Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων

Οι νέες περικοπές πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η διαμόρφωση της πρότασης του Δήμου για το νέα προγραμματική περίοδο και η εναπόθεση των βαρέων αντικειμένων και των μπαζών, ήταν τα θέματα για τα οποία, ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Ο κ. Φίλιος έκανε γνωστό ότι το σχέδιο πρότασης του Δήμου για το νέο ΕΣΠΑ, μετά και τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Κάλεσε δε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις παρατάξεις να το μελετήσουν και να συμβάλλουν με ιδέες και προτάσεις ώστε ο Δήμος να είναι έγκαιρα προετοιμασμένος.
«Στην προεκλογική περίοδο μπορεί οι τόνοι να ανεβαίνουν όπως και η αντιπαράθεση, όμως έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουν όλοι μαζί, να συνεργαστούμε και να καταθέσουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση για το Δήμο μας. Η έγκαιρη προετοιμασία είναι πολύ κρίσιμος παράγοντας», τόνισε ο Δήμαρχος.
Ο κ. Φίλιος καυτηρίασε τις νέες αποφάσεις της Κυβέρνησης για περαιτέρω περικοπές πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα σημείωσε ότι τα χρήματα αυτά, περίπου 94 εκατομμύρια ευρώ, χορηγούνται επιλεκτικά σε Δήμους της χώρας, κίνηση που δεν είναι ούτε ηθική, ούτε διάφανη, εν όψει μάλιστα της προεκλογικής περιόδου.
Εν τω μεταξύ η Διοίκηση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών τον οποίο ενημέρωσε διεξοδικά για το καθεστώς λειτουργίας των ΔΕΥΑ, με αφορμή τα κατά καιρούς δημοσιεύματα για κλείσιμό τους ή για διαθεσιμότητα προσωπικού.
Αυτό που τονίστηκε είναι ότι ο ιδρυτικός νόμος δεν μπορεί να καταργηθεί παρά μόνο να τροποποιηθεί.
Τέλος ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη διάθεση των μπαζών και των βαρέων αντικειμένων και την ανάγκη να βρεθεί προσωρινή λύση για την εναπόθεσή τους.
Από την αρμόδια υπηρεσία προκρίθηκε ως καλύτερη λύση το παλιό, δημοτικό, λατομείο των Μαρμάρων και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και του τοπικού συμβουλίου.
Ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί προσωρινά και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ωσότου γίνει η προμήθεια του θρυμματιστή στον ΧΥΤΑ Ελληνικού και η χωροθέτηση σημείου για την εναπόθεση ανάλογων αντικειμένων ολόκληρου του Νομού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου