Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Mε μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχές από την Ήπειρο και την Βορειοδυτική Ελλάδα, διοργανώθηκε την Κυριακή το πρωί 1 Σεπτεμβρίου 2013, ο αγώνας δρόμου Άκτιο - Νικόπολη, στα πλαίσια του τριημέρου εορτασμού για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ακτίου.

Με πολλές συμμετοχές από μικρούς και μεγάλους άντρες και γυναίκες, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου Άκτιο - Νικόπολη,  στα πλαίσια του τριημέρου εορτασμού για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ακτίου. Δρομείς από την Πρέβεζα, Την Άρτα ,τη Λευκάδα και τη Βόνιτσα ,έτρεξαν για πρώτη φορά μια διαδρομή με συμβολικό χαρακτήρα ,μήκους περίπου 16 χλμ.

Οι αθλητές πέρασαν μέσα από την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου και κινήθηκαν  στην παραθαλάσσια περιοχής της Πρέβεζας ,από τον Παντοκράτορα προς την Κυανή Ακτή και την παραλία της Πρέβεζας και διέσχισαν μέσω της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Πρεβέζης , τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης  για να τερματίσουν στο εν άλσει προάστειο και το αρχαίο στάδιο της Νικόπολης χώρο τέλεσης των Ακτιακών αγώνων.



Στους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.

Οι πρώτοι 15 που τερμάτισαν είναι οι εξής :
Γεωργοπέτρης  Δημήτρης
Χρήστου Ευάγγελος
Μπέλλος Βασίλης
Κατσαγιάννης Γιώργος
Σαραντάρας μάκης
Μάρκου Ιωάννης
Καραμούτσος Παναγιώτης
Χαλιμάς Αργύρης
Ζώης Ευάγγελος
Γέροντας Αλέξης
Τσουμάνης Παναγιώτης
Βουλιστιώτης Θόδωρος
Τριάντης Κωνσταντίνος
Φλούδας Ευστράτιος
Γκουνέλας Τιμολέων

Τις βραβεύσεις των αθλητών πραγματοποίησαν. ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης οι πρώην Πρεβεζάνοι πρωταθλητές και βαλκανιονίκες Φώτης Κούρτης και Αθηνά Παπαγιάννη , η προιστάμενη της ΛΓ' Εφορείας προιστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων  Πρέβεζας - Άρτας κ.Μερκούρη ,ο πρόεδρος του Ανθρώπολις κ.Ζιάκας καθώς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Γιώργος Φραγκούλης



Οφείλουμε να αναφέρουμε την σημαντική βοήθεια των μελών της ΛΕΚ Πρέβεζας για την σημαντική βοήθεια τους και των υπηρεσιών τους κατά την διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ  από τον αγώνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου