... έπιασε τον αιώνα, ή τον πέρασε ή τον ακουμπά!

Η μεγάλη της απάτης σχολή: ΜΚΟ για νάρκες έφαγε 9 εκατ. ευρώ από το κράτος



Ύστερα από πολύμηνη, μεθοδική και εξειδικευμένη αστυνομική και προκαταρκτική ποινική έρευνα, η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να οδηγήσει στην ελληνική δικαιοσύνη μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών έβγαζαν με 3.000 ευρώ πλαστές ταυτότητες σε αλλοδαπούς



Δικογραφία για δωροδοκία τεσσάρων υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής του υπουργείου Εσωτερικών, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι κι ένας συνεργός τους, αλβανικής καταγωγής, χρηματίζονταν προκειμένου να επισπεύδουν τη διαδικασία πολιτογράφησης αλλοδαπών ή να εκδίδουν πλαστά δελτία ελληνικής ταυτότητας σε Αλβανούς υπηκόους.

Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη

Ένας αστεροειδής μεγάλος όσο σχεδόν τρία ποδοσφαιρικά γήπεδα (με διάμετρο γύρω στα 270 μέτρα) θα περάσει αύριο, Τρίτη, τα ξημερώματα σχετικά... κοντά από τη Γη, αλλά σε απόσταση ασφαλείας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των επιστημόνων, υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να πέσει στη Γη τα επόμενα 100 χρόνια.
Ο δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής 2000 ΕΜ26 ταξιδεύει με ταχύτητα 12,4 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και, σύμφωνα με το Space.com, η τροχιά του θα προσεγγίσει στο κοντινότερο σημείο της τη Γη περίπου στις 04:00 ώρα Ελλάδος της Τρίτης.

Παρουσίαση στα Γιάννινα του βιβλίου "Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ... - Μια αληθινή ιστορία"


Ήταν στο δρόμο, χρεωμένος και αλκοολικός, κέρδισε το Λόττο και έκανε κάτι που ελάχιστοι θα τολμούσαν



Πριν από μερικούς μήνες, συγκεκριμένα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν βυθισμένος στα χρέη, άστεγος, αλκοολικός και κοιμόταν στο δρόμο. Η τύχη, όμως, του χαμογέλασε με τον πιο αναπάντεχο τρόπο...

Το Δημόσιο βάζει «χέρι» στα κλεμμένα -Επιστροφή 2 δισ. ευρώ με ή χωρίς τη συγκατάθεση του κατηγορούμενου



Δύο επιλογές θα έχουν στο εξής όσοι κατηγορούνται για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής ή ξεπλύματος χρήματος και υπεξαίρεσης μεταξύ άλλων. Είτε θα επιστρέφουν τα «κλεμμένα», προκειμένου να εξασφαλίσουν ευνοϊκότερη μεταχείριση, είτε το Δημόσιο θα βάζει «χέρι» σε αυτά χωρίς τη συγκατάθεση των κατηγορουμένων, οι οποίοι δεν θα κερδίζουν τίποτα στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Σατανική απάτη γυναικολόγου: Εκανε άμβλωση σε 40χρονη που δεν ήταν έγκυος, για τα... 800 ευρώ



Η απίστευτη απάτη με θύμα μια 40χρονη γυναίκα την οποία εξαπατούσε η γυναικολόγος της, λέγοντάς της ψέματα ότι είναι έγκυος, για να της κάνει άμβλωση και να της αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά, έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία της Χαλκίδας.

Επιστρέφει το δώρο Πάσχα για μισθωτούς και συνταξιούχους -Ποιοι το δικαιούνται



Μέσω του πλεονάσματος, η κυβέρνηση επιδιώκει να επαναφέρει το δώρο Πάσχα για μια μεγάλη μερίδα μισθωτών και συνταξιούχων. Μάλιστα, υπολογίζει πως θα δώσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο χάρτης με τα πιο συνηθισμένα ονόματα και επίθετα στην Ευρώπη



Αν βρεθεί κανείς στο Ηνωμένο Βασίλειο και φωνάζει Smith ή στην Ισπανία και πει Garcia θα γυρίσουν το κεφάλι τους πολλοί, αφού αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα επίθετα στις συγκεκριμένες χώρες.