Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου, κατά την συνεδρίασή του την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, εξέφρασε την ικανοποίηση για την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η ετήσια χοροεσπερίδα η οποία συνδυάστηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ εκφράστηκε δυσαρέσκεια για την απόφαση του προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, να μην εκπροσωπηθεί στην εκδήλωση. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:    

Με αφορμή την απόφαση που έλαβε ομόφωνα (!) το προεδρείο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, να μην παραστεί στην ετήσια μουσικοχορευτική  εκδήλωση της Ομοσπονδίας μας, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα λάθος του τυπογραφείου, στην τελευταία έκδοση της εφημερίδας «ΛΑΚΚΑ ΣΟΥΛΙ» και για το οποίο ζητήθηκε προσωπικά συγνώμη από τον πρόεδρο κ. Ευάγγελο Παππά με την δέσμευση της επανόρθωσης στην επόμενη έκδοση της εφημερίδας, καθ’ ότι δεν εκδίδεται η εφημερίδα σε ηλεκτρονική μορφή, έχουμε να εκφράσουμε τα εξής:
α. Πρώτα απ’ όλα την απορία μας για την απόφαση του προεδρείου της Π.Σ.Ε., ανήμερα της εκδήλωσης της ομοσπονδίας μας και ενώ η εφημερίδα είχε κυκλοφορήσει τουλάχιστον 20 ημέρες πριν…
β. Τη διαμαρτυρία μας για την απόφαση του προεδρείου της Π.Σ.Ε., διότι στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε, όπου οι ανάγκες των πολιτών είναι μεγάλες και πιεστικές και απαιτείται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να κυριαρχεί πνεύμα σύμπνοιας και ενότητας, ανάμεσα σε όλους τους συλλογικούς φορείς της Ηπείρου, έρχεται η Πανηπειρωτική να παίξει τον ρόλο του ‘τιμωρού’ προς την Ομοσπονδία μας και να λειτουργήσει διχαστικά, πράγμα επιεικώς απαράδεκτο κατά την ταπεινή μας άποψη, για τον θεσμικό της ρόλο.
γ. Παρά το ότι δεχόμαστε προτάσεις από συλλόγους μέλη μας και πολλούς απλούς συμπατριώτες μας, να μην συμμετάσχει η Ομοσπονδία μας με το χορευτικό τμήμα στην ετήσια εκδήλωση της Πανηπειρωτικής στο ΣΕΦ στις 16 Φεβρουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση -κατανοώντας βέβαια την άποψή τους- ότι εμείς σεβόμαστε τους θεσμούς και τις παραδόσεις του τόπου μας και το χορευτικό μας θα λάβει κανονικά μέρος στην εκδήλωση, όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και τον τόπο μας.
Σκοπός της ομοσπονδίας μας και σταθερή θέση των μελών του Δ.Σ., είναι να προσφέρουμε στην παράδοση και τον πολιτισμό της Ηπείρου και όχι να υψώνουμε προσχώματα.
δ. Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τους εκατοντάδες συμπατριώτες και φίλους της Ηπείρου που τίμησαν με την παρουσία τους την ξεχωριστή εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου. Είναι αυτοί που μας δίνουν τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε.
Το Δ.Σ.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου