Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Θα πέσουν κομμάτια του ISON στη Γη;

Πολύ σκληρός για να πεθάνει φαίνεται πως είναι ο κομήτης ISON, ο οποίος τελικά σύμφωνα με τη NASA πέρασε κοντά από τον Ήλιο αλλά δεν καταστράφηκε ολοσχερώς!
Όταν ο κομήτης χάθηκε πίσω από τον Ήλιο και για όσο δε γινόταν ορατός από τηλεσκόπια που ερευνούν τον Ήλιο, οι περισσότεροι επιστήμονες πίστεψαν πως αυτό ήταν το τέλος για τον ISON. Όμως, σε σημερινές εικόνες  από διαστημικά παρατηρητήρια  φαίνεται μία αμυδρή λάμψη που μεγεθύνεται.
Ο «κομήτης του αιώνα» σύμφωνα με τους αστρονόμους φαίνεται να αψηφά κάθε πρόβλεψη από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από 14 μήνες. Το βέβαιο είναι πως ο ISON έχει παρατηρηθεί περισσότερο από κάθε άλλο κομήτη στην ιστορία, αφού εδώ και αρκετούς μήνες, διαστημικά τηλεσκόπια και αστρονόμοι στη Γη, έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους διαρκώς πάνω του. 
Βροχή μετεωριτών

Ποια συμπτώματα κρύβουν σοβαρές παθήσεις;

Πολλά είναι τα καθημερινά «ατυχήματα» υγείας που συμβαίνουν και πολλοί αρνούνται να δώσουν την πρέπουσα σημασία χαρακτηρίζοντάς...
τα μάλιστα ως αδιάφορα. Υπάρχουν ωστόσο κάποια «δείγματα» που πρέπει να ληφθούν περισσότερο ως προάγγελοι σοβαρών νοσημάτων παρά ως αθώα και ατυχή περιστατικά.
Ρινορραγία
Τυχαία αλλά συχνά φαινόμενα ρινορραγίας πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής καθώς ενδέχεται να είναι περισσότερο σοβαρά από ότι αρχικά φαίνονται. Συνήθως θεωρείται ένδειξη υψηλής πίεσης, κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει το 8% των ανδρών μεταξύ 20 και 34 ετών και λιγότερα συχνά οι γυναίκες.
Πόνος στα γόνατα
Ένας πόνος στα γόνατα σίγουρα δεν αποτελεί βασικό λόγο επίσκεψης στον γιατρό. Ωστόσο αν ο πόνος είναι συνεχόμενος και διαρκεί για περισσότερες από 2 ώρες ενδέχεται να είναι τα πρώτα σημάδια κάποιας μορφής οστεοαρθρίτιδας.
Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να «χαλαρώσετε» ή να διακόψετε την όποια φυσική άσκηση κάνετε. Σε περίπτωση που τα συμπτώματα επιμείνουν για διάστημα μεγαλύτερο των 3 μηνών, τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά, καθώς αυτό αποτελεί ένδειξη μυοσκελετικού προβλήματος.
Πονόλαιμος
Σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της αμερικανικής ιατρικής ένωσης, ποσοστό που ξεπερνά το 40% χρησιμοποιεί αντιβιοτικά για τον πονόλαιμο, ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται για βακτήρια.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΛΑΪΟΝΣ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη επίσκεψη της Λέσχης Λάιονς Ιωαννίνων «Σελλοί», στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Νεομάρτυς Γεώργιος». Τον Πρόεδρο, κ. Παναγιώτη Αντωνόπουλο, και τα μέλη της Λέσχης υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Τσάνης και το προσωπικό του Θεραπευτηρίου. Τα μέλη της Λέσχης είχαν προετοιμάσει εδέσματα και γλυκά, ενώ, με τη βοήθεια μουσικής, έδωσαν την δυνατότητα στους εκεί φιλοξενούμενους φίλους τους να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί τους όλο το απόγευμα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με
αναμνηστικές φωτογραφίες, ευχές για καλές γιορτές και με την υπόσχεση ότι τα μέλη της Λέσχης θα βρίσκονται και πάλι εκεί σύντομα. Ο χώρος του νέου θεραπευτηρίου αποπνέει μία ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, η οποία προσφέρεται για επισκέψεις, καθώς και για την διεξαγωγή ευχάριστων εκδηλώσεων που μπορούν, έστω και για λίγο, να κάνουν πιο όμορφη την διαβίωση των φιλοξενουμένων στο ίδρυμα. 

Μελομακάρονα! Το μυστικό για τέλειο σιρόπιασμα!

Κυριολεκτικά θα λιώνουν στο στόμα! Αφού βγάλεις τα μελομακάρονα από το φούρνο ξεκίνα αμέσως το σιρόπιασμα! Με μια μεγάλη κουτάλα ξεκίνα να περιχύνεις τα….
μελομακάρονα με το ζεστό σιρόπι. Άφησέ τα μερικά λεπτά να τραβήξουν και γύρισέ τα από την ανάποδη. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία για μια ακόμη φορά. Άφησε τα μελομακάρονα και πάλι να πιουν το σιρόπι μερικά λεπτά. Γύρισε τα μελομακάρονα και άφησέ τα μια ώρα μέσα στο ταψί να τραβήξουν όσο περισσότερο σιρόπι γίνεται.
Πηγή: tlife.gr
trelokouneli.gr 


Με βροχές και χιόνια μας αποχαιρετά ο Νοέμβριος

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και θυελλώδεις ανατολικούς ανέμους στο Ιόνιο περιμένουμε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013.
 Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, αλλά στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη, 12 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία στο Νότιο Αιγαίο θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ και αργότερα σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.
Νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ και τοπικά στο Σαρωνικό σε ισχυρούς 6 μποφόρ.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το απόγευμα περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.


Ιερώνυμος: “Δεν αντέχει άλλο ο λαός”


                                               του Μάνου Χατζηγιάννη
“Δεν αντέχει άλλο ο λαός” τόνισε με έμφαση σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Ε” και στο δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Μίλησε επίσης για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, την εκκλησιαστική περιουσία, για τους δανειστές μας, για τους πολιτικούς μας, για τους πλούσιους και τους ισχυρούς, για το τέμενος στο Βοτανικό και για πολλά άλλα.
Έσπασε καρδιές όταν αναφέρθηκε σε ένα παιδάκι που διάβαζε με τα κεριά που έπαιρνε από την εκκλησία, ενώ έστειλε και πολιτικά μηνύματα λέγοντας πως η Εκκλησία δεν είναι αποικία κανενός....
Έστειλε και ένα αισιόδοξο μήνυμα λέγοντας: Κρίσεις περάσαμε και τις ξεπεράσαμε. Θα την ξεπεράσουμε κι αυτήν την κρίση. Να είμαστε αισιόδοξοι...
Τα σημαντικότερα από τα λεγόμενά του είναι τα εξής:
“Φτάνει πια, όχι άλλο, είπα πριν δυό μήνες. Δεν αντέχει άλλο ο λαός λέω σήμερα με μεγαλύτερη ένταση μετά από δύο μήνες” . Με αυτή τη φράση ξεκίνησε τα λεγόμενά του ο κ. Ιερώνυμος. Και συμπλήρωσε:
“Όλη η κατάσταση που ζούμε σήμερα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αλλά έχει προϊστορία. Όσοι διαβάζουν πέντε βιβλία ακούνε πέντε πράγματα, βλέπουν πως αυτός ο κατήφορος έχει αρχίσει πολλά χρόνια.”
Σχολιάζοντας τις φυλακίσεις για μικροχρέη είπε:
“Δεν με ικανοποιούν εμένα να φυλακίζονται άνθρωποι για λίγα χρήματα. Αλλά μπορώ να υπερασπισθώ την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων που έπεσαν θύματα ακόμη και πολιτικών ή άλλων που έλεγαν πάρτε δάνεια, εορτοδάνεια κλπ”.

Ανάδοχοι και δημοπρατήσεις έργων στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες Ηπείρου

Αποφάσεις για έργα περιβάλλοντος, πολιτισμού και αποκατάστασης ζημιών  στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
  Αναλυτικά:
Για την Π.Ε. Άρτας:
Ø Αναδείχτηκε ο  ανάδοχος του έργου «Αποκατάσταση οδών προς πτηνοτροφικές – κτηνοτροφικές μονάδες πεδινής – ημιορεινής ζώνης ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 40.000. Ανάδοχος η Μαρίνα Μητρογεώργου.
Ø Εγκρίθηκε το Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού και μηχανογράφησης για την πιστοποίηση του τμήματος ΚΤΕΟ Π.Ε. Άρτας  προϋπολογισμού € 48.000.
Ø Εγκρίθηκε η ανάθεση εργασιών σύνταξης τευχών δημοπράτησης μελετών του προγράμματος «ΑΝΑΣΑ», με προϋπολογισμό 10.000 ευρώ.
Ø Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:   
§  «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοταπήτων στο ΕΟΔ Άρτας- Τρικάλων & Άρτας - Καρδίτσας», προϋπολογισμού  € 100.000.
§   «Αποκατάσταση οδού Σουμέσι – Γέφυρα Τζαρή στη ΧΘ+100 (β’ φάση)», προϋπολογισμού  € 40.000.
§   «Συντήρηση των αναχωμάτων και καθαρισμός των στομίων του ιχθυοτροφείου Κόφτρα Παλιομπούκα», προϋπολογισμού  € 7.500.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
          www.apostoloupanos.gr
twitter:@egerssi

          Η σημερινή Ελλάδα των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα που γνωρίζαμε. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις των Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά έχουν φτωχοποιήσει τον λαό μας και εξακολουθούν καθημερινά με την πολιτική που ασκούν, μια πολιτική που υποτάσσεται απόλυτα στις παράλογες απαιτήσεις της Μέρκελ και του ΔΝΤ, να εξαθλιώνουν περαιτέρω τους πολίτες της πατρίδος μας. 

Παρουσίαση του βιβλίου του Δ.Βλαχοπάνου "Αγαπημένη μου Άλεξ..."

 Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βλαχοπάνου ''Αγαπημένη μου Άλεξ...'', μιά αληθινή ιστορία στο ολοκαύτωμα του Μαρτυρικού Κομμένου 'Άρτας το 1943, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 11.00', στο θέατρο του Γιώργου Αρμένη, Σπ. Τρικούπη 34, Εξάρχεια.
Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα και οι Ηπειρωτικές Εκδόσεις «Πέτρα» παρουσιάζουν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 π. μ. στο θέατρο του Γιώργου Αρμένη (Σπύρου Τρικούπη 34 & Κουντουριώτου, Εξάρχεια) το μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ. Μια αληθινή ιστορία».
Το «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ.» είναι η πιο συγκλονιστική και συνάμα τραγική πλευρά της ιστορικής σελίδας του μαρτυρικού Κομμένου.
Πρόκειται για μια μυθιστορηματική ανάπλαση του γάμου της Αλεξάνδρας, που τον έπνιξαν στο αίμα οι στρατιώτες του 1ης μεραρχίας Ενταλβάις, όταν τη Δευτέρα της 16ης Αυγούστου 1943 μετέτρεψαν σε ολοκαύτωμα ολόκληρο το χωριό και
εκτέλεσαν με τον πιο κτηνώδη τρόπο 317 κατοίκους του, μεταξύ των οποίων 36 παιδιά ηλικίας 4 μηνών έως 5 χρονών.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, ο Ιπποκράτης Κατσένης, πρώην Γενικός Γραμματέας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, και η Πέπη Ρηγοπούλου, καθηγήτρια Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την παρουσίαση θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Οικονόμου και ο τοπικός Σύμβουλος της Μαρτυρικής Κοινότητας Κομμένου Ηλίας Λάμπρης.
Κείμενα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός και σκηνοθέτις Κερασία Σαμαρά.
Η παρουσίαση τελεί υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.


Συνελήφθη Βουλγάρα στην Άρτα, για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Συνελήφθη χθες (28.11.2013) το μεσημέρι στην Ανέζα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 41χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη κοντά στο σπίτι της 41χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (150) λαθραία πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών.
Όλα τα τσιγάρα που κατασχεθήκαν δεν είχαν επικολλημένη την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας  Άρτας. 

‘Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού’ από την στο ΤρίτηPolitheatro

Το Politheatro παρουσιάζει το έργο του Ρώσου θεατρικού συγγραφέα Anton Chekhov
‘Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού’
[δημιουργώντας έναν χαρακτήρα]
με τον Τάσο Νάκη. Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 9:15μμ επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας αφιερωμένης στα άτομα με αναπηρία. Οι παραστάσεις που ακολουθούν θα δοθούν στις 5-6-7-8 Δεκεμβρίου και ώρα 9:15μμ και στις 12-13-14-15 Δεκεμβρίου και ώρα 8:00μμ στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος. Τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννινων.

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Γκίκα "Η πατρίδα μου η Ήπειρος "

Το βιβλίο του Γιώργου Γκίκα "Η πατρίδα μου η Ήπειρος, περιπλάνηση στα ιστορικά μονοπάτια της Ηπείρου", κυκλοφόρησε τον Απρίλη 2013, από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ.
Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα ,στις 24/4/2013, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών και στη συνέχεια στα Γιάννενα στις 20/11/2013, στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών.
Την παρουσίαση στην Αθήνα έκαναν η Σταυρούλα Δημητρίου, Δικαστής-Συγγραφέας, ο Κώστας Γεωργουσοπουλος, Κριτικός θεάτρου-Λογοτέχνης και ο Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής management, Ηγεσίας και Συγγραφέας και ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Γιώργος Οικονόμου.

Την παρουσίαση στα Γιάννενα έκαναν ο Θανάσης Γκότοβος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Κωνσταντίνος Σιάκαρης, επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Σπύρος Εργολάβος, φιλόλογος-Συγγραφέας. Τον συντονισμό της παρουσίασης έκανε η Καρολίνα Καπόγλου, παρουσιάστρια του τηλεοπτικού σταθμού Ι.T.V.
Ο συγγραφέας  με επιστολή του εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες  σε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων.
 Στη συνέχεια δημοσιεύουμε, μια από τις πολλές κριτικές που δέχτηκε για το βιβλίο του, του σεβαστού του δασκάλου Θεοδόση Βάτζιου.





ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ ΕΚΤΕΛΕΙ Η ΔΕΥΑΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ.Φ.Φίλιος αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που εκτελεί η ΔΕΥΑΙ.
Όπως τόνισε ο κ. Φίλιος, η ΔΕΥΑΙ, κυρίως μέσω του ΕΠΕΡΡΑ, αλλά και με άλλους πόρους εκτελεί ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα έργων, το μεγαλύτερο από την ίδρυσή της.
Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να συμπληρωθούν υποδομές αλλά και να δημιουργηθούν υποδομές εκεί όπου δεν υπήρχαν καθόλου.
Με τον τρόπο αυτό επιλύονται οριστικά προβλήματα, πετυχαίνουμε μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος και αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής.
Σήμερα δώδεκα έργα της ΔΕΥΑΙ είναι σε εξέλιξη, δηλαδή κατασκευάζονται.
-        Επέκταση, αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός του αποχετευτικού συστήματος της παραλίμνιας ζώνης, με προϋπολογισμό 7,8 εκατομμύρια.
-        Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δουρούτης με προϋπολογισμό 6,4 εκατομμύρια.

-        Αποκατάσταση ακαθάρτων λυμάτων Πεδινής με προϋπολογισμό 4,7 εκατομμύρια.
-        Βελτίωση- αναβάθμιση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης δήμου Ιωαννιτών με προυπολογισμό 4,08 εκατομμύρια.
-        Επέκταση- αναβάθμιση- βελτίωση υδροδοτικών εγκαταστάσεων εξωτερικού δικτύου δήμου Ιωαννιτών με προυπολογισμό 3,2 εκατομμύρια.

Συνέντευξη του Δημάρχου Ιωαννίνων για την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ

 Την στάση της Κυβέρνησης έναντι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καυτηρίασε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε σήμερα και με αφορμή τις συζητήσεις που έγιναν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.
Ο κ. Φίλιος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο στην απουσία του Υπουργού Εσωτερικών από τη Συνέλευση, γεγονός που προκάλεσε δυσμενή σχόλια από το σύνολο των αυτοδιοικητικών της χώρας.
«Είναι απαράδεκτο ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός να μην έρχεται στη συνέλευση όπου βρίσκονται όλοι οι δήμαρχοι της χώρας. Αυτοί δηλαδή που εξυπηρετούν καθημερινά τους πολίτες και καλούνται να αντιμετωπίζουν πλήθος προβλημάτων. Δυστυχώς ο Υπουργός Εσωτερικών δεν κάνει γι΄ αυτή τη δουλειά» υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.
Σημείωσε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για τον εκλογικό νόμο, αλλά δεν πρόκειται για ζήτημα που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης.