Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Συνελήφθη ζευγάρι Ρομά για κλοπή από σπίτι ηλικιωμένου σε χωριό της Άρτας

Συνελήφθησαν χθες (18-10-2013) το μεσημέρι, στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, δύο ημεδαποί Ρομά (ένας 28χρονος άνδρας και μία 32χρονη γυναίκα), ενώ αναζητούνται και δύο συνεργοί τους, κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία. 
Ειδικότερα,  όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρωινές ώρες της 17-10-2013 στην Περδικορράχη Άρτας, οι δράστες, εισήλθαν σε σπίτι 82χρονου ημεδαπού και εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη απουσία του, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (1.100) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Άρτας ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

 

 

 

 

 

Σύλληψη 40χρονου διωκόμενου

Την 18-410-2013/13.00 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν (2) καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς  Πλημ-κείου και Εφετείου Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης (5) ετών και χρηματική ποινή 4.000 €, για παραβάσεις  του ν. περί ναρκωτικών και σωματικές βλάβες.

Συνελήφθησαν δύο έμποροι ναρκωτικών με 126 κιλά ναρκωτικά που διακινούσαν με ΤΑΞΙ

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, στο πλαίσιο εξειδικευμένων δράσεων  για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πέτυχαν χθες (18-10-2013)  τη σύλληψη δύο ημεδαπών εμπόρων ναρκωτικών, ηλικίας  41 και 33 ετών.
Για τη διακίνηση των ναρκωτικών επιστρατεύτηκε ταξί, το οποίο οδηγούσε ο 41χρονος και συνοδευόταν από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (όπου επέβαινε  ο 33χρονος), το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στο Καλπάκι Ιωαννίνων συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο ταξί και συγκεκριμένα στο πορτ παγκάζ και τα πίσω καθίσματα,  ενενήντα δύο (92) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 125 κιλών και 750 γραμμαρίων.

Προς υπογραφή η σύμβαση για το έργοΑποχέτευσης Κωστακιών –Κεραματών


Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, διαβιβάζεται στο Δήμο Αρταίων η διατύπωση της σύμφωνης γνώμης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, για το υποέργο: «Αποχέτευση Ακαθάρτων Οικισμών Κωστακιών – Κεραματών», συνολικού προϋπολογισμού 4.584.586,22 ευρώ.

Τα έργα του ΕΣΠΑ βελτιώνουν τις υποδομέςτην καθημερινότητα των πολιτών της Θεσπρωτίας



Είκοσι τέσσερις πράξεις με προϋπολογισμό 112 εκ ευρώ υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, μέσω του ΕΣΠΑ Ηπείρου, με τις οποίες βελτιώνονται ουσιαστικά οι υποδομές και η καθημερινότητα των πολιτών της.
Η  πορεία του προγράμματος, παρουσιάστηκε σήμερα σε ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Ηγουμενίτσα η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και στην οποία παρέστησαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας
κ. Θ. Πιτούλης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Ν. Κάτσιος, ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Μηνάς Παππάς, Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι  χάρη στη συνεργασία, στη σωστή οργάνωση και την αποτελεσματικότητα το ΕΣΠΑ Ηπείρου, προχώρησε τα τελευταία χρόνια με ταχύτατους ρυθμούς και  έφτασε να είναι πρώτο στη χώρα. Πρόσθεσε δε ότι εκτός των έργων που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ Ηπείρου, υπάρχουν και άλλα έργα αυτής της προγραμματικής περιόδου που υλοποιούνται από τα τομεακά των Υπουργείων.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νέα προγραμματική περίοδο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλές διαφορές με ό,τι γνωρίζαμε ως τώρα, καθώς δίνεται βαρύτητα στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα καινοτομίας, που συνδυάζεται με την επιχειρηματικότητα σε τοπικό επίπεδο ανέφερε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για τη διασύνδεση    των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου.

Με τους κορυφαίους καλλιτέχνες της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας διοργάνωσε το ''Ηπειρώτικο πανηγύρι 2013'', την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου

 Τα ιδιαίτερα μουσικά χαρακτηριστικά ιδιώματα της ηπειρώτικης  μουσικής παράδοσης, που την διακρίνουν από τις μουσικές των άλλων περιοχών της χώρας, αλλά και όλου του κόσμου, η πεντατονική μουσική και οι 14 διαφορετικοί μουσικοί δρόμοι με αρχέγονες και βυζαντινές ρίζες, που παίζονται και ακούγονται σε όλη την Ήπειρο, αλλά και  με την ζέουσα βαρύτητα ιδιαίτερα στις γεωγραφικές περιοχές που διαμορφώθηκαν και προκαλεί τους ασχολούμενους ερευνητικά με την μουσική να απορούν και να αναρωτούνται, πως σε ένα τόσο μικρό
γεωγραφικό χώρο, αναπτύχθηκαν, στέριωσαν και είναι ακόμη σε άνθιση οι μουσικοί αυτοί δρόμοι, είναι ίσως ότι πιο πολυτιμότερο μουσικά που παραδόθηκε στις σημερινές γενιές Ηπειρωτών και που επέζησε από τους αρχαίους Ηπειρώτικους λαούς και τους προγόνους μας.Η 'Ήπειρος, το φτωχότερο χωράφι της Ευρώπης, αλλά κατά πολλούς ειδικούς, ίσως το πιο πλούσιο από πολιτισμική άποψη, προσπαθεί να επιβιώσει και επιβιώνει πολλούς αιώνες τώρα, 15
ίσως και περισσότερους, τον αριθμό.  Και η μουσική πεντατονία της, αυτό που κάποιοι αποκαλούν για να εκδηλώσουν τον θαυμασμό τους ως ''μουσικό λάθος'', ταξίδεψε με τους Ηπειρώτες πραματευτάδες, κτίστες- μαστοροπετράδες, αγωγιάτες, καραβανιέρηδες και εμπόρους, σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη όλη, τον Καύκασο, τα Ιμαλάϊα, την Κίνα, τις Ινδίες, την 'Άπω Ανατολή, την Πολυνησία, την Κεντρική Αφρική, τους Λάπωνες, τους Ινδιάνους της Αμερικής, του Μεξικού και των 'Άνδεων, το Περού, τη Γη του Πυρός, την Ιρλανδία και τους Κέλτες,
έχοντας τη δύναμη και το σθένος να αντισταθεί σαν αυτόνομη μουσική.

Και η Ηπειρώτικη μουσική σήμερα, πεντατονική και μη, είναι ζώσα και  τραγουδιέται και χορεύεται από εκατομμύρια Ελλήνων, αλλά και αλλοεθνών, προκαλώντας και σήμερα τον θαυμασμό.
Και αυτό συμβαίνει, γιατί η 'Ήπειρος, εξακολουθεί να έχει και βγάζει και σήμερα, ικανούς και άξιους καλλιτέχνες

Το σωματείο «ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ» ευχαριστεί το «King Club Hellas» για την έμπρακτη στήριξή του»

Tο  Πανελλήνιο  Φιλανθρωπικό  Σωματείο  «ΑΡΤΟΣ  ΔΡΑΣΗ»,  από  την  ίδρυσή  του,  το 1998,  μέχρι  και  σήμερα,  φροντίζει  καθ’ όλη  τη  διάρκεια  του  έτους  για  τη  σίτιση  και την ανθρώπινη υποστήριξη συνανθρώπων μας,  οι οποίοι  αντιμετωπίζουν  σοβαρά  προβλήματα  επιβίωσης.
Το «ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ - Παράρτημα Ιωαννίνων» εντείνει και αυτό, κατά τον τελευταίο χρόνο, τη δράση του και συνεργάζεται με κάθε φορέα που επιχειρεί να στηρίξει άτυχους συμπολίτες μας, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανέχεια και την κρίση.

Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρω​ση των Ιωαννίνων, διοργανώνε​ι ο Πανηπειρωτ​ικός Σύλλογος Πατρών, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου , ώρα 20.30' στον κινηματογρ​άφο ''Πάνθεον'​' στην Πάτρα

 

"Κρήτη και Πόντος σμίξανε" σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο!

Δεξιοτέχνες χορευτές και μουσικοί από την Κρήτη δημιούργησαν επί σκηνής με μουσικούς και χορευτές από τον Πόντο, «παντρεύοντας» με τρόπο πρωτόγνωρο την πλούσια και διαχρονική Ποντιακή και Κρητική παράδοση. Λυράρηδες, λαουτιέρηδες και το νταούλι σαγήνευσαν την ψυχή, με νοήματα βαθιά και στοχασμούς, όλες τις ομορφιές του παρελθόντος. Τραγούδησαν τη λεβεντιά, τη χαρά και τη λύπη, τους καημούς της ξενιτιάς, την πίστη στην πατρίδα, τον έρωτα της ζωής και την πανέμορφη φύση.
Πηγή:e-Pontos.gr


Αυτά είναι 4 από τα πιο σημαντικά μυστικά ανθρώπων που δεν αρρωσταίνουν ποτέ!

Χειμώνας και ιώσεις πάνε μαζί. Κάθε λίγο και λιγάκι, με τα πρώτα κρύα ή με το που δεν ντυθούμε κατάλληλα, αρρωσταίνουμε. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο οργανισμός σας είναι τόσο αδύναμος και επιρρεπής στις ιώσεις;
Κάτι πρέπει να κάνετε λάθος. Δεν είναι τυχαίο που μερικοί άνθρωποι αρρωσταίνουν σπάνια. Η ποιότητα ζωής και ο τρόπος που διατρέφεστε είναι το Α και το Ω.
Εξασφαλίσαμε για εσάς 4 τα σημαντικότερα tips που ακολουθούν οι άνθρωποι που ξέρουν να κρατάνε τις αρρώστιες μακριά.
1. Χαμηλή σε θερμίδες δίαιτα: Ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι οι άνθρωποι οι οποίοι προσέχουν τη διατροφή τους και δεν τρώνε πολλά λιπαρά και τροφές πλούσιες σε θερμίδες, τείνουν να μην αρρωσταίνουν σε σύγκριση με αυτούς που τρώνε ό,τι βρεθεί μπροστά τους. Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Οι άνθρωποι που φροντίζουν να του τα προσφέρουν δεν αρρωσταίνουν και εύκολα

Πώς θα καταλάβεις ότι το κινητό σου παρακολουθείται

Οι ειδικοί στην ασφάλεια των επικοινωνιών λένε πώς αν θέλετε να είστε 100% σίγουροι ότι δεν παρακολουθούνται αυτά που λέτε ή γράφετε στο κινητό σας δεν έχετε παρά να το κλείσετε. Διαβάστε μερικά….απλά βήματα για να αποφύγετε την παρακολούθηση όπως δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Τα νέα»…..
Η ΑΓΟΡΑ: Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με διαφημιστικές καταχωρίσεις για εφαρμογές παρακολούθησης. Πρέπει να τις αποφύγετε!
Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το αποφύγετε στην αρχή, πως αφαιρείτε τον κοριό
Με επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων
Είναι ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να σβήσετε το κατασκοπευτικό λογισμικό που ενδέχεται να έχει εγκατασταθεί στο κινητό σας. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή, εναλλακτικά, να επισκεφθείτε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας κ να ζητήσετε να γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (factory reset) στη συσκευή σας. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλα τα τηλέφωνα (Android, iPhone, BlackBerry κ.λπ.). Η διαδικασία αυτή θα επαναφέρει το τηλέφωνό σας στην κατάσταση που ήταν όταν το αγοράσατε. Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε προηγουμένως αντίγραφα ασφαλείας (backup), αν δεν θέλετε να χάσετε αρχεία.

Παγκόσμια συγκίνηση για την μικρή Μαρία

                                                                                      ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΤΛΙΝ ΤΗΝ
                                                                                      ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ
Η ιστορία της μικρής Μαρίας που εντοπίστηκε στον καταυλισμό των τσιγγάνων στα Φάρσαλα, έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον, απασχολώντας πολλά ΜΜΕ του εξωτερικού και κυρίως τα βρετανικά μέσα που την συγκρίνουν με την Μαντλίν Μακάν η οποία είχε απαχθεί από θέρετρο της Πορτογαλίας πριν από έξι χρόνια.
Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα, που δέχεται η αστυνομία στην Λάρισα, από διεθνή μέσα ενημέρωσης (CNN, SKY NEWS, TIMES...) αλλά και από πολίτες, που ενδιαφέρονται για το θέμα και για την ταυτότητα της μικρής.
Το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων, είναι αυξημένο και λόγω του γεγονότος ότι, η περίπτωση της μικρής Μαρίας (όπως δηλώθηκε ότι είναι το όνομα της), έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες για την ανεύρεση και του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω πριν 15 χρόνια, αλλά και της μικρής Μαντλίν, που εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007.

Εξι χιλιάδες ιατρικά λάθη κάθε χρόνο στην Ελλάδα

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τα ιατρικά λάθη σε νοσοκομεία, κλινικές και δομές υγείας. Άνθρωποι μένουν ανάπηροι ή χάνουν τη ζωή τους, εξαιτίας κακών χειρισμών ή παραβλέψεων στη διάρκεια της επέμβασης ή της νοσηλείας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ιατροδικαστές εκτιμούν πως κάθε χρόνο γίνονται στην Ελλάδα 6.000 ιατρικά σφάλματα.
Έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιά επί 259 περιπτώσεων ιατρικών σφαλμάτων καταγράφει τόσο τη βαρύτητα των ιατρικών λαθών -το 35,9% από αυτά προκαλεί μόνιμες αναπηρίες-, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η καταγραφή των σφαλμάτων ανά ειδικότητα, όπου τα σκήπτρα κρατούν χειρουργοί, μαιευτήρες και ορθοπεδικοί.
Η μαρτυρία του κ. Κώστα Λαζαρίδη στο «Έθνος» είναι συγκλονιστική: «Άκουσα τον επικεφαλής χειρουργό να φωνάζει στον βοηθό του. Ένιωσα πόνο. Ένιωσα ότι χάνομαι. Αιμορραγούσα. Δεν ήξερα τι είχε συμβεί. Το διαπίστωσα όταν συνήλθα πλήρως»...
Ο κ. Λαζαρίδης είχε την ατυχία να υποστεί ζημιά στον σφιγκτήρα κατά τη διάρκεια ουρολογικής επέμβασης, στην οποία υποβλήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια στο μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας. Η βλάβη έχει υποβαθμίσει την ποιότητα της ζωής του, ενώ δεν είχε κανένα αποτέλεσμα η προσπάθεια να βρει το δίκιο του.

Ετοιμάζουν σχέδιο β' για τις απολύσεις

Τη διαμόρφωση ενός σχεδίου Β για τις απολύσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα εντός του 2013 αλλά και τις κατευθυντήριες γραμμές για την υλοποίηση του δεύτερου κύματος κινητικότητας που αφορά 12.500 υπαλλήλους και θα προκύψει κυρίως από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς του υπ. Υγείας συζήτησαν χθες στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εκκίνηση της συνεδρίασης ο υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η διαθεσιμότητα 1.400 διοικητικών υπαλλήλων από τα πανεπιστήμια για να ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων πριν από την έλευση της τρόικας στην Αθήνα.

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ»

                                                                         Παρέμβαση Ιερώνυμου:
                                                                         Ο κόσμος δεν αντέχει άλλη πίεση
Στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η ελληνική κοινωνία υπό το βάρος των μέτρων λιτότητας, αλλά και σε ζητήματα της Εκκλησίας αναφέρθηκε σε παρέμβασή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»., ο κκ Ιερώνυμος δήλωσε ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση. Η εκκλησία φροντίζει χιλιάδες ανθρώπους. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν αυτή τη δύσκολη ώρα.
Ερωτηθείς για την κρίση ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι το θέμα είναι τι θα κάνουμε από δω και πέρα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και μίλησε για τη «μετάνοια».
«Μετάνοια σημαίνει, αλλάζω μυαλό, αλλάζω πορεία. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε: υπομονή, αγώνας, προσπάθεια, ενότητα. Και αυτή την κρίση θα την βγάλουμε και θα περάσουμε απέναντι από το ποτάμι» υπογράμμισε.

Και επίσημα υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας

Μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, το Συμβούλιο Προέδρων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς καταλήγει στην πρόταση της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις προσεχείς Ευρωεκλογές του 2014, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η πρόταση θα παρουσιαστεί επισήμως στο 4ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στις 13-15 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη, το οποίο είναι αρμόδιο να λάβει και την τυπική, τελική απόφαση. Όπως αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, «η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίχθηκε με πολύ θερμά λόγια από το σύνολο των συμμετεχόντων και υπογραμμίζεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ηθική, πολιτική και ιδεολογική δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ:
- Ηθική διότι αναγνωρίζεται ο πρωτοπόρος ρόλος του κόμματος στις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αριστερά.
- Πολιτική διότι αναδεικνύει αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ λέει από την αρχή της κρίσης, ότι η κρίση δηλαδή είναι ευρωπαϊκή, καθώς επίσης, και ότι φαίνεται ακόμα πιο καθαρά ότι χρειάζεται ένα μέτωπο ενάντια στις δυνάμεις του μερκελισμού, σε μια περίοδο που η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι.
- Ιδεολογική γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο χώρος που στην ιδρυτική του διακήρυξη ορίζει την Ευρώπη ως το πεδίο των πολιτικών συγκρούσεων και της ταξικής αντιπαράθεσης.

Αν η μπίρα είχε διατροφική ετικέτα



Η αλήθεια είναι πως οι φυσικές πρώτες ύλες καθώς και η διαδικασία παραγωγής της μπίρας «κληρονομούν» στο αγαπημένο μας ποτό τη διατροφική του αξία.
Το «μυστικό» της επιτυχημένης συνταγής κρύβεται στην ανάμειξη βύνης κριθαριού (που μπορεί επίσης να προέρχεται από σιτάρι, σίκαλη, ή κάποιο άλλο δημητριακό), μαγιάς, λυκίσκου και νερού. Από το συνδυασμό των τεσσάρων αυτών φυσικών συστατικών παράγονται περισσότεροι από 40.000 τύποι μπίρας.
Κάθε μπίρα, ανάλογα με το είδος/κατηγορία στην οποία ανήκει, έχει το δικό της τρόπο παρασκευής, ενώ η θρεπτική της αξία διαφέρει ανάλογα με τις πρώτες ύλες και τον τόπο παραγωγής της. Έτσι, σε γενικές γραμμές, τα φυσικά της συστατικά όπως το κριθάρι και ο λυκίσκος καθώς και η διαδικασία της ζύμωσης «εμπλουτίζουν» τη μπίρα με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, καθώς και με πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά.
Από το χωράφι στο ποτήρι σας
Η παραγωγική διαδικασία της μπίρας ξεκινάει από το στάδιο της βυνοποίησης, κατά την οποία το κριθάρι μετατρέπεται σε βύνη, αφού μουλιάσει σε νερό, βλαστήσει και ενεργοποιηθούν τα ένζυμα που συμβάλλουν στην παραγωγή της. Στη συνέχεια, αμέσως μετά την ξήρανσή της, στάδιο το οποίο της δίνει τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα, η βύνη αλέθεται, αναμιγνύεται με νερό και οδηγείται σε ειδικά δοχεία, όπου το άμυλό της διασπάται σε σάκχαρα.

5 hot τροφές εξαφανίζουν το λίπος στην κοιλιά

Βγάλε από τη διατροφή σου τη ζάχαρη και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και συμπεριέλαβε τις παρακάτω 5 τροφές που εξαφανίζουν το λίπος της κοιλιάς...
Βρώμη
Μην παραλείπεις τα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά το πρωϊνό, νομίζοντας ότι έτσι θα χάσεις κιλά. Τρώγοντας ένα υγιεινό πρωινό, ενεργοποιείς τον μεταβολισμό σου, ρυθμίζεις τα επίπεδα του σακχάρου και παίρνεις ενέργεια μέχρι το επόμενο γεύμα σου. Η πλούσια σε φυτικές ίνες βρώμη, αποτελεί ιδανική επιλογή γιατί σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη, οπότε δεν υποκύπτεις σε ανθυγιεινούς πειρασμούς.
Μύρτιλα
Έρευνες έδειξαν ότι μια διατροφή πλούσια σε βατόμουρα μπορεί να βοηθήσει στην ελάττωση του λίπους της κοιλιάς. Ακόμα κι αν είναι κατεψυγμένα, διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος των διατροφικών πλεονεκτημάτων τους.

«Δεν είμαι κομματικός, δεν με ενδιαφέρουν προς το παρόν οι εκλογές»!

Επιθετικός προς την κυβέρνηση ήταν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σε ημερίδα του ΕΣΠΑ στην Ηγουμενίτσα. «Το κράτος δεν σκέφτεται τις περιφέρειες», είπε. Και εξήρε το πρότυπο, με το οποίο λειτουργεί η...διοίκηση στη Γερμανία.
Τα έβαλε, για μια ακόμη φορά, και με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τους χειρισμούς του στα διάφορα θέματα και ειδικά στους βοσκότοπους.
Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση είπε ότι «δεν είμαι κομματικός, δεν με ενδιαφέρουν προς το παρόν οι εκλογές, έχω έργο να επιτελέσω».
Να σημειωθεί ότι από την εκδήλωση απουσίαζαν οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος και Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, οι οποίοι βρίσκονται για υπηρεσιακούς λόγους στην Αθήνα, που εκπροσωπήθηκαν από αντιδημάρχους.