Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Παραδόθηκαν στο Δήμο οι εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων


 
Στο Δήμο Ιωαννιτών και στους Γιαννιώτες ανήκει  ένας χώρος ζωτικής σημασίας. Πρόκειται για τις παλιές εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων, οι οποίες περνούν στην πόλη, μετά από τη μακρά συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης.
Η προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων υπογράφηκε μεταξύ του Υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου, του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου Θανάση Τσάνη και του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου.

Ο Δήμος είναι πανέτοιμος να προχωρήσει στην άμεση αξιοποίηση των χώρων με τη δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης, τη λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες και τη λειτουργία Κέντρου Ημέρας για παιδιά με αυτισμό.
Παράλληλα θα διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος και θα αναπτυχθούν δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα.
Ο κ. Κεγκέρογλου υπογράμμισε ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και θα ενταθεί και προανήγγειλε ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις και για την Παιδόπολη Αγία Ελένη.

«Το ακίνητο της Παιδόπολης θα αποτελέσει το νέο αντικείμενο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και των δήμων Ζίτσας και Ιωαννίνων. Η παραχώρησή του στο Δήμο Ζίτσας θα μας επιτρέψει την ανάπτυξη πολλών δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα. Περιμένουμε την τελική πρόταση για να προχωρήσουμε στην παραχώρηση» υπογράμμισε ο Υφυπουργός.
Κατά την ομιλία του και αναφερόμενος στην παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Ασύλου Ανιάτων, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση έχει την βούληση και την υποχρέωση να μην ολιγωρεί απέναντι σε στοιχειοθετημένα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης αλλά να ανταποκρίνεται άμεσα, επιδιώκοντας την καλύτερη συνεργασία.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό καθώς τρεις μήνες μετά την προηγούμενη επίσκεψή του στα Γιάννινα όπου το ζήτημα της παραχώρησης συζητήθηκε εκτενώς, έδωσε την οριστική λύση.
«Στις σημερινές συνθήκες είναι επιβεβλημένη η οριζόντια συνεργασία των φορέων για την παροχή υπηρεσιών χωρίς περιττές δαπάνες και με το μέγιστο αποτέλεσμα. Όποτε λοιπόν υπήρξε συνεργασία, λύθηκαν προβλήματα και είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Στην προκειμένη περίπτωση, του Ασύλου Ανιάτων, το Υπουργείο δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που εκκρεμούσε χρόνια και ο Δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει στη λειτουργία δομών που θα προσφέρουν πολλά στους πολίτες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σήμερα ανοίγει με απολύτως συγκεκριμένο τρόπο και το θέμα της παραχώρησης και της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της πρώην παιδόπολης», τόνισε ο Δήμαρχος.
Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου Θανάσης Τσάνης ανέφερε ότι η προσφορά του ιδρύματος είναι μεγάλη και οι υπηρεσίες που παρέχει στην τοπική κοινωνία υψηλού επιπέδου.
«Σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε στην επίλυση προβλημάτων και να βελτιώνουμε τη ζωή των ανθρώπων και ειδικότερα των ευπαθών ομάδων», σημείωσε.
Ο Υφυπουργός Απασχόλησης Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε  από τα Γιάννινα τη θεσμοθέτηση της «Κοινωνικής Σύμπραξης», του σχεδίου δηλαδή που θα αποτελέσει τη ζωντανή οριζόντια συνεργασία όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική φροντίδα και αλληλεγγύη.
Έτσι, όπως τόνισε, με ενιαίο σχεδιασμό και συμπληρωματικότητα στις δράσεις, θα αξιοποιηθούν καλύτερα οι διατιθέμενοι πόροι και θα αυξηθεί η αποτελεσματικότητά τους.
Η συνεργασία και η συνέργεια με την Αυτοδιοίκηση, τους εθελοντικούς φορείς και τους φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση αυτής της προσπάθειας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου