Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Δήμαρχος Ιωαννιτών: Οι ολέθριες πολιτικές δημιούργησαν νεόπτωχους!

Στην «αρνητική στάση της κεντρικής κυβέρνησης και τις τεράστιες ευθύνες της» αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος κατά την ομιλία του στην εναρκτήρια εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των 5» στο Βόλο, συμπληρώνοντας ότι «με τις ολέθριες πολιτικές και πρακτικές της δημιούργησε τα τραγικά αδιέξοδα και τη βαθύτατη κρίση που διέρχεται η χώρα, με αποτέλεσμα τους εκατοντάδες χιλιάδες νεόπτωχους».
Ο δήμαρχος Ιωαννιτών σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας συνολικός σχεδιασμός κοινωνικής προστασίας και ο ρόλος αυτός μοιραία έχει περιέλθει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προς την οποία η στάση της κυβέρνησης είναι η ίδια με αυτή προς τους πολίτες και ίσως και χειρότερη». Στη συνέχεια, ανέλυσε τις δράσεις και δομές που έχει δημιουργήσει ο δήμος Ιωαννιτών και αφορούν την προστασία της οικογένειας και του παιδιού, την προστασία της τρίτης ηλικίας, την προστασία των ευπαθών ομάδων και την προστασία της υγείας και την πρόληψη.
Παράλληλα, ο δήμος προχώρησε σε δική του κοινωνική έρευνα προκειμένου να σκιαγραφήσει το προφίλ των ευπαθών ομάδων, να αποτυπώσει τις ανάγκες και την πληθυσμιακή σύνθεση όσων απευθύνονται στο Δημοτικό Κατάστημα Αλληλεγγύης. Ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι προσπαθεί «να επιρρίψει ευθύνες στους δήμους για την οικονομική κατάσταση της χώρας και να τους παρουσιάσει ως σχεδόν αποκλειστική πηγή διαφθοράς και αδιαφάνειας». Και πρόσθεσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες πρέπει να συνδιαμορφώσουν μια νέα πρόταση για «μια νέα εποχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου οι αρχές της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης, της υπεράσπισης του κοινωνικού, συλλογικού και δημόσιου συμφέροντος, δεν θα αποτελούν κορώνες για προεκλογικά μπαλκόνια, αλλά γνώμονα της αναγέννησης της αυτοδιοίκησης και της ανάπτυξης της χώρας».
Πηγή:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου