Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

«Έσπασε» η εκεχειρία - Φλέγεται ξανά το Κίεβο




Νέες συγκρούσεις σημειώνονται από το πρωί στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, με τους διαδηλωτές να ανακαταλαμβάνουν την πλατεία, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό, παρά την ανακοίνωση της ανακωχής χθες το βράδυ από τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς για επανέναρξη των συνομιλιών. Για οκτώ νεκροί νεκρούς κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ. Προς επιβολή κυρώσεων ΕΕ - ΗΠΑ.
Φωτογράφος του Reuters που βρίσκεται στο σημείο δήλωσε ότι είδε δεκαπέντε πτώματα να κείτονται στο έδαφος καλυμμένα με κουβέρτες επί της Πλατείας της Ανεξαρτησίας και κοντά σε αυτήν.

Ο Βασίλι Φεντόσενκο δήλωσε ότι έξι πτώματα κείτονται στη βορειο-δυτική πλευρά της Πλατείας και ότι είδε ακόμα τέσσερα πτώματα 100 μέτρα μακρύτερα, από την αντίθετη πλευρά της πλατείας.
Ολοι ήταν πολίτες, πρόσθεσε.
Στη συνέχεια είδε άλλα πέντε πτώματα μπροστά στο ξενοδοχείο Ukraina, στο λόφο επάνω από την Πλατεία της Ανεξαρτησίας.
Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων έκανε λόγο για πυκνά πυρά με πραγματικές σφαίρες.
Νωρίτερα, οι διαδηλωτές, φορώντας κράνη και οπλισμένοι με ρόπαλα και ασπίδες, ανέβηκαν στα δικά τους οδοφράγματα και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που οπισθοχώρησαν για αρκετές εκατοντάδες μέτρα εγκαταλείποντας το έδαφος που κατέλαβαν με έφοδο κατά τη διάρκεια της νύκτας.
Οι αστυνομικές δυνάμεις κάλυψαν την οπισθοχώρησή τους με πυρά πλαστικών σφαιρών που τραυμάτισαν περί τους δέκα διαδηλωτές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα ιατρικά κέντρα εκστρατείας της αντιπολίτευσης.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έγιναν στόχος των πυρών ελεύθερου σκοπευτή πριν από την έφοδο των διαδηλωτών και ότι είκοσι αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί.
Παράλληλα, αστυνομικοί κρατούνται από τους διαδηλωτές, οι οποίοι τους μετέφεραν πίσω από τις γραμμές τους.
Τα τρένα μεταξύ της δυτικής πόλης Λβιβ -ένα από τα οχυρά των διαδηλωτών- έχουν σταματήσει, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ιντερφάξ της Ουκρανίας. Εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων τόνισε ότι τα δρομολόγια διακόπηκαν λόγω ζημιών στις ράγες.
Πηγή:Ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου