Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

LEONARDO DA VINCI: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ

Τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014, θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα η 2η Διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου «Επαγγέλματα των Γεύσεων και Αρωμάτων», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Leonardo da Vinci – Εκπαιδευτικές Συμπράξεις”, στα γραφεία της «Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 5 χώρες:

·        Η εταιρεία PETRA PATRIMONIA από την Προβηγκία (Γαλλία) ως επικεφαλής φορέας
·        Το Ινστιτούτο Αγρονομίας της NITRA (Σλοβακία)
·        Η εταιρεία AID L’ ESCALE (Βέλγιο)
·        Ο οργανισμός κατάρτισης DEINADE SP. ZOO (Πολωνία)
·        Η εταιρεία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.-Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ» (Ελλάδα)
Το έργο «Επαγγέλματα των Γεύσεων και Αρωμάτων», αναπτύσσει έναν προβληματισμό, για την κατάρτιση και την απασχόληση σ’ έναν τομέα του οποίου η αγορά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη: τον τομέα των γεύσεων και αρωμάτων. Τα αγροτικά βιολογικά προϊόντα αυθεντικά και χαρακτηριστικά μιας περιοχής, τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, τα αγροτικά διατροφικά προϊόντα και τα αγρο-αρωματικά προϊόντα αποτελούν έναν τομέα με έντονη δυναμική και συμμετέχουν με τον τρόπο αυτό στην οικονομία, στην ταυτότητα και την εικόνα της περιοχής και αναδεικνύονται ως παράγοντες της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.
Κύριο αντικείμενο του έργου είναι η αξιολόγηση των αναγκών σε δεξιότητες και σε κατάρτιση  του τομέα των γεύσεων και αρωμάτων, η επεξεργασία προτάσεων για την  προσφορά κατάρτισης, η προώθηση και ανάδειξη των επαγγελμάτων αυτών. Θα προτείνει μια διακρατική και καινοτόμα προσέγγιση για τη στρατηγική της οργάνωσης και της ανάπτυξης του τομέα «γεύσεις και αρώματα», μέσω του εντοπισμού και της διάδοσης των καλών πρακτικών. Θα προτείνει επίσης τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτού του τομέα, θα δημιουργήσει  ένα πλαίσιο ανταλλαγών με θέμα την  αναγνώριση και πιστοποίηση των δεξιοτήτων.
Το έργο «Επαγγέλματα των Γεύσεων και Αρωμάτων», θα έχει διετή διάρκεια και λήξη τον Ιούνιο του 2015, ενώ κατά τη διάρκειά του προγραμματίζονται 7 διακρατικές συναντήσεις εργασίας για όλους τους εταίρους.
Έναρξη των εργασιών στα γραφεία της «Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε»:
24/2/2014 και ώρα 9.30
Για περαιτέρω πληροφορίες:
Κιτσάκη Γεωργία, τηλέφωνα επικοινωνίας: 26510 83087 και 26510 36686




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου