Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Επικοινωνία του Περιφερειάρχη με ΟΠΕΚΕΠΕ για τις εκκρεμότητες καταβολής εξισωτικών αποζημιώσεων


Σταδιακή λύση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τους βοσκότοπους και τις εξισωτικές αποζημιώσεις που διεκδικούν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, προωθεί η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σήμερα -  και σε συνέχεια προηγούμενης επαφής που είχε γίνει την 11η Οκτωβρίου 2013 - ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε επικοινωνία με την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δήμητρα Χαλικιά, προκειμένου να ενημερωθεί για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες επίλυσης του ζητήματος.
Η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού ανακοίνωσε στον Περιφερειάρχη, ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, θα καταβάλλει εντός των ημερών στους δικαιούχους που έχουν εκκρεμότητες,  ένα ποσό έναντι για τις εκτάσεις που κρίθηκαν ως επιλέξιμες.   Για τις υπόλοιπες,  θα καταβληθούν επί πλέον χρήματα τον επόμενο μήνα από τα δικαιώματα που θα κατανεμηθούν από την Τράπεζα  Γης, που έχει δημιουργήσει ο Οργανισμός για τις εκτάσεις που διαγράφησαν το 2012 λανθασμένα από το Μητρώο Αγροτικών Εκτάσεων.
Επίσημη ανακοίνωση, με επιμέρους λεπτομέρειες αναμένεται να γίνει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου