Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Απολογείται στον ανακριτή ο επιχειρηματίας Δ.Κοντομηνάς για την υπόθεση του Τ.Τ. – Επισπεύδεται η έκδοση του Α.Φιλιππίδη στην Ελλάδα



Στις 9:00 σήμερα το πρωί αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή, ενδεχομένως και από την κλινική όπου νοσηλεύεται, ο επιχειρηματίας Δ.Κοντομηνάς, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Την ίδια στιγμή, καταβάλλονται προσπάθειες για την επιτάχυνση της διαδικασίας σχετικά με την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα με τις τουρκικές δικαστικές αρχές να έχουν ζητήσει να λάβουν γνώση της δικογραφίας και των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Την επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα ζήτησε, με έγγραφη αίτηση, που υπέβαλε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εκδόσεων Ιωάννη Αγγελή, ο συνήγορος του πρώην προέδρου του ΤΤ, Αθανάσιος Βαρλάμης, ο οποίος εκτίμησε ότι η έκδοση του κ.Φιλιππίδη στην Ελλάδα αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων 10 ημερών.
Ο κ. Βαρλάμης προσκόμισε στον εισαγγελέα Εφετών ολόκληρο το ιστορικό της υπόθεσης και το εισιτήριο επιστροφής στην Ελλάδα, που είχε εκδώσει ο εντολέας του πριν να συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη.
Παράλληλα του δήλωσε εγγράφως, προκειμένου να ενημερωθεί ο Τούρκος εισαγγελέας, ότι ο κ. Φιλιππίδης παραιτείται κάθε ένδικου δικαιώματος που έχει, ώστε να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι διαδικασίες.
Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης του Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος κρατείται σε φυλακή της Τουρκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας έχει ήδη αποστείλει στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του κατηγορούμενου.
Στη συνέχεια, ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να μεταφραστούν στην τουρκική γλώσσα και θα επιστραφεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να αποσταλεί στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας για να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση για την απέλαση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα.

Το χρονικό της σύλληψης του Άγγελου Φιλιππίδη

Την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη, πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην Ελλάδα, ενέκριναν τα τουρκικά δικαστήρια.
Ή εκτέλεση της απόφασης θα ολοκληρωθεί με την αποστολή, από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης των σχετικών εγγράφων.
Η διαδικασία αυτή, σύμφωνα με τις προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες.
Ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται, κατά πάσα πιθανότητα στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι, προς απέλαση, ξένοι υπήκοοι.
Να σημειωθεί ότι ο Α. Φιλιππίδης συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου, σε ξενοδοχείο της Τουρκίας για την υπόθεση του σκανδάλου του ΤΤ.
Την είδηση της σύλληψης του Α. Φιλιππίδη επιβεβαίωσε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο A. Φιλιππίδης εντοπίστηκε μέσω του κινητού του τηλεφώνου στην Τουρκία, ενώ το ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι ελληνικές αρχές μετατράπηκε την Παρασκευή το βράδυ σε διεθνές.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Φιλιππίδης βρέθηκε στην Τουρκία, ενώ μέχρι πρόσφατα ανέφερε στα εγχώρια ΜΜΕ ότι επιστρέφει από τις ΗΠΑ την ερχόμενη Τρίτη.
Η εξέλιξη αυτή, δηλαδή να βρίσκεται στην Τουρκία, ενώ ανέφερε ότι ήταν στις ΗΠΑ, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την θέση του καθώς τώρα πια θεωρείται ύποπτος φυγής.

Ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ αφέθηκε ο Μάριος Βαρότσης (πρώην ΤΤ) - Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους και εγγύηση ύψους 300.000 ευρώ, αφέθηκε ο Μάριος Βαρότσης, πρώην στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που εμπλέκεται στο mega σκάνδαλο των παράνομων δανειοδοτήσεων.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βαρότσης αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση να επισκέπτεται δύο φορές το μήνα το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Στον κ. Βαρότση επιβλήθηκε επίσης απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Αύριο αναμένεται να απολογηθεί, ενδεχομένως και από την ιδιωτική κλινική που νοσηλεύεται, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ενώ τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΤΤ Χαράλαμπος Γιαγκούδης και Φωτεινή Κρέστα.

Σε βάρος του κ. Φιλιππίδη έχει ασκηθεί δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις
Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου, οι πιστώσεις εγκρίθηκαν χωρίς εγγυήσεις, και τα δάνεια δεν αποπληρώθηκαν. Αντίθετα, τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμούς των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών.
Παράλληλα, σε λογαριασμούς του κ. Φιλιππίδη βρέθηκαν καταθέσεις συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων του για την περίοδο 2008-2012.
Στις φυλακές του Μαλτεπέ βρίσκονται μεταξύ των κρατουμένων και πολλοί Τούρκοι πολίτες και παιδιά κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν φυλακιστεί ως τρομοκράτες, βάσει τους αντιτρομοκρατικού νόμου που ισχύει στην Τουρκία, με πολλές οργανώσεις να έχουν διαμαρτυρηθεί για βασανιστήρια σε βάρος των κρατουμένων από Τούρκους στρατιώτες.
Οι φυλακές έχουν γίνει γνωστές για τις νυχτερινές εφόδους των φυλάκων στα κελιά των κρατουμένων, οι οποίες, όπως καταγγέλλουν νεαροί Κούρδοι που φιλοξενούνται (ή φιλοξενήθηκαν) στις φυλακές επαναλαμβάνονται κατά συχνά χρονικά διαστήματα.

Φιλιππίδης - Δεν είπα ποτέ ότι ήμουν στην Αμερική
"Όχι δεν έχω πει ποτέ ότι βρισκόμουν στην Αμερική. Εγώ δεν έχω πει. Αν βρείτε μια δήλωση μου ότι είμαι στην Αμερική. Απλά επειδή συνήθως πηγαίνω Αμερική ήταν η υπόθεση των δημοσιογράφων ότι θα είμαι στην Αμερική", τόνισε λίγο μετά την συλληψή του στην κωνσταντινούπολη.
 "Στο ταξίδι αυτό πήγα Μέση Ανατολή, είχε συνέχεια στο Ντουμπάι και μετά στη Μανίλα, προφανώς με τα γεγονότα που γίνανε, εγώ ακύρωσα τη Μανίλα και το Ντουμπάι, κάθισα εδώ πέρα, έκανα κάποια άλλα ραντεβού τα οποία τα έφερα από το Ντουμπάι εδώ πέρα, και είχα και ένα τελευταίο ραντεβού τη Δευτέρα το πρωί και γι΄ αυτό θα ερχόμουν τη Δευτέρα το απόγευμα. Γι΄ αυτό τον ενημερώσαμε τον ανακριτή και γι' αυτό είχα και το εισιτήριο μου για τη Δευτέρα το απόγευμα.
Δεν με έχουν σε αστυνομικό τμήμα. Είμαι σε έναν χώρο που θα καθοριστεί η διαδικασία του πως θα πάω στην Ελλάδα, του πως θα έρθω στην Ελλάδα.
Το πόρισμα το διάβασα χθες από κάποιο site.
Θα έρθω και θα δώσω εξηγήσεις. Τώρα είμαστε πολύ κοντά σε αυτό το θέμα και θα δώσω τις εξηγήσεις στον ανακριτή. Δεν είναι κάτι το οποίο θέλω να σχολιάσω γιατί θεωρώ ότι όλο αυτό το κομμάτι που μιλάει για την προσωπική μου περιουσία και τα λοιπά, εάν είχε γίνει δεκτό το αίτημα μου να ερωτηθώ απλά ας πούμε, τι είναι αυτό και τι είναι αυτό, θα είχαν απαντηθεί επαρκέστατα και δεν θα υπήρχε κανένα θέμα.
Δυστυχώς επελέγη να γίνει πρόβλημα χωρίς να ερωτηθώ. Σε καμία φάση της διαδικασίας.
Εγώ έμενα από την πρώτη μέρα στο ίδιο ξενοδοχείο, το πλήρωνα με την πιστωτική μου κάρτα, γιατί θεωρούσα ότι η συνεννόηση έχει γίνει με τον ανακριτή, και ο ανακριτής θα περίμενε να έρθω την ημέρα που είχα υποσχεθεί – είχα υποσχεθεί την επόμενη εβδομάδα και την Παρασκευή υποσχέθηκα συγκεκριμένα τη Δευτέρα το βράδυ – θα περίμενα λοιπόν ο ανακριτής και οι δικαστικές αρχές να περιμένουνε να εμφανιστώ όπως υποσχέθηκα και να τελειώσει η ιστορία.
Τώρα από τη στιγμή που επελέγη να εκδοθεί διεθνές ένταλμα και τα λοιπά, ήταν πολύ εύκολο από τις τοπικές αρχές να με εντοπίσουν γιατί μιλάω από τα κινητά, το δωμάτιο στο ξενοδοχείο ήταν στο όνομά μου, ήταν στο ίδιο ξενοδοχείο πληρωμένο με τις πιστωτικές κάρτες. Δεν ήταν κάτι δύσκολο δηλαδή. Ήρθαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου και μου ζήτησαν να πάω μαζί τους γιατί υπήρχε ένα διεθνές ένταλμα.
H Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε από τις τουρκικές αρχές το πρωί του Σαββάτου ότι ένα άτομο σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη και ότι το άτομο αυτό επρόκειτο πιθανότατα για τον Αγγελο Φιλιππίδη.
Ετσι, οι τουρκικές αρχές ζήτησαν στοιχεία από την ελληνική πλευρά προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση του συλληφθέντος, τα οποία και απεστάλησαν", ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ρ/σ Real.

Πηγή:bankingnews,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου