Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΣΕ ΔΥΣΒΑΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ Αλβανός δραπέτης συνελήφθη μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς

Ο Αλβανός δραπέτης των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας Ντρενόβα, Γκεζίμ Τόμα, είναι ο κακοποιός ο οποίος συνελήφθη κατά την συμπλοκή με τους αστυνομικούς στο Γράμμο.
Η εξέλιξη επιβεβαιώνει την εκτίμηση, ότι οι τρεις ένοπλοι κακοποιοί στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ξυλείας,  μεταξύ των χωριών Πευκόφυτου και Χρυσής στο Γράμμο, τρία περίπου χιλιόμετρα από τα σύνορα του Νομού Ιωαννίνων, ήταν οι δραπέτες των αλβανικών φυλακών που διέφυγαν την σύλληψη στη χώρα τους.
Ο Γκεζίμ Τόμα είναι 31χρόνων, από την Ντίμπρα της βόρειας Αλβανίας και εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία ενός 25 χρονου, επειδή του έκλεψε τα καυσόξυλα.
Οι δύο ένοπλοι δραπέτες, οι οποίοι διέφυγαν, είναι ο Ρείς Χατζίραϊ ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή και ο Εντουάρντ Λούλο που εξέτιε ποινή για ανθρωποκτονία.

Οι αστυνομικοί έδωσαν μάχη με τους ένοπλους δραπέτες λίγο μετά τις 7 το βράδυ, στην ορεινή περιοχή μεταξύ Χρυσής και Πεύκου στην Καστοριά, στο τέλος της οποίας συνέλαβαν τον Τόμα. Οι άλλοι δύο δραπέτες πέτυχαν να διαφύγουν. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών δεν τραυματίστηκε κανείς.
Η απόσταση των συνόρων με την Αλβανία από το Πευκόφυτο, είναι περίπου 35 χιλιόμετρα χωματόδρομου, σε δύσβατη περιοχή του Γράμμου.
Η απόδραση των Αλβανών κακοποιών είχε σημειωθεί πριν από λίγο καιρό από τη φυλακή Ντρένοβα, 170 χλμ. νοτίως των Τιράνων. Οι αλβανικές Αρχές είχαν ανακοινώσει τότε ότι είχαν διαφύγει επτά κατάδικοι για βαριά αδικήματα.
Οι τέσσερις είχαν συλληφθεί λίγες ημέρες μετά την απόδραση και αναζητούντο οι τρεις, οι οποίοι επιχείρησαν να περάσουν απόψε το βράδυ στη ελληνικό έδαφος.
Οι αλβανικές Αρχές είχαν αποστείλει σε Ελλάδα και Σκόπια, τα στοιχεία όσων είχαν παραμένει ασύλληπτοι.
Πηγή:Ethnos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου