Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Φάρμακα στο σπίτι από τα ΕΛΤΑ



Φάρμακα στο σπίτι θα παραδίδουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ, Κ.Μελαχροινός, η πιλοτική εφαρμογή της νέας αυτής υπηρεσίας θα γίνει από τα τέλη Ιανουαρίου στην Αττική και κατόπιν  και σε άλλες πόλεις.

Οι πολίτες θα μπορούν να παραδίδουν στον ταχυδρόμο τη συνταγή των φαρμάκων, εκείνος θα την εκτελεί στο φαρμακείο, θα την πληρώνει, θα παραδίδει το φάρμακο στον πολίτη και θα εισπράττει τα χρήματα με αντικαταβολή.
Το κόστος της υπηρεσίας θα είναι 3 ευρώ, ενώ θα συγκροτηθεί ειδικό τηλεφωνικό κέντρο.
Σε επόμενη φάση, οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ θα παραδίδουν ακόμα και τα ρούχα από το καθαριστήριο ή και τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ, όπως συμβαίνει στο Βέλγιο.
Παράλληλα, από τον επόμενο μήνα τα ταχυδρομικά καταστήματα θα εκδίδουν και προπληρωμένες κάρτες προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να κάνουν ασφαλείς αγορές από το διαδίκτυο χωρίς να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες.
Στο διαδικαστικό κομμάτι, ο ενδιαφερόμενος αρκεί να επισκεφτεί ένα ταχυδρομείο όπου και θα υποβάλει σχετική αίτηση προπληρώνοντας το συγκεκριμένο ποσό που επιθυμεί. Όταν οι προπληρωμένες μονάδες τελειώσουν, θα μπορεί να ανανεώσει το ποσό ή να διακόψει την κάρτα.


Πηγή:www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου