Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Όλα έτοιμα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι

Μετά από 19 ολόκληρα χρόνια η πόλη των Ιωαννίνων είναι πανέτοιμη να φιλοξενήσει και πάλι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θαλασσίου σκι, το οποίο φέρνει στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα σπουδαίους πρωταθλητές αλλά αποτελεί και μία σημαντική ευκαιρία για την προβολή της πόλης.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου και θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα, το οποίο κανένας δεν πρέπει να χάσει. Η τελετή έναρξης θα γίνει την Τετάρτη στις οκτώ το βράδυ στην πλατεία Μαβίλη ενώ μισή ώρα νωρίτερα, από την Κυρά Φροσύνη, θα ξεκινήσει η παρέλαση των ξένων αποστολών.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ο τεχνικός σύμβουλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Δήμος Αλεξόπουλος και η Πρόεδρος του Ομίλου Θαλασσίου Σκι «Παμβώτις» Κατερίνα Χαρίση, υπογράμμισαν με έμφαση την αξία που έχει η συγκεκριμένη διοργάνωση για την πόλη των Ιωαννίνων.
«Μία μεγάλη διοργάνωση για να είναι πετυχημένη χρειάζεται δύο πράγματα. Τη φιλοξενία και τις πολύ καλές εγκαταστάσεις. Στα Γιάννινα τα έχουμε και τα δύο. Είμαστε σίγουρα ότι 19 χρόνια μετά την τελευταία μεγάλη διοργάνωση που είχε γίνει στη λίμνη, θα κερδίσουμε το στοίχημα», υπογράμμισε ο κ. Αλεξόπουλος.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης εξήρε τη συνεργασία που υπήρξε με το Δήμο Ιωαννιτών και η οποία έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Μάλιστα δήλωσε απόλυτα πεισμένος για την αποτελεσματικότητα και τα πολλαπλά οφέλη που έχει το νέο κανάλι, στην περιοχή της Αμφιθέας.
«Ως Περιφέρεια Ηπείρου συμβάλλουμε και στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις. Είμαστε σίγουροι ότι οι αγώνες θα έχουν επιτυχία και θα προβάλλουν την περιοχή. Είμαι απόλυτα πεισμένος για την αναγκαιότητα του έργου στην Αμφιθέα για το οποίο μου είχαν κατατεθεί προτάσεις από τα προηγούμενα χρόνια. Όλα πήγαν καλά και ελπίζω ότι θα έχουμε μία άριστη διοργάνωση», τόνισε ο Περιφερειάρχης στη συνέντευξη τύπου.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος ευχαρίστησε όλους όσους δούλεψαν για την προετοιμασία της διοργάνωσης που φέρει μετά από δύο δεκαετίες περίπου, τα Γιάννινα και πάλι στο επίκεντρο των  μεγάλων αθλητικών γεγονότων.
«Έχει δημιουργηθεί ένας στίβος υποδειγματικός, που ανταποκρίνεται σε όλες τις αθλητικές απαιτήσεις. Είναι ευκαιρία να αναδείξουμε την πόλη και να δείξουμε ότι η συνεργασία μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Είναι ευκαιρία να αναδείξουμε και πάλι το ναυταθλητισμό, ένα σπουδαίο κομμάτι των Ιωαννίνων, ο οποίος προσελκύει εκατοντάδες παιδιά και νέους. Καλούμε όλους τους Γιαννιώτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα», ανέφερε ο Δήμαρχος.
Τέλος η Πρόεδρος του Ομίλου Θαλασσίου Σκι «Παμβώτις» Κατερίνα Χαρίση ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών αλλά και όλους όσους στήριξαν τη διοργάνωση. «Ελπίζω οι αγώνες αυτοί αποτελέσουν την αρχή για μια νέα εποχή του ναυταθλητισμού στην περιοχή μας», τόνισε η κ. Χαρίση.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 4 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις οκτώ του μήνα. Θα διεξαχθούν στο ανάχωμα και στο κανάλι της Αμφιθέας. Οι ξένες αποστολές φτάνουν ήδη στα Γιάννινα και τα σχόλια των πρωταθλητών είναι ιδιαίτερα κολακευτικά για τη φιλοξενία αλλά και για τις εγκαταστάσεις που βρίσκουν στην λίμνη.
Σημειώνεται ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου