Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΕΡΤ

Έξω από το Ραδιομέγαρο της Λεωφόρου Μεσογείων βρέθηκαν για δεύτερη ημέρα, μετά την έφοδο της αστυνομίας, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Μετά τις 9 το βράδυ, μάλιστα, ξεκίνησαν εκ νέου την διαδικτυακή εκπομπή μέσω του ertopen.com δελτίου ειδήσεων με φόντο τα ΜΑΤ.
Την ίδια ώρα έξω από το κτίριο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Για το Σάββατο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε συνεργασία με τους δημιουργούς του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε διοργανώνουν μεγάλη μουσική γιορτή με DJ set έξω από το κτίριο της λεωφόρου Μεσογείων.
Πηγή:ProtoThema.gr

Επανεξέταση της φορολόγησης των αγροτικών ακινήτων ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου

Με έγγραφό του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητά την επανεξέταση του ζητήματος της φορολόγησης των αγροτικών ακινήτων.
Μεταξύ άλλων επισημαίνει τα ακόλουθα:
«Έχοντας άμεση γνώση της πραγματικότητας, θεωρούμε ότι πρέπει να εξαιρεθούν της φορολόγησης όλες οι πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ή στη χειρότερη των περιπτώσεων, η φορολόγησή τους να γίνει στα ίδια επίπεδα με τους συντελεστές που ισχύουν σήμερα με το Φ.Α.Π.. Σε διαφορετική περίπτωση και αν ισχύσουν οι συντελεστές που έχουν προταθεί, οι  μονάδες που απαιτούν για τη λειτουργία τους μεγάλης έκτασης εγκαταστάσεις, όπως ποιμνιοστάσια, πτηνοτροφεία, χοιροτροφεία, θα οδηγηθούν μαθηματικά σε κλείσιμο, με ολέθριες συνέπειες για το σύνολο της Ελληνικής Οικονομίας. Πρέπει δε να γνωρίζετε ότι πολλές από τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, είναι πρόχειρες, μη ηλεκτροδοτούμενες και σε απόμακρες περιοχές.
Σοβαρότατα προβλήματα θα προκύψουν και από την φορολόγηση των αγροτεμαχίων, πολλά εκ των οποίων είναι σήμερα εγκαταλελειμμένα και οι κάτοχοί τους αδυνατούν να ανταποκριθούν και στις ελάχιστες δαπάνες που απαιτεί ο καθαρισμός τους. Ταυτόχρονα, η επιβολή φόρου θα οδηγήσει σε εγκατάλειψη εν τη γενέσει της,  κάθε σκέψη για αξιοποίησή τους από νέους -και όχι μόνο- που θα θελήσουν να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα.

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα τέσσερις Αλβανοί με βαρύ οπλισμό

Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Θεσπρωτίας, στην Ηγουμενίτσα, τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, διότι σε γινόμενο Αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, βαρύς οπλισμός. Συγκεκριμένα, κατασχεθήκαν:
Δύο πολεμικά τυφέκια τύπου kalasnikov, με ξιφολόγχες και δυο γεμιστήρες με πενήντα επτά (57) φυσίγγια.
Ένα πιστόλι τύπου zastava με σιγαστήρα, διαμετρήματος 7,65 mm  και γεμιστήρα με δέκα (10) φυσίγγια.
Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διερεύνηση της δράσης τους.

Η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Πιτούλη για τη λειτουργία των καταστημάτων στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Πιτούλης καθορίστηκαν οι Κυριακές και αργίες κατά τις οποίες μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα, πέραν των επτά που προβλέπονται από το Νόμο 4177/2013. Σε δήλωσή του ο κ. Πιτούλης ανέφερε: «Η απόφαση έχει γνώμονα την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή μας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την διευκόλυνση των τουριστών, επισκεπτών, ταξιδιωτών αλλά και των καταναλωτών στη Θεσπρωτία. Είναι χρέος μας αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα των καιρών να ευθυγραμμιστούμε με διαδικασίες και πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλο τον σύγχρονο κόσμο, σεβόμενοι τα δικαιώματα επαγγελματιών και εργαζομένων. Είμαστε κοντά στις εξελίξεις, παρακολουθούμε το περιβάλλον που διαμορφώνεται και μετά από διάλογο με τους εμπλεκόμενους παρεμβαίνουμε με αποφασιστικότητα για το συμφέρον του τόπου».

Τις βασικές προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για τη νέα Κ.Α.Π. ανέπτυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς

Τις βασικές προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, όπως έχουν διαμορφωθεί μέσα από ένα  εκτεταμένο και αναλυτικό  διάλογο που έχει προηγηθεί με τους παραγωγικούς φορείς, παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Ψαθάς,  στη σημερινή  ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε στα Γιάννενα η ΠΑΣΕΓΕΣ.
«Η νέα Κ.Α.Π. θα πρέπει να διασφαλίζει τη γεωργία και την απασχόληση στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στις μειονεκτικές περιοχές, στις οποίες εντάσσεται η Ήπειρος», υπογράμμισε ο κ. Ψαθάς, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια έχει ολοκληρωμένες προτάσεις, τόσο για τον πυλώνα των άμεσων ενισχύσεων, όσο και τον πυλώνα της Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου  αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι των παρακάτω έργων:
Ø «Αποκατάσταση Ι.Μ. Στούπαινας», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ (ανάδοχος: Κ/Ξ Κ. Συγκούνας – Ε. Μπακόλας»)
Ø «Απομάκρυνση στραγγιδίων για την αποφόρτιση του κυττάρου του ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Ν. Ιωαννίνων)», προϋπολογισμού 133.000 ευρώ (ανάδοχος: «Ένωση Ιδιότυπος Μεταφορική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (Ένωσης ΙΜΕ ΕΠΕ)»)

Η απόφαση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτωντις Κυριακές στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Υπεγράφη από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη η απόφαση για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Περιφερειακής Ενότητας τις Κυριακές (πέραν των επτά προβλεπόμενων Κυριακών, βάσει του Ν. 4177/2013).
Σύμφωνα με την απόφαση επιτρέπεται:
Ø Η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών την τελευταία Κυριακή κάθε έτους
Ø Η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στα όρια των Δήμων Μετσόβου, Κόνιτσας, Ζαγορίου, Πωγωνίου, Βορείων Τζουμέρκων, Ζίτσας και Δωδώνης για όλες τις υπόλοιπες Κυριακές του έτους
Ø Η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τουριστικών ειδών, εστιατορίων, μπαρ, γαλακτοπωλείων κλπ όλες τις Κυριακές του έτους, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Συνελήφθη 58χρονος διακινητής ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (07-11-2013) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς  της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 58χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου  μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 58χρονος, διαπιστώθηκε ότι  μετέφερε με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναν 48χρονο υπήκοο Αλβανίας, παράνομο μετανάστη, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Κατασχέθηκαν:
·        Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
·        Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
·        Τα χρηματικά ποσά των (240) ευρώ και (11.200) λεκ Αλβανίας
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

  

 

 

Παράνομο «οπλοστάσιο» διατηρούσε 61χρονος , στην Ηγουμενίτσα


Ο 61χρονος συνελήφθη ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 7 πιστόλια, 5 περίστροφα,  2 πολεμικά τυφέκια, 2 κυνηγετικά όπλα και 1.421 φυσίγγια
Συνελήφθη χθες (07-11-2013) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 61χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα έναν 60χρονο ημεδαπό, κατηγορούμενο για παράβαση της νομοθεσίας «περί όπλων», ο οποίος και συνελήφθη.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δράσεων αλλά και του ειδικότερου σχεδιασμού για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες το
απόγευμα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, έναν 61χρονο ημεδαπό, γιατί στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·        τρία (3) πιστόλια, διαφόρων τύπων (μάρκας Ρ-38, beretta και bersa)
·        δύο (2) περίστροφα, διαμετρήματος 7,65 mm και 0,22 ιντσών
·        δύο (2) γεμιστήρες πιστολιού των 9 mm
·        εκατόν εξήντα έξι (166) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

Άρχισαν τα μαθήματα της Παραδοσιακής Χορωδίας της Π.Σ.Ε.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΣΗ
Το ΔΣ της Π.Σ.Ε ανακοινώνει με ικανοποίηση ότι άρχισαν ήδη από την 1η Οκτωβρίου 2013 τα μαθήματα και γενικότερα η λειτουργία στα πλαίσια της Παραδοσιακής Χορωδίας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας στο Πνευματικό κέντρο της ΠΣΕ, Κλεισθένους 15, κάθε Τρίτη 6-7 μ.μ, όπου ήδη μετείχαν περίπου 30 παλαιότερα μέλη, άνδρες και γυναίκες, και τέσσερα νέα, με Μαέστρο και πάλι (για όγδοη χρονιά ) τον κ.κ Κώτσου Ευάγγελο, ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.
Σκοποί της χορωδίας παραμένουν η εξάσκηση των χορωδών στην ορθή, τέλεια και ποιοτικά γνήσια απόδοση των ιδιότροπων, ιδιόμορφων και με διακριτή ταυτότητα Ηπειρωτικών τραγουδιών, μονοφωνικών κυρίως, αλλά και πολυφωνικών ενίοτε, καθώς και τραγουδιών από το σύνολο της Ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με θέμα την προβληματική λειτουργία του Εργαστηριακού τομέα στο Νοσοκομείο Άρτας κατά τη διάρκεια της καθημερινής εφημέρευσής του

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας.
Τελευταία (και ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη) αποτελεί η μη κάλυψη με γιατρούς στην καθημερινή εφημερία για πολλές ημέρες ανά μήνα του συνόλου του εργαστηριακού τομέα του Νοσοκομείου. Επισημαίνεται ότι το Γενικό νοσοκομείο Άρτας  βρίσκεται σε καθημερινή εφημερία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και παρέχει υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης καλύπτοντας μια ευρύτερη περιοχή, η οποία εκτείνεται και πέραν των ορίων του Ν. Άρτας.  

Η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Στρ. Ιωάννου για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στην Πρέβεζα

Την απόφαση για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές (πέραν από αυτές που ορίζονται με το Ν. 4177/2013) στην Π.Ε. Πρέβεζας, υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου.
«Η απόφαση είναι αποτέλεσμα ενός εξαντλητικού διαλόγου που διήρκησε περί τους δύο μήνες και κινείται στο πλαίσιο των προτάσεων που κατατέθηκαν.  Με πρωτοβουλία μου έγιναν δύο ευρείες συσκέψεις με τη συμμετοχή Δήμων και εμπλεκομένων φορέων, καθώς και πολλές επιμέρους συναντήσεις με επαγγελματίες και εργαζόμενους.

Ημερίδα Στήριξης της Απασχόληση​ς Νέων Επιστημόνω​ν


Η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε., εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου», στο πλαίσιο Υλοποίησης της Πράξης «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Στήριξη της Απασχόλησης Νέων Επιστημόνων». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Λιθαρίτσια το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων ομόφωνα καταδικάζει την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ και στηρίζει τη λειτουργία του περιφερειακού Ραδιοφωνικού Σταθμού της ΕΡΑ Ηπείρου

Την αγωνία των απολυμένων εργαζομένων στην ΕΡΑ Ηπείρου αφουγκράστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε καταδικάσει ομόφωνα το βίαιο λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και καταδικάζει απερίφραστα την επέμβαση των δυνάμεων της Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της δημόσιας τηλεόρασης.
Κυρίως όμως καταδικάζει τις επιλογές της Κυβέρνησης και τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας της ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να σιγήσουν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης και να οδηγηθούν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Ηπείρου και θεωρεί ότι ο δημόσιος περιφερειακός ραδιοφωνικός σταθμός πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του και να διαφυλαχθούν τα σπάνια ντοκουμέντα που διαθέτει.
Η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι επιβεβλημένη και οι περιφερειακοί σταθμοί πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν βήμα έκφρασης για τους φορείς και τους πολίτες.

Μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Σχολείου Ιωαννίνων

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων αποφάσισε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του τη μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Σχολείου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο που λειτουργεί στην περιοχή του Κάστρου.
Το 2ο Ειδικό Σχολείο, φιλοξενεί 14 παιδάκια με ειδικές ανάγκες. Μέχρι σήμερα συστεγάζονταν στο Βοτανικό με το 13ο Δημοτικό Σχολείο. Όμως οι χώροι δεν επαρκούν ενώ οι υποδομές δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών.
Η αντιδήμαρχος Παιδείας Παρασκευή Τσίλη, το προηγούμενο διάστημα, συνεργάστηκε με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης προκειμένου να βρεθεί η βέλτιση λύση.

ΣυνέντευξηΑντιδημάρχων Ιωαννίνων για το Κοινωνικό Τιμολόγιο


Η καθιέρωση για πρώτη φορά, κοινωνικού τιμολογίου στα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Ιωαννιτών, ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των φορέων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αλλά κυρίως είναι μία σημαντική αρχή που μπορεί να έχει συνέχεια.
Σε πρώτη φάση θα ανακουφίσει τέσσερις χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία θα τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων και των σημαντικών μειώσεων.
Η καθιέρωση του κοινωνικού τιμολογίου έγινε εφικτή μετά τη συνεργασία που είχαν ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και ο Δήμος Ιωαννιτών.
Με την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου της εργολαβίας για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού, ο Φορέας καταφέρνει να αναπροσαρμόσει το τιμολόγιο του.

Μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη και κοινωνικό τιμολόγιο στο Δήμο Ιωαννιτών

Σε μειώσεις των ανταποδοτικών τελών προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών για το 2014 ενώ για πρώτη φορά καθιερώνει κοινωνικό τιμολόγιο το οποίο θα καλύψει περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες νοικοκυριά.
Η Δημοτική Αρχή, στη δίνη της οικονομικής κρίσης και με τις χρηματοδοτήσεις συνεχώς να συρρικνώνονται, προχωρά στις μειώσεις των τελών με σκοπό να ανακουφίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις ενώ παράλληλα με το κοινωνικό τιμολόγιο θα στηρίξει ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Παράλληλα με τις μειώσεις που γίνονται διασφαλίζεται η επιχειρησιακή ικανότητα του Δήμου, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του αλλά και στις ανάγκες των πολιτών.
Οι μειώσεις των ανταποδοτικών τελών και το κοινωνικό τιμολόγιο, είναι το αποτέλεσμα του νοικοκυρέματος στο Δήμο και του εξορθολογισμού των δαπανών.

Spiegel: «Μπανανία» η έφοδος στην ΕΡΤ

Στη χθεσινή επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και σε όσα ακολούθησαν αφιέρωσε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel, με τίτλο «Έφοδος στην ΕΡΤ, όπως σε κράτος Μπανανία», χαρακτηρισμό που έδωσε πρώην εργαζόμενος της ΕΡΑ.
«Η ώρα είναι 04.52 το πρωί. Η αστυνομία είναι εδώ. Καλωσόρισες Μεσαίωνα», αυτές είναι οι τελευταίες λέξεις του εκφωνητή του ραδιοφωνικού σταθμού της πρώην ΕΡΤ, λίγα λεπτά προτού οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήσουν έφοδο στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής», αναφέρει στην εισαγωγή του το δημοσίευμα.
Τρεις ώρες αργότερα η επιχείρηση έχει τελειώσει, περισσότεροι από 50 πρώην υπάλληλοι της ΕΡΤ, οι οποίοι είχαν καταλάβει το κτήριο και μετά το απροσδόκητο κλείσιμο του φορέα τον Ιούνιο, έχουν απομακρυνθεί, συνεχίζει
Η ελληνική αντιπολίτευση και τα δημοσιογραφικά σωματεία εκφράζουν την οργή τους για την εισβολή στην πρώην ΕΡΤ, συγκρίνοντας τη με την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973.
Στο Spiegel μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση «ακολούθησε τους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις».
Ο κ. Κεδίκογλου απέρριψε τις αιτιάσεις ότι η αστυνομική αυτή επιχείρηση θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα νέο κύμα αναταραχής και σοκ στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
«Όπως σε κράτος - Μπανανία»
Παρατηρητές λένε ότι η κυβέρνηση με την ενέργεια ήθελε να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, τόσο στο κοινό της παράνομης ραδιοτηλεόρασης, όσο και στους δανειστές της χώρας, σημειώνει το Spiegel.

Δείτε τι συμβαίνει όταν ο φωτογράφος χτυπά την πιο... ακατάλληλη στιγμή.



H φωτογραφία με αθλήτρια του βόλεϊ να εκτελεί πιστά τις ασκήσεις προθέρμανσης, λίγο πριν μπει στη μάχη ενός αγώνα, κάνει το γύρο του κόσμου μέσω των Social Media και έχει αποσπάσει εκατομμύρια likes.
Δικαιολογημένα θα πει κανείς, αφού όπως και να το κάνουμε ο φωτογράφος είχε την τύχη να απαθανατίσει ένα απολύτως εντυπωσιακό στιγμιότυπο.
Πηγή:newsbomb.gr

Φωτογραφία: Παράξενος αστεροειδής αφήνει έκπληκτους τους αστρονόμους



Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν αστεροειδή που είναι τελείως διαφορετικός από κάθε άλλον που έχουν βρει ως τώρα. Διαθέτει όχι μία αλλά έξι ουρές σκόνης, όπως ενός κομήτη και αυτές περιστρέφονται γρήγορα γύρω από το κυρίως σώμα του, θυμίζοντας…ψεκαστικό γκαζόν.
 Ο ασυνήθιστος αστεροειδής, με την ονομασία Ρ/2013 Ρ5, που βρίσκεται στη ζώνη των αστερεοιδών μεταξύ Άρη και Δία, έγινε αρχικά αντιληπτός ως ένα θολό σημείο φωτός μέσω του τηλεσκοπίου Pan-STARRS 1 της Χαβάης και, στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε σε όλη την ιδιομορφία του χάρη στο διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ», σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

Έρευνες: «Αθώες» ηλιακή δραστηριότητα και κοσμικές ακτίνες για την κλιματική αλλαγή



Οι διαχρονικές μεταβολές στην ηλιακή δραστηριότητα και στην κοσμική ακτινοβολία που φθάνει στη Γη από τον γαλαξία μας, έχουν συμβάλει όχι πάνω από 10% στην παγκόσμια υπερθέρμανση του πλανήτη μας κατά τον 20ό αιώνα, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες, μία βρετανική και μία νορβηγική.
Οι μελέτες ουσιαστικά «αθωώνουν» τον Ήλιο και τις κοσμικές ακτίνες για τον ρόλο τους στην κλιματική αλλαγή, αφαιρώντας έτσι επιχειρήματα από τους υπέρμαχους της θεωρίας ότι η άνοδος της θερμοκρασίας δεν οφείλεται τόσο σε ανθρώπινους παράγοντες, όσο σε φυσικούς.

Ο μοναχός που με τη σημαία του ευλογεί τους Ικάρους



   
                                                                                    Κείμενο Λουδάρος Ανδρέας 
 Μπορεί οι προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας να είναι οι Ταξιάρχες που γιορτάζουν σήμερα, όμως ο σύγχρονος «προστάτης» των πιλότων μας δεν είναι άλλος από έναν ταπεινό αγιορείτη μοναχό που με τη σημαία και τις ευχές του κρατά ψηλά το φρόνημα των σημερινών Ικάρων. Η φωτογραφία του, καθώς και διάφορα video έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Είναι ο μοναχός που κάθε φορά που κάποιο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας περνά πάνω από την Χερσόνησο του Άθωνα, «αναγκάζει» τους πιλότους να κάνουν χαμηλή διέλευση για να τον «χαιρετίσουν».
Και πώς να μην το κάνουν όταν ο μοναχός αυτός βγαίνει στην άκρη του βουνού και με μια τεράστια σημαία, πότε ελληνική και πότε βυζαντινή, τους χαιρετά και με το δικό του τρόπο τιμά την αποστολή τους.


Ποιος είναι όμως αυτό ο μοναχός και ποια η ιστορία του;
Η ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ
Χρόνια πριν, ο Ιωσήφ βρέθηκε στην Σκύρο για ένα τοπικό πανηγύρι. Εκεί επισκέφθηκε την αεροπορική βάση. Ένας από τους πιλότους των μαχητικών τον αναγνώρισε.
Ήταν ο καλόγερος στο μικρό κελί σε μια από τις κορυφές του Άθωνα πάνω από ένα «σημείο στροφής» όπως λέγεται στη γλώσσα της αεροπορίας.
Μετά την γνωριμία αυτή,  ο ιπτάμενος κάθε φορά που περνούσε από το σημείο φρόντιζε να μειώνει το ύψος του χαιρετώντας με τον τρόπο του το μοναχό, κι εκείνος από την γη έκανε το ίδιο κουνώντας τα χέρια. 
 Μέχρι που μια μέρα ο μοναχός Ιωσήφ, πήρε μια τεράστια ελληνική σημαία. Ο χαιρετισμός πήρε άλλη χροιά.
Ο μοναχός την κυμάτιζε όσο πιο περήφανα και πανηγυρικά  μπορούσε και ο πιλότος, σαν να υποκλινόταν στην Γαλανόλευκη έκανε μια χαμηλή διέλευση δίπλα ανταποδίδοντας την τιμή.
Η ιστορία του καλόγερου με τη σημαία διαδόθηκε σχεδόν αστραπιαία μεταξύ των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας και ο ένας μετά τον άλλο, κάθε φορά που η αποστολή τους ήταν στην περιοχή, περνούσε για να χαιρετήσει τον καλόγερο.
Οι πρώτες φωτογραφίες άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν και μέσω του διαδικτύου αυτή η μοναδική σχέση του ταπεινού Αγιορείτη με τους πιλότους των μαχητικών
έκανε τον γύρο του κόσμου.

Ο ερημίτης «γαντζωμένος» στην άκρη του γκρεμού να κουνά τη σημαία και οι πιλότοι να περνούν τόσο κοντά του που τα πρόσωπα τους να διακρίνονται.
Οι φωτογραφίες είναι εκπληκτικές, σπάνιες και αν μη τι άλλο σε ανατριχιάζουν. Είναι από αυτές τις εικόνες που σε κάνουν περήφανο, που ζηλεύεις γιατί δεν είσαι εκεί.
Κάποιες φορές το σκηνικό επαναλαμβάνεται και με σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δεν είναι λίγοι οι προσκυνητές που όταν τυχαίνει να βρίσκονται σε τέτοιες στιγμές παίρνουν και αυτοί μια σημαία και συμμετέχουν.
Αυτός ο ερημίτης έχει μετατραπεί σε έναν «προστάτη» των αεροπόρων. Τους βλέπει όταν πηγαίνουν για τις αερομαχίες και τους περιμένει να γυρίσουν πάλι από το ίδιο σημείο.
Πολλοί πιλότοι δεν έχουν μείνει μόνο στον χαιρετισμό από αέρος. Τον έχουν αναζητήσει και τον έχουν επισκεφθεί στο κελί του που πλέον είναι γεμάτο ενθύμια. Μέχρι και στολή πιλότου του έχουν δώσει με το όνομα του γραμμένο πάνω της «Μοναχός Ιωσήφ» και δίπλα «Είσαι έτοιμος για το ταξίδι της ζωής».
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
Γεννήθηκε στην Κόρινθο πριν 55 χρόνια. Είναι γιός παπά. Τον βάφτισαν Χρήστο, αλλά αυτός προτίμησε να ακολουθήσει το Χριστό και το 1983 έγινε ο Μοναχός Ιωσήφ της Μονής Μεγίστης Λαύρας. Ήταν μόλις 25 ετών.
Στο κελί του Αγίου Μηνά στη Βίγλα βρέθηκε τυχαία, αν και οι μοναχοί δεν θεωρούν τίποτα τυχαίο. 

ΕΡΤ: ΜΑΤ εναντίον αξιοπρέπειας. Του Στέλιου Κούλογλου


 

 

 

 Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας / FosPhotos
Ήταν αναπόφευκτο. Επί 150 μέρες, οι “τεμπέληδες” και “ανάξιοι” υπάλληλοι της “διεφθαρμένης ΕΡΤ”, με την συμπαράσταση των πολιτών να μειώνεται με το καλοκαίρι και την πάροδο του χρόνου, χωρίς τους “παχυλούς” τους μισθούς των 1200 ευρώ, απλήρωτοι για μήνες, συνέχιζαν να κάνουν κάτι που δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια ραδιοτηλεοπτικά χρονικά: να εκπέμπουν πρόγραμμα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, πιο άρτιο και και πιο ποιοτικό από το κακέκτυπο της ΕΡΤ που ονομαζόταν ΔΤ αλλά και από τα ιδιωτικά ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις.
Όχι μόνο δεν έφτανε αυτό, αλλά απειλούσαν ότι θα συνέχιζαν να εκπέμπουν και δήλωναν έτοιμοι να αναλάβουν αυτοί, μια δράκα άξεστων και αλογόκριτων δημοσίων υπαλλήλων που δεν υπακούουν πια σε εντολές, να καλύψουν ραδιοτηλεοπτικά την ελληνική προεδρία στην ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2014. Πως μπορούσε αλλιώς η συντεταγμένη πολιτεία,η δικαιοσύνη των ήξεις-αφηξεις και η κυβέρνηση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, να αντιμετωπίσει αυτή την ασύμμετρη απειλή, εκτός από το να στείλει τα ΜΑΤ;

Έτσι μοιάζουν οι εξωγήινοι", σύμφωνα με τον Στήβεν Χώκινγκ!

 Πέρα από τις γνωστές δηλώσεις του περί ύπαρξης εξωγήινων - και μάλιστα εχθρικών- ο Στήβεν Χώκινγκ, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και με τη χρήση γραφικών δημιούργησε τη μορφή των εξωγήινων όντων -έτσι όπως εκείνος τους φαντάζεται.
Η φωτογραφία που βλέπετε, δείχνει έναν... εξωγήινο αλά Χώκινγκ και έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μαζί με άλλους 7 εξωγήινους, στο ντοκιμαντέρ του Discovery Channel, "Μια Σύντομη Ιστορία του Χρόνου", το οποίο χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί. Όπως εξηγεί στον πρόλογο της σειράς ο διάσημος καθηγητής " το σύμπαν έχει 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, ο καθένας με εκατοντάδες εκατομμύρια των αστεριών. Σε ένα τόσο τεράστιο μέρος είναι απίθανο η Γη να είναι ο μοναδικός πλανήτης, όπου εξελίχθηκε η ζωή".
Ο Χώκινγκ θεωρεί την ύπαρξη εξωγήινων όντων βέβαιη, χάρη στην κοινή μαθηματική λογική!

"Η πραγματική πρόκληση είναι να μάθουμε πώς είναι αυτοί οι εξωγήινοι", προσθέτει.

Και αυτό ακριβώς προσπάθησε να κάνει, δημιουργώντας με τη βοήθεια των γραφικών, τους "δικούς" του εξωγήινους! Ο Χώκινγκ  συνδίασε μία σειρά από δεδομένα- από τις θερμοκρασίες που επικρατούν σε άλλους πλανήτες μέχρι την φυσιολογία του εδάφους τους- και κατέληξε σε εικόνες που δεν μοιάζουν με τίποτα από ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα!
Πηγή:tromaktiko

Διημερίδα οργανώνει 21 και 22 Νοεμβρίου στα Γιάννινα η ΔΗΜΑΡ

Η Ν.Ε.Ιωαννίνων της Δημοκρατικής Αριστεράς ,στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου διοργανώνει στα Γιάννενα διημερίδα για την οικονομία και την κτηνοτροφία την Πέμπτη το απόγευμα 21/11 και την Παρασκευή το πρωί 22/11 2013.
Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Με το δελτίο ειδήσεων που μετέδωσαν έξω από την είσοδο του Ραδιομεγάρου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν έξω από το κτίριο της Λεωφόρου Μεσογείων για όσο διάστημα αντέξουν, όπως λένε χαρακτηριστικά, μετά την απογευματινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Στις 9 το βράδυ, όπως συνέβαινε κάθε ημέρα τους τελευταίους πέντε μήνες, μετά το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου η Αγλαϊα Κυρίτση πήρε θέση στο ιδιότυπο στούντιο που έστησαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και με φόντο τα ΜΑΤ εκφώνησε το «κεντρικό» δελτίο.
Σε αυτό έδωσαν το παρόν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. 
Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ που εκδιώχθηκαν από το κτίριο τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά την επέμβαση της αστυνομίας βρέθηκαν και το απόγευμα εκατοντάδες πολίτες απαντώντας στο κάλεσμά τους.
Με το τέλος του δελτίου ειδήσεων, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μαζευτούν όλοι την Παρασκευή το πρωί στις 7:00 έξω από το Ραδιομέγαρο, μετά την πληροφορία που είχαν ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους της Δημόσιας Τηλεόρασης, πήραν εντολή να ανέβουν το πρωί εκεί.
Μάλιστα το κάλεσμα μιλούσε για "υποδοχή" την οποία ετοιμάζουν στους εργαζόμενους της ΔΤ, οι οποίοι - όπως έλεγαν -θα μεταβούν στο Ραδιομέγαρο συνοδευόμενοι από Αστυνομικές δυνάμεις.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ, από την πλευρά της, καλεί σε νέα συγκέντρωση για τις 6:30 το απόγευμα της Παρασκευής στα Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας.
Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης οι κλούβες των ΜΑΤ, που έφραζαν την πρόσβαση στους συγκεντρωμένους, μεταφέρθηκαν μακριά από την είσοδο του Ραδιομεγάρου της Μεσογείων.
Ωστόσο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν μπροστά από την είσοδο του κτιρίου.
Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος του Ραδιομεγάρου.
Έξω από το κτίριο βρίσκονταν από νωρίς τα προεδρεία της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησαν να τους επιτραπεί να μπουν στην καταμέτρηση, αλλά αυτό δεν συνέβη. Σε ένδειξη συμπαράστασης, η ΕΣΗΕΑ κήρυξε στάση εργασίας σε όλα τα μέσα από τις 15:00 έως τις 18:00.