Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Foreign Policy: Γιατί ο Πούτιν είναι ο μεγάλος κερδισμένος των ελληνικών εκλογών



Η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα, ενός «αυτοαποκαλούμενου ριζοσπάστη αριστερού», στην πρωθυπουργία της Ελλάδας θα μπορούσε να αποτελεί μια απρόσμενη νίκη για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, εντείνοντας τις διαμάχες στο εσωτερικό της Ευρώπης γύρω από το ποια θα πρέπει να είναι η απάντηση στις πρόσφατες «επιθετικές κινήσεις» της Μόσχας στην Ουκρανία, σύμφωνα με άρθρο- ανάλυση του Foreign Policy, υπό τον τίτλο «Why Putin is the Big Winner in Greece's Elections» (γιατί ο Πούτιν είναι ο μεγάλος κερδισμένος των ελληνικών εκλογών).

Reuters: Η Γερμανία είναι σοκαρισμένη καθώς ο Τσίπρας ξεκίνησε τους πυροβολισμούς



Τα χτυπήματα ήρθαν απανωτά με αποτέλεσμα η Γερμανία να μην τα περιμένει και ούτε καν περνούν από το μυαλό της -ακόμη και ως ακραία σενάρια. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την πρωθυπουργική του θητεία με πυροβολισμούς και το Reuters γράφει πως η καγκελαρία βιώνει μια κατάσταση σοκ.

«Αυγή»: Το ευρωπαϊκό κατεστημένο και η εγχώρια διαπλοκή ευθύνονται για τον πανικό στις αγορές



Η εφημερίδα «Αυγή», το επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει σήμερα τον δικό της απολογισμό για τον χθεσινό πανικό στις αγορές και την ιστορική πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Σε άρθρο της με τίτλο «Παίζουν τα ρέστα τους!» αναφέρει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού μετά τη χθεσινή βουτιά των αγορών και ρίχνει την ευθύνη για τον χθεσινό πανικό «στα κέντρα του ευρωπαϊκού κατεστημένου και σε δυνάμεις της διαφθοράς και της διαπλοκής στη χώρα μας» που επιθυμούν να αναγκάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει το πρόγραμμά του.

Σήμερα, πρωί-πρωί: Ο Βαρουφάκης εξηγεί την αιτία του ελληνικού βέτο για τη Ρωσία και επιτίθεται στα μίντια



Σήμερα το πρωί, μία ημέρα μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης επέστρεψε με νέο post στο προσωπικό του ιστολόγιο.