Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Σήμα κινδύνου από τη ΓΣΕΕ – Σε δυσθεώρητα ύψη η ανεργία τουλάχιστον έως το 2026! – Άνω του 17% ακόμα και με ετήσια ανάπτυξη… 4%



Δεν αναμένεται μείωση της ανεργίας μέχρι και το 2026 σύμφωνα με τον επιστημονικό διευθυντή της ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Ιδιαίτερα απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης, σχετικά με την πορεία της ανεργίας, αφού δεν βλέπει κάθοδο της καμπύλης τουλάχιστον πριν το 2026.

Ειδικότερα ο κ. Ρομπόλης υποστήριξε ότι «μετά τον κύκλο της ύφεσης στην Ελλάδα, η ανεργία πολύ δύσκολα θα διαμορφωθεί κάτω από το 17% μέχρι το 2026, ακόμη και με το πιο αισιόδοξο σενάριο ετήσιας αύξησης του ΑΕΠ κατά 3,5-4%».
Παράλληλα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ανεργία που διοργανώσαν το ΚΕΠΕ και η «Ναυτεμπορική», στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΑ, ο κ. Ρομπόλης μίλησε για απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η οποία δεν βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα, αλλά αυξάνει τους φτωχούς και τάχθηκε υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού.
Ωστόσο από τη δική του πλευρά ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Θοδωρής Αμπατζόγλου, εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος, εκτιμώντας ότι «σύντομα, θα υπάρξει μείωση των εξωφρενικών, λόγω ύφεσης, δεικτών της ανεργίας».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο φαινόμενο της υψηλής ανεργίας των νέων και κατ’ επέκταση στο λεγόμενο brain drain που πλήττει αυτήν την περίοδο τη χώρα.
Στις εργασιακές σχέσεις αναφέρθηκε και ο κ. Μίχαλος ο οποίος τόνισε ότι η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων δεν διαμορφώνεται μόνο από το μισθολογικό κόστος εργασίας

Πηγή:www.bankingnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου