Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκίνησε η αξιολόγηση του Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου στην Ελλάδα


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου South East Neighbourhood SafeRoutes (SENSOR), συντονιστής του οποίου είναι η Make Roads Safe Hellas, ξεκίνησε στην Ελλάδα η επιθεώρηση και αξιολόγηση 3.600 km του Διευρωπαϊκού οδικού δικτύου σε 10 Περιφέρειες της χώρας. Η αξιολόγηση γίνεται με την εφαρμογή της διεθνώς αναγνωρισμένης μεθοδολογίας RAP, η οποία έχει εφαρμοστεί σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως για την ανάλυση πλέον των 650.000 Km οδών.
 Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2013, η Ομάδα και το όχημα του SENSOR διερχόμενοι από την Περιφέρεια Ηπείρου βρέθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκαν και ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη κα Τατιάνα Καλογιάννη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η κα Καλογιάννη εξέφρασε την συμπαράστασή της στη σημαντική προσπάθεια προώθησης τέτοιων έργων και υποστήριξε την ανάγκη διεύρυνσής του στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, προς όφελος του προγραμματισμού των αντίστοιχων έργων συντήρησης τόσο για την εξοικονόμηση χρημάτων αλλά κυρίως για την ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ.
Ο Δρ. Ευάγγελος Μπέλλος, Project Coordinator, δήλωσε σχετικά: «Με τη σημαντική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια φιλόδοξη προσπάθεια για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας και σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει ξεκινήσει, στο πλαίσιο της 10ετίας για την Οδική Ασφάλεια των Ηνωμένων Εθνών. Ο συντονισμός του έργου SENSOR αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη για εμάς. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη εμπεριστατωμένων σχεδίων και η προώθηση στοχευμένων και υλοποιήσιμων δράσεων για τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών από τροχαία ατυχήματα. Ευχαριστούμε θερμά την Αντιπεριφερειάρχη κα Τατιάνα Καλογιάννη που με το κύρος και την ευαισθησία της μας δίνει μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου