Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ «ΔΕΣΠΩΣ» ΟΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ

Όταν σε οποιοδήποτε σημείο των Εθνικών δρόμων εκτελούνται έργα, η λήψη των ενδεικνυόμενων ΣΩΣΤΩΝ μέτρων είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ γιατί εγκυμονούνται τεράστιοι κίνδυνοι πρόκλησης ατυχημάτων.
Διερχόμενοι,  πριν λίγες μέρες από την Ε.Ο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ-ΠΡΕΒΕΖΑΣ και φθάνοντας στη Γέφυρα «Δέσπως» είδαν τεράστια μηχανήματα όπου εκτελούσαν έργα (για να τελειώσει επί τέλους το θέμα με τις συνεχείς καταρρεύσεις) ενώ ο δρόμος στένευε ( με σήματα και όλες τις άλλες ενδείξεις) επιτρέποντας τη διέλευση αυστηρά ενός οχήματος.
Μάλιστα δεξιά του δρόμου επί της γέφυρας όπου άρχιζε και η μονοδρόμηση είδαν αναμμένο «κόκκινο» φανάρι και το χαρήκαν καθώς ….διαπίστωναν ότι όλα γίνονταν όπως προβλέπονται.
Περίμεναν 5, 10 λεπτά αλλά στο… τέταρτο δεν άντεξαν και ξεκίνησαν να περάσουν.

 Ευτυχώς που το επικίνδυνο συναπάντημα που είχαν με αντιθέτως διερχόμενο όχημα ήταν προς το τέλος  της μονοδρόμησης και τη έτσι τη ….γλύτωσαν πολύ φθηνά.

Στην επιστροφή (είδαν 7 αυτοκίνητα στη σειρά να περιμένουν να ανάψει… .πράσινο),  σκέφθηκαν πως δε γίνεται κάπου θα είχε πινακίδα παράκαμψης ( προς Λυγιά και την οποία ερχόμενοι δεν αντιλήφθηκαν) και αφού είδαν δυό- τρείς καλυμμένες επιτέλους περί τα 300; περίπου μέτρα μακριά είδαν μια πινακίδα που έδειχνε παράκαμψη.

Ήταν όμως πολύ μακριά και σε ακατάλληλη θέση γι αυτό και δε γινόταν αντιληπτή από τους περισσότερους διερχόμενους.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μεγιστοποίηση του κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος.
Γι αυτό ενημέρωσαν άμεσα την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας για τη λήψη μέτρων .
Αν όμως δε ληφθούν μέτρα τότε η ευθύνη όλων είναι μεγάλη.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου