Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου για την προώθηση της απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης στη νέα προγραμματική περίοδο

Ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία της Ηπείρου ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής με τη συμμετοχή δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων δήμων της Ηπείρου.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν οι θεματικοί στόχοι 8 «Προώθηση της απασχόλησης και στήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων» και 9 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας» 

Συνελήφθη στα Σύβοτα 59χρονος για εκβίαση και τοκογλυφία

Δάνεισε σε δύο ημεδαπούς χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους, ενώ εκβίαζε τους παθόντες για την καταβολή των ποσών
Συνελήφθη το απόγευμα της 10-01-2014 στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας,  59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση,  τοκογλυφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράνομη οπλοκατοχή.

Ο Πανηπειρωτ​ικός Σύλλογος Πατρών κόβει την Πίτα του και πανηγυρίζε​ι τον νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πάτρας σας προσκαλεί στην κοπή  της πρωτοχρονιάτικης πίτας  που θα γίνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 και θα περιλαμβάνει:
1.       Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, γιορτάζοντας τον Αγ. Γεώργιο, Νεομάρτυρα Ιωαννίνων, ώρα 09:30 π.μ.
2.       Εορταστική Εκδήλωση κοπής της πίτας στο «Σπίτι του Ηπειρώτη», ώρα 11:00 π.μ.
3.       Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.
4.       Τραγούδια από το Πολυφωνικό του Συλλόγου.
5.       Βράβευση αριστούχων μαθητών.
Για το Δ.Σ.
      Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
  Τσίρης Κώστας                                          Τρίγγος Κώστας

O Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου πραγματοποίησε την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση «Κοπή της Πίτας του Ηπειρώτη», την Κυριακή 12 Ιανουαρίου

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Δήμου Ζωγράφου ''Η ΄Ήπειρος'' στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου έκοψε την «Πίτα του Ηπειρώτη» και γιόρτασε την έλευση του νέου χρόνου 2014, την Κυριακή το πρωί  12 Ιανουαρίου 2014.
Η όλη ατμόσφαιρα υπήρξε πανηγυρική. Τα ηπειρώτικα τραγούδια και η δεξίωση που στο τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε δεν είχαν προηγούμενο, καθότι οι Ηπειρώτισσες κυρίες που τα οργανώνουν καταβάλλουν κάθε προσπάθεια και δεν φείδονται κόπου. Επαγγελματίες ζαχαροπλάστες και
αρτοποιοί της ιδιαίτερης πατρίδας μας συνεχίζουν την προσφορά τους προς το Σύνδεσμο αφειδώλευτα, στηρίζουν την παράδοση και στην παρούσα κρίση δεν έκαναν περικοπές.
Ο επίτιμος σχολικός σύμβουλος και πρόεδρος του Συνδέσμου, ο Κώστας ο Παπακωνσταντίνου, από τις Παπαδάτες Πρεβέζης, που διακονεί τον φορέα αυτό για πολλά χρόνια, με διάθεση προσφοράς, γνώρισμα των Ηπειρωτών, ανιδιοτέλεια  και άνθρωπος που στη ζωή
του λειτούργησε στη λογική του να δίνει χαρακτηριστικό γνώρισμα της ηπειρωτικής εποποιίας, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός σήμερα εξαιτίας της κρίσης και εκπέμποντας μηνύματα αισιοδοξίας είπε, ότι ο λαός βίωσε και χειρότερες καταστάσεις και τις ξεπέρασε και τώρα θα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες.

Συνελήφθη στο Καλπάκι Ιωαννίνων 41χρονος Αλβανός λαθροδιακινητής

Μετέφερε έναν ομοεθνή του, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου στη χώρα
Συνελήφθη, σήμερα (13-01-2014) το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του  Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία  για μεταφορά  παράνομου μετανάστη.

Δύο Ρομά συνελήφθησαν γιατί έκλεψαν ηλικιωμένους στο Καβαλάρι Ιωαννίνων

Εξιχνιάσθηκαν μετά από αστυνομική έρευνα που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, δύο υποθέσεις κλοπής, που έγιναν την 17-11-2013,   σε δύο σπίτια ηλικιωμένων ημεδαπών στο Καβαλάρι Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι δράστες των κλοπών είναι δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 35 και 33 ετών και ένας συνεργός τους που αναζητείται, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.
Ειδικότερα, προέκυψε ότι το πρωί της 17-11-2013, οι δράστες, εισήλθαν διαδοχικά σε δύο σπίτια στο Καβαλάρι Ιωαννίνων και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.






Σύλληψη 33χρονου για κλοπή από κατάστημα

 Συνελήφθη σήμερα (13-01-2014) τα ξημερώματα   στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφού έσπασε τη τζαμαρία καταστήματος –ψητοπωλείου, αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό και τρόφιμα.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο 33χρονος την ίδια ημέρα, με την ίδια μέθοδο, διέρρηξε και ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στα Ιωάννινα, χωρίς όμως να αφαιρέσει κάτι.

Σύλληψη φυγόποινου

  Συνελήφθη την 13-01-2014 το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς  του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 54χρονος ημεδαπός,  διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών για ακάλυπτες επιταγές.

Επιστολή Δημάρχου στον Πρωθυπουργό

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.
Η επιστολή επικεντρώνεται στα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθούν να υφίστανται στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, προβλήματα που στερούν από την περιοχή δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης.
Ο κ. Φίλιος ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε, αφενός να ολοκληρωθούν τα έργα και αφετέρου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία των πτήσεων και να δοθεί δυνατότητα νέων δρομολογίων.

Φ. Φίλιος «Η Ήπειρος δεν αντέχει άλλη εξαθλίωση»

Με αφορμή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Στατιστική για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς με τον πιο επίσημο τρόπο αποδεικνύεται αυτό που καταγράφαμε όσοι ζούμε στην περιοχή μέχρι σήμερα. Την τελευταία τριετία η Ήπειρος γίνεται κάθε μέρα και φτωχότερη, οι Ηπειρώτες εξαθλιώνονται όλο και περισσότερο.

Ανταποδοτικά τέλη για τη ΝΕΡΙΤ, χωρίς τη ΝΕΡΙΤ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη και Νίκος Τσούκαλης κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Επικρατείας και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες για την ΝΕΡΙΤ, ύψους 3 ευρώ το μήνα, για υπηρεσίες οι οποίες δεν τους παρέχονται και με αβέβαια ανταποδοτικά οφέλη. Επισημαίνουν ότι με βάση το κόστος, μας προσφέρονται  ελάχιστα με πολύ υψηλό τίμημα. 

Έρανος- απάτη, προσοχή στους δημότες Ιωαννίνων

Χθες και σήμερα, έφτασαν στο γραφείο του Δημάρχου Ιωαννίνων αρκετές καταγγελίες από δημότες που αφορούν σε υποτιθέμενο έρανο που διενεργείται με την συνδρομή του Δήμου για την ενίσχυση μοναστηριού στην Τήνο.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων, ο έρανος διενεργείται από μία γυναίκα η οποία εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Μοναστηριού και προσεγγίσει τους συμπολίτες υποστηρίζοντας ότι έχει τη στήριξη του Δήμου, ο οποίος έχει συνδράμει και οικονομικά.
Κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Συνάντηση στην Παραμυθιά για τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου

Τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου ήταν το αντικείμενο της ανοιχτής συνάντησης φορέων, παραγωγών και υπηρεσιακών παραγόντων,  που πραγματοποιήθηκε στην Παραμυθιά, με πρωτοβουλία του Δήμου και ύστερα από σχετικό αίτημα των παραγωγών της περιοχής.
Το παρών στην συνάντηση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι Δήμαρχοι Παραμυθιάς και Ηγουμενίτσας Σταυρούλα Μπραίμη και Γιώργος Κάτσινος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπρέστας και Παναγιώτης Παππάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας, εκπρόσωποι φορέων και φυσικά πλήθος παραγωγών.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη για την επίλυση του προβλήματος χρηματοδότησης των Μικρομεσαίων Επιχψειρήσεων

                                               ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
 Της Ασημίνας Ξηροτύρη                      
 Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης
και Ανταγωνιστικότητας                                                                                         Θέμα: Επίλυση του προβλήματος της χρηματοδότησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Η πρόσβαση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) σε χρηματοδότηση παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα ώστε να επιβιώσουν στις σημερινές συνθήκες κρίσης. Ο τραπεζικός δανεισμός και οι αποταμιεύσεις του ιδιωτικού τομέα μέχρι το 2008 αποτέλεσαν τους δύο βασικούς τρόπους χρηματοδότησης των ιδιωτικών επενδύσεων. Μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα του Ευρωσυστήµατος και της ΕΕ για την πρόσβαση των ΜμΕ στις πηγές χρηματοδότησης, οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν έντονους περιορισμούς ως προς τη διαθεσιμότητα τραπεζικών πιστώσεων, και συγκεκριμένα η Ελλάδα έχει την υψηλότερη τιμή στην Ευρωζώνη στον δείκτη των "εμποδίων" για τη λήψη τραπεζικής χρηματοδότησης.

Απαισιόδοξοι για την οικονομία τρεις στους τέσσερις Ελληνες



Τρεις στους τέσσερις Ελληνες εργαζόμενοι δηλώνουν ότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί το 2014, σύμφωνα με έρευνα σε 32 χώρες της εταιρείας Randstad Workmonitor η οποία καταγράφει τα μεγαλύτερα ποσοστά απαισιοδοξίας (75%) σε σχέση με τη Γαλλία (68%), την Ουγγαρία (59%) και τις Ισπανία, Ιταλία (55%).

Δεν θα επιστρέφεται ο ΦΠΑ σε όσες επιχειρήσεις χρωστούν σε Ταμεία



Τον υποχρεωτικό συμψηφισμό των επιστροφών φόρου με τις βεβαιωμένες και αρρύθμιστες οφειλές από εισφορές που έχουν οι επιχειρήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία καθιερώνει, με νομοθετική ρύθμιση, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας επιχειρώντας να ενισχύσει τα έσοδα των Ταμείων.

Απολογείται στον ανακριτή ο επιχειρηματίας Δ.Κοντομηνάς για την υπόθεση του Τ.Τ. – Επισπεύδεται η έκδοση του Α.Φιλιππίδη στην Ελλάδα



Στις 9:00 σήμερα το πρωί αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή, ενδεχομένως και από την κλινική όπου νοσηλεύεται, ο επιχειρηματίας Δ.Κοντομηνάς, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Διαθεσιμότητα: Όσοι δεν έχουν τα προσόντα θα φύγουν



Οι πελατειακές σχέσεις υπάρχουν πάντα ελληνικό κράτος και στη διανομή θέσεων εργασίας στο Δημόσιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξαιρετικοί δημόσιοι υπάλληλοι, αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν«, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, o οποίος επαναλαμβάνει ότι στόχος είναι η απόλυση 15.000 υπαλλήλων.

Θέλουμε και "λευκή εβδομάδα". Η αδράνεια, μπλοκάρει τις αλλαγές στις Πανελλαδικές



Αναβάλλεται για φέτος η εξέταση των περίπου 75.000 μαθητών της Α΄τάξης του Λυκείου με θέματα από την τράπεζα θεμάτων, όπως προβλέπει ο νέος νόμος για τις αλλαγές στα λύκεια, που τέθηκε σε εφαρμογή με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.

Η ακρίβεια στα τρόφιμα, τσακίζει τα νοικοκυριά. Σε ποια προϊόντα είχαμε αυξήσεις



Όμηροι της ακρίβειας στα ράφια των σουπερμάρκετ παραμένουν τα νοικοκυριά, παρ’ όλο που η ελληνική οικονομία βιώνει συνθήκες πρωτοφανούς ύφεσης και τον μεγαλύτερο αποπληθωρισμό των τελευταίων 50 ετών.

Βαφτίζουν τους δημοτικούς αστυνομικούς «εφοριακούς» για να μπορούν να κάνουν ελέγχους



Με κάθε τρόπο επιχειρείται να ενισχυθεί το δυναμικό των Εφοριών και από το υπουργείο Οικονομικών, αφού τα τελευταία χρόνια το προσωπικό στις εφορίες έχει αποδεκατιστεί λόγω του κύματος συνταξιοδοτήσεων.

IAΤΡΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΣΤΟ 401 ΓΣΝΑ

Πίσω και πέρα από τα Μνημόνια και την αναλγησία του κράτους, υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. που όσο και να χτυπάνε κάποιοι ..ξεχωρίζει και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ανά τον κόσμο. Το κακό είναι ότι μένει κρυμμένη εκεί "φοβούμενη" πως αν βγει στο φως θα "καεί" από το τέρας της γραφειοκρατίας και του φθόνου που έχει μπει για καλά στο DNA μας. Μένει εκεί και με ευθύνη δική μας -των δημοσιογράφων - λόγω του δόγματος που μας κατατρέχει ότι "ειδήσεις είναι μόνο οι κακές ειδήσεις". Λάθος.
Πριν λίγο καιρό το onalert, παρουσίασε τρεις Έλληνες Αεροπόρους οι οποίοι "έβαλαν τα γυαλιά" στη τρόϊκα μ’ένα πρόγραμμα κωδικοποίησης φαρμάκων που έφτιαξαν. Σήμερα θα σας γράψουμε για το "θαύμα" του 401 παρά το γεγονός ότι προσπάθησαν να μας πείσουν να μην κάνουμε καμία αναφορά.