Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΡΤΑΣ: ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ . ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ !

Στις 31 Δεκέμβρη λήγει η προθεσμία αναστολής πλειστηριασμών και απαγόρευσης άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάπου 180.000 ακίνητα, μεταξύ των οποίων η πρώτη και κύρια κατοικία πολλών συμπολιτών μας, παραδίδονται  λεία στους τραπεζίτες - σε τελική ανάλυση, στα ίδια διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια που βρίσκονται στην αφετηρία της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για εξέλιξη κοινωνικά ανάλγητη, ταξικά μονομερή και εντελώς απαράδεκτη, που οδηγεί τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στην απόγνωση και πετάει ολόκληρες οικογένειες στον δρόμο, για να μπορέσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν απεριόριστα.

Σ’ αυτή την αγνώριστη πόλη, με τα έρημα μαγαζιά κλειδαμπαρωμένα, με νοικοκυριά τιμωρημένα να παλεύουν το κρύο και ταυτόχρονα να μένουν στο σκοτάδι, με εκατοντάδες συμπολίτες μας να στέκονται στις ουρές των συσσιτίων, ήρθε η ώρα να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
- ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Καμία κατάσχεση, καμία έξωση, είτε αφορά ιδιόκτητα είτε νοικιασμένα σπίτια! Οι βουλευτές του τόπου να πάρουν άμεσα θέση υπερψηφίζοντας την τροπολογία για την παράταση της προθεσμίας αναστολής των πλειστηριασμών -που είναι το ελάχιστο. Να επεκταθεί το μέτρο της αναστολής και για τις οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, να απαγορευτούν καθολικά οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
- ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ! Ολική διαγραφή χρεών για τους δανειολήπτες που αποδεδειγμένα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Διαγραφή των χρεών για τα οποία έχει εξυπηρετηθεί το κεφάλαιο του δανείου και απομένουν μόνο τα ληστρικά επιτόκια.
- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΧΑΪΔΕΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ! Να εφαρμοστούν άμεσα οι δικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους και να σταματήσει η έκδοση διαταγών πληρωμής για δάνεια που περιλαμβάνουν παράνομους και καταχρηστικούς όρους.
- ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΕΞΩΣΗ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ! Το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει άμεσα θέση και να δεσμευθεί ο ίδιος ο Δήμαρχος ότι θα παρέμβει και με την παρουσία του θα εμποδίσει την οποιαδήποτε έξωση !
-----------------------------------------------------------------------------------------  ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
 Εάν θέλουμε, μπορούμε
 Στην Ελλάδα του 2013 έχουμε φτάσει στο σημείο να μετράμε και νεκρούς - ανάμεσα τους και παιδιά - από “δυστυχήματα” που προκαλούνται στην προσπάθεια τους για να ζεσταθούν. Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα τον χειμώνα μπαίνει στην κατάψυξη, καθώς οι περισσότεροι πολίτες, εξαιτίας των αιματηρών περικοπών των εισοδημάτων τους και των υπέρογκων τιμών, αδυνατούν πλέον να καλύψουν τα έξοδα για πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η κατακρεούργηση των μισθών και συντάξεων, οι υπέρογκες φορολογικές αυξήσεις, η δραματική αύξηση της ανεργίας και η εκρηκτική αύξηση της τιμής του πετρελαίου, η αδυναμία κάλυψης ακόμα και των λογαριασμών της ΔΕΗ, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο τραγικό περιστατικό, η κυβέρνηση και οι βουλευτές που την στηρίζουν ανακοινώνουν μέτρα δήθεν για την προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Ωστόσο, όταν «τα δάκρυα» των υπευθύνων στεγνώσουν, οι υποσχέσεις ξεχνιούνται μέχρι να ακουστεί η είδηση για το επόμενο θύμα, ενώ οι «ευαίσθητοι» βουλευτές εξακολουθούν, όπως και πριν, να ψηφίζουν και να στηρίζουν την βάρβαρη πολιτική του Μνημονίου και της Τρόικας. Εμείς, όμως, μένουμε να παλεύουμε με την φτώχεια μας και με τον βαρύ χειμώνα.
Ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή οφείλει να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στον δοκιμαζόμενο Λαό. Σε αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες έχουν υποχρέωση να αντισταθούν στη βάρβαρη πολιτική που γεννά φτώχεια και νεκρούς και να υψώσουν ασπίδα προστασίας για τα φτωχά νοικοκυριά της πόλης μας
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων να μην επιτρέψει στην πόλη μας να υπάρχει σπίτι χωρίς ρεύμα
Να πάρει ΑΜΕΣΑ όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για να επανασυνδεθούν ΑΜΕΣΑ όλες οι οικιακές συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν ή να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις με την ΔΕΗ, χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες
Είναι αδιανόητο στην Άρτα που πάνω της δεσπόζουν τα φράγματα της ΔΕΗ, χωρίς όμως ανταποδοτικά τέλη για τους δημότες της, να υπάρχουν σπίτια χωρίς ρεύμα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος να αναλάβουν την ευθύνη να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη.

Κανένα σπίτι στο σκοτάδι τα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου