Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Πρέβεζας, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Αγοράς.


Η τερατώδης ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να ξαναχτυπήσει. Η επέμβαση στην καταματωμένη Συρία οδηγεί σε γενίκευση του πολέμου στην Μ. Ανατολή και την Αν. Μεσόγειο. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη νέα αγριότητα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων της εποχής μας.
 Ο νέος ενεργειακός χάρτης που οραματίζονται οι άπληστοι κοσμοτρομοκράτορες, έρχεται να καθορίσει και να επηρεάσει καταστρεπτικά τις ζωές όλων μας και κυρίως τις τύχες των λαών της Αν. Μεσογείου. Ήδη εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες ζητούν απεγνωσμένα καταφύγιο στις γύρω χώρες και την Ευρώπη.

 Στα πολεμοκάπηλα σχέδια και στην παγερή αδιαφορία των κυβερνήσεων ΗΠΑ-Ε.Ε., Ρωσίας κτλ για το λαό της Συρίας και όλους τους υπόλοιπους, έρχεται να προστεθεί ο αναβαθμισμένος ρόλος που προσπαθεί να βρει η κυβέρνηση της Ελλάδας για τον εαυτό της. Επιθυμεί και αυτή, όπως ακριβώς κάνουν και οι υπόλοιπες αστικές τάξεις στην περιοχή (Τουρκία, Λίβανος, Συρία, Αραβικές χώρες Ισραήλ, Ιράν) να βρει το ρόλο της μέσα στο αναίσχυντο αυτό παιχνίδι.
 Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, δεν μας προξενεί φυσικά καμία εντύπωση. Άλλωστε είναι η ίδια που κατασπαράζει με σφραγίδες και υπογραφές υπουργών - δοσίλογων τα δικαιώματα των πολιτών της, που τους καταδικάζει στην ανέχεια και τη φτώχεια, που τους στερεί το δικαίωμα στην υγεία και την παιδεία, που σφυροκοπεί ανελέητα τον εργαζόμενο, τον άνεργο, το νέο, το συνταξιούχο, που δε διστάζει να δολοφονήσει τους νεολαίους της για ένα εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες. Έχει βγάλει σε πλειστηριασμό τα όνειρά μας και οδηγεί στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους που δεν αντέχουν (4.000 αυτόχειρες στη χώρα μας). Τι να περιμένει, βέβαια, κανείς από μια κυβέρνηση που στοχοποιεί και περιθωριοποιεί τις πιο ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως ΑΜΕΑ και άτομα που έχουν ανάγκη ψυχοκοινωνικών δομών τις οποίες καταργεί; Ψυχρά και χωρίς κανένα ήθος καλλιεργούν κλίμα μισαλλοδοξίας, ρατσισμού. Για να διατηρήσουν τη θέση του «ισχυρού» καλλιεργούν το φόβο και τον τρόμο. Φυλακίζουν και βιάζουν κάθε έννοια δικαιοσύνης για το μετανάστη. Κι ακόμη χειρότερα. Πειραματίζονται πάνω στον ανίσχυρο, μέχρι να έρθει η σειρά μας. Μας «εκπαιδεύουν» γιατί αύριο θα έρθουμε στη θέση τους!
 Γι΄ αυτό έχουν επιστρατεύσει όλο τον κατασταλτικό τους μηχανισμό στον οποίο έχουν δώσει την εντολή αλλά και την ελευθερία να δρα με σαδιστικό τρόπο απέναντι στους πιο ανίσχυρους, τους μετανάστες - πρόσφυγες.Προσπαθούν με κάθε μέσο να μας πείσουν ότι για όλα τα δεινά που βιώνουμε, «αυτοί» (μετανάστες, άνεργοι, ψυχικά πάσχοντες κτλ) είναι η «αιτία». Μήπως διακρίνετε ομοιότητες με τη Ναζιστική Γερμανία; στρατόπεδα συγκέντρωσης, ψευδής προπαγάνδα (γκεμπελισμός), περιθωριοποίηση, δημιουργία γκέτο κ.α;
Ο ελληνικός λαός δεν είναι ούτε θα γίνει κανιβαλικός όπως η κυβέρνησή του. Και καταλαβαίνει και προβληματίζεται γι' αυτό και πρέπει να δράσει!
 Το σύνθημα του φετινού αντιρατσιστικού φεστιβάλ Πρέβεζας είναι:
ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ, ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΑ -ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ -ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ-Ε.Ε.- ΡΩΣΙΑ -ΛΟΙΠΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 8 μ.μ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
6Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
 Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου