Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κρητικός κατασκεύασε πρωτοποριακό τρίκυκλο που κινείται... με ήλιο!


Ο μεγάλος νικητής του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας MESUP αναδείχτηκε ο Κρητικός Μηχανολόγος Μηχανικός κ. Μανόλης Τσικανδυλάκης. Η επιχειρηματική πρόταση του κ. Τσικανδυλάκη, η οποία και του χάρισε το βραβείο ήταν η Κατασκευή Υβριδικών Ηλιακών Τρικύκλων Μοτοποδηλάτων ή αλλιώς Sunnyclist, το οποίο και έκανε την εμφάνιση του στους δρόμους του Ηρακλείου.Ο κύριος Τσικανδυλάκης μίλησε στο prismanews.gr σχετικά με την ιδέα κατασκευής του Sunnyclist, την αφορμή της εμπνεύσεως του και τους μελλοντικούς του σκοπούς.
Συγκεκριμένα είπε ότι η ιδέα για την κατασκευή του Sunnyclist ξεκίνησε πριν 3 χρόνια με αφορμή μια κουβέντα με έναν φοιτητή, ο οποίος ήθελε να φτιάξει ένα ηλιακό δίκυκλο ποδήλατο ως εργασία στην σχολή του.
"Τότε σκέφτηκα ότι ένα δίκυκλο ηλιακό ποδήλατο δεν είναι εφικτό, καθώς το ηλιακό πάνελ χρειάζεται χώρο. Ήθελα, λοιπόν, να κατασκευάσω ένα οικολογικό, αυτόνομο όχημα, αλλά να προωθώ και την ποδηλασία την ίδια στιγμή. Δεν είχε γίνει προσπάθεια να φτιαχτεί κάτι τέτοιο. Η ιδέα μου εξελίχτηκε σε ένα υβριδικό, ηλιακό όχημα, τρίκυκλο, τριθέσιο μοτοποδήλατο"!
Ποιά είναι όμως τα πλεονεκτήματα του Sunnyclist για τον χρήστη του και το περιβάλλον; Σύμφωνα με τον κ. Τσικανδυλάκη το όχημα μπορεί να διανύσει 17.000 χλμ. τον χρόνο δίχως να μπει στην μπρίζα.
Βασικά είναι αυτόνομο, ούτε μπρίζα χρειάζεται, ούτε καύσιμα. Έχει μεγάλη αυτονομία και η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί από τον ήλιο μέσα σε μια μέρα, δήλωσε ο κ. Τσικανδυλάκης.

Ο δημιουργός του Sunnyclist νιώθει ικανοποιημένος, καθώς η βράβευση του αποτελεί μια τεράστια ανταμοιβή των κόπων του και μια επιπλέον ώθηση για τα μελλοντικά του σχέδια, όσον αφορά το όχημα.
Το Sunnyclist μπορεί να βγει στην παραγωγή και να καλύψει τις ανάγκες του τουρισμού στην Ελλάδα, είπε ο κ. Τσικανδυλάκης
και μάλιστα να προωθήσει ένα καλό, οικολογικό τουρισμό.
 Μπορεί να αλλάξει το τοπίο των μετακινήσεων και αργότερα να μπει στις πόλεις, τόνισε ο κ. Τσικανδυλάκης υπογραμμίζοντας ότι στο μέλλον θα το προωθήσει και στο εξωτερικό.
Η μπαταρία του Sunnyclist μπορεί να φορτιστεί μέσα σε μια μέρα από το φωτοβολταϊκό του πάνελ.
To Sunnyclist έχει σχεδιαστεί από μηδενική βάση για να γίνει ένα ασφαλές ηλιακό τρίκυκλο μοτοποδήλατο δημόσιας χρήσης και υψηλών επιδόσεων, ελαφρύ και ταυτόχρονα ανθεκτικό ώστε να μπορεί να μεταφέρει άνετα τρεις επιβάτες με μοναδική αυτονομία. Η σχεδίαση του έχει γίνει με τη βοήθεια των πιο σύγχρονων σχεδιαστικών και υπολογιστικών μηχανολογικών προγραμμάτων ενώ ταυτόχρονα η όλη ιδέα βασίζεται στις απλές αλλά θεμελιώδης αρχές της επιστήμης.
To design του Sunnyclist ακολουθεί τις απαιτήσεις της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας ώστε εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ηλιακή και ανθρώπινη ενέργεια για μία σίγουρη και οικολογική μετακίνηση.
Πηγή:Newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου