Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Παραμύθια για μικρούς και ...μεγάλους στο Politheatro


    
Το Politheatro φιλοξενεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου την Ανθή Θάνου που θα αφηγηθεί λαϊκά παραμύθια για παιδιά και για ενήλικες πλαισιωμένα με ζωντανή μουσική από τον Παναγιώτη Κούλελη.
    Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 7:00μμ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η παράσταση ‘Δυο κουκιά κι ένα ρεβύθι’ για παιδιά
και στις 9:30μμ το βράδυ η παράσταση για ενήλικες ‘Στην αγκαλιά της Σεχραζάτ’.

Παραμύθια για παιδιά
‘Δυο κουκιά κι ένα ρεβύθι’
Παραμύθια μικρά σα ρεβίθια ξετρυπώνουν μέσα από το σακούλι της παραμυθούς και μας λένε τις περιπέτειες τους για δράκους φοβερούς, αλεπούδες πονηρές, κοπέλες όμορφες γαϊτανοφρύδες και τα κουκιά μαρτυράνε μυστικά, πολλά μυστικά … σουτ! Αρχίζει! Μια φορά κι έναν καιρό…
Η επιλογή των παραμυθιών γίνεται με βάση την ηλικία του κοινού . Πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα η παράσταση των λαϊκών παραμυθιών έχει ηθικό ( η πάλη ενάντια στο κακό δικαιώνει ), ψυχολογικό (ελπίζουμε να νικήσουμε τους δικούς μας δράκους-φόβους) και γλωσσικό κέρδος (τι να είναι άραγε το κόσκινο και το σκαφίδι;) Υπερβαίνει την πραγματικότητα και ανοίγει ένα παράθυρο στη φαντασία, στη δημιουργικότητα, στην ελπίδα.
Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά. 
Παράσταση αφήγησης για μεγάλους
‘Στην αγκαλιά της Σεχραζάτ’
«Χίλιες και μία νύχτες…», «παραμύθια της Χαλιμάς…»: έτσι μας είναι γνωστό το πολυσέλιδο αραβικό αριστούργημα, που κατέχει ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια λογοτεχνία. Ένα αριστοτεχνικό πλέγμα διαφόρων ιστοριών γίνεται μωσαϊκό εικόνων από τη ζωή και την κουλτούρα της γοητευτικής Ανατολής. Έρωτες και απιστίες, φιλίες και προδοσίες, η φτώχεια και ο πλούτος, η τύχη και η ατυχία, η εξουσία και η ανταρσία, το ψέμα και η αλήθεια, το φανταστικό και το πραγματικό, το καλό και το κακό: όλα τα ζεύγη αντιθέτων, πανανθρώπινα και διαχρονικά, πλέκουν τον καμβά, για να κεντήσει η Σαχραζάτ τις ιστορίες της. Δυο μοτίβα από τον καμβά αυτόν διαλέγει να αφηγηθεί η παραμυθού Ανθή Θάνου: την ιστορία της Σαχραζάτ που παντρεύεται τον χαλίφη, ξέροντας ότι την επόμενη αυγή θα την σκοτώσει, και για να σώσει τη ζωή της αρχίζει να του λέει παραμύθια, και την ιστορία του καθαριστή των σφαγείων. Tα παραμύθια της Χαλιμάς δίνουν την αφορμή για μια παράσταση με λόγια και νότες.
Η Ανθή Θάνου, έχοντας κατακτήσει τα μέσα της αφήγησης μέσα από σπουδές παιδαγωγικές, θεατρικές και μουσικές, και ο Παναγιώτης Κούλελης, αυτοδίδακτος μουσικός που παίζει το ούτι και το νέι, στήνουν μια παράσταση λόγου και μουσικής, κινητοποιώντας αισθήσεις, νου και καρδιά, σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας.
Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 7:00μμ το απόγευμα για τα παιδιά και στις 9:30μμ το βράδυ για τους ενήλικες.
Γενική είσοδος 5 ευρώ
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2651003492 – 6955416236

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου