Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

EΡΑ Ιωαννίνων: Συνεχίζουμε τον αγώνα της ενημέρωσης

                       
                                                  Απόφαση συνέλευσης
                                      Μετά το «μαύρο» στον πομπό μας
Δεν καταθέτουν τα «όπλα» οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Ιωαννίνων και παρά το κατέβασμα του πομπού, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν και το πρόγραμμα και τις κινητοποιήσεις.
Το ψήφισμα της συνέλευσής τους, είναι το ακόλουθο:
"Μετά την κυβερνητική απόφαση να κατεβάσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τον τελευταίο πομπό της ΕΡΑ Ιωαννίνων, σταματώντας έτσι την εκπομπή σήματος και του τοπικού προγράμματος, οι απολυμένοι – εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Στο πλευρό τους έχουν ήδη τη συμπαράσταση της ΠΟΕΣΥ και της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) με τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν, καταδικάζοντας την αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης. Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της συνέχισης του αγώνα, την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταδίδεται από τα Γιάννενα η τηλεoπτική παραγωγή «Πρωινή Ενημέρωση», μέσω του ERTOPEN.GR, από την Τρίτη 7 Ιανουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου.
Η εκπομπή θα μεταδίδεται από τις 8 -11 το πρωί με τους Νίκο Αγγελίδη, Στέφανο Ντόβα και Σωτήρη Αργύρη, ενώ την αρχισυνταξία της εκπομπής θα έχει η Βασιλική Χαϊνά.. Εκτός από τα γενικότερα πολιτικά θέματα ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα τοπικά ζητήματα και θα προσκληθούν στο στούντιο της ΕΡΑ Ιωαννίνων τοπικοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων.
Στο μεταξύ, μετά και τη σημερινή συνέλευση των εργαζομένων αποφασίστηκε να ζητηθεί από την περιφερειακή αρχή να δώσει στη δημοσιότητα το ψήφισμα ή την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, το οποίο ομόφωνα τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του τοπικού σταθμού. Μέχρι και χθες δεν είχε αποτυπωθεί εγγράφως το αποτέλεσμα της συζήτησης, παρότι η κυβέρνηση προχώρησε τελικά στο κατέβασμα του πομπού, στερώντας την ενημέρωση των κατοίκων της Ηπείρου και την ποιοτική τους ψυχαγωγία.
Ακόμη, θεωρούμε ότι και οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου θα πρέπει να διατυπώσουν γραπτώς τις θέσεις τους, από τη στιγμή που η περιφερειακή αρχή δεν εξέδωσε το αναμενόμενο ψήφισμα. Επίσης, καλούμε το δήμο Ιωαννιτών και την ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Ηπείρου να πάρουν εγγράφως θέση για το κατέβασμα του πομπού της τοπικής ΕΡΑ και την παύση του προγράμματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας".
ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ της ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου