Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ομιλία Α. Μπέζα στη βουλή στη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης  Μπέζας μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
  «Είναι αυτονόητο, ότι  μια πρόταση δυσπιστίας που επιδιώκει την απομάκρυνση μιας Κυβέρνησης μέσω προσφυγής στην κάλπη, δεν μπορεί να έχει κανένα ουσιαστικό νόημα εφόσον δεν συνοδεύεται από μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Και στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του κόμματος με τις παλινωδίες της δεν είναι σε θέση να πείσει, όχι μόνο την κοινωνία, αλλά ούτε ακόμη πολλά  από τα ίδια τα στελέχη του, που αποδομούν συστηματικά τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα.
            Στην κατάσταση που βρισκόμαστε, στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε, όπου έχουν γίνει τεράστια βήματα προόδου, όπως η αποκατάσταση  της δημοσιονομικής ασφάλειας και της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς, αλλά δεν έχουμε βγει ακόμη από την κρίση, η ευστάθεια μιας Κυβέρνησης, δεν εξαρτάται από την τεχνητή όξυνση που εσείς κ. συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης επιχειρείτε μέσω αυτής της μετωπικής κοινοβουλευτικής σύγκρουσης, αλλά από τη στάση των δανειστών και τη στάση της κοινωνίας, την αντοχή και την ανοχή δηλαδή της κοινωνίας. Και εσείς, δεν εκφράζετε αυτή τη στιγμή  τις πραγματικές αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας.

            Αυτά επομένως που λέτε, τα λέτε για να ξεφύγετε από τα εσωκομματικά σας προβλήματα. Χρησιμοποιείτε την πρόταση δυσπιστίας ως άλλοθι απέναντι στους ψηφοφόρους σας. Χρησιμοποιείτε την πρόταση δυσπιστίας για να γλιτώσετε από την εσωκομματική σας αντιπολίτευση. Για να πάρετε την δική της ψήφο εμπιστοσύνης και να συνεχίσετε την περιπλάνηση, στο δικό σας μύθο του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας και της παροχολογίας.
            Για τα προβλήματα όμως αυτά κ. Συνάδελφοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τα κόμματα έχουν λειτουργίες -τις εσωτερικές τους λειτουργίες – έχουν κομματικά όργανα. Δε χρειαζόταν να υποβάλετε τη Βουλή σε μια τέτοια διαδικασία και μάλιστα τη ώρα που η Κυβέρνηση, και επομένως η χώρα, βρίσκεται σε  τόσο κρίσιμη διαπραγμάτευση. Δε χρειαζόταν την ώρα που απαιτείται περισσότερο από ποτέ πολιτική σταθερότητα και ομαλότητα, να υπονομεύετε τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας, όταν πολύ καλά ξέρετε ότι χωρίς πολιτική σταθερότητα, οι πιθανότητες ανάκαμψης της οικονομίας και στοιχειώδους ανάπτυξης είναι μηδαμινές».


«Κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για τα αποτελέσματα  της πολιτικής των μνημονίων και την κατάργηση τους, επειδή, δεν έχει στρατηγική εναλλακτική πρόταση  για να πείσει την κοινωνία, κλείνει ταυτόχρονα πονηρά το μάτι σε όποιον αισθάνεται ότι αδικείται, και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες.
                   Σ’ αυτές όμως τις κρίσιμες στιγμές που ζει η Ελλάδα και όταν ο λαός έχει κάνει τόσες θυσίες, δεν μπορεί να λέτε ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις. Θα επαναπροσλάβετε αυτούς που απολύονται. Θα καταργήσετε τους φόρους. Θα αποκαταστήσετε τους μισθούς και τις συντάξεις. Θα επανακρατικοποιήσετε αυτά που αποκρατικοποιούνται και θα διώξετε τους επενδυτές. Θα αυξήσετε τις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία και τις δημόσιες επενδύσεις. Όλοι σας ρωτούν, από πού θα βρείτε όλα αυτά τα χρήματα;
"Από το ευρώ της φτώχειας και της ανασφάλειας", που ισχυρίζονται οι συνιστώσες ή "από την ευρωπαϊκή οικονομική ένωση και το κοινό μας νόμισμα", που ανακάλυψε πριν από λίγες ημέρες στο Τέξας ο κ. Τσίπρας;».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου