Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

50.000 θέσεις εργασίας για νέους ανέργους από τον ΟΑΕΔ: Οι προϋποθέσεις συμμετοχής



Νέες θέσεις εργασίας για 50.000 ανέργους αναμένεται να διαθέσει ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που πρόκειται να ξεκινήσει περί τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα, κατόπιν σχετικής αίτησης, να προμηθευτούν την Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας (voucher) που θα τους προσφέρει πεντάμηνη απασχόληση σε ιδιωτική επιχείρηση και αμοιβή έως 2.700 ευρώ με προοπτική οι προσωρινές θέσεις απασχόλησης, να γίνουν μόνιμες.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και να είναι είτε απόφοιτοι Λυκείου είτε πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Το πρόγραμμα θα προσφέρει κατάρτιση, πρακτική άσκηση και εργασία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε 75.000 ανέργους έως 29 ετών καθώς ο καθορισμένος προϋπολογισμός προβλέπει το διευρυμένο πρόγραμμα της Επιταγής εισόδου για το 2014.
Συγκεκριμένα: Το εκπαιδευτικό επίδομα θα ανέρχεται σε: α) 2.700€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ», εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.300€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης, β) 2.400€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.000€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης.
Εάν η επιχείρηση θελήσει να προσλάβει τους ανέργους μετά το πέρας της 5μηνης εργασίας τους, τότε θα υπάρχει η δυνατότητα επιδότησης της ασφαλιστικής τους κάλυψης για ένα έτος.
Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα για τους άνεργους μέχρι 29 ετών:
Να είναι κάτοχοι πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Παράλληλα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
Για την κατηγορία «Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών» θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Κάθε ενδιαφερόμενος ανεξάρτητα σε ποια ομάδα ωφελουμένων ανήκει, θα έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μια μόνο Διοικητική Περιφέρεια, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής του.
Το Εκπαιδευτικό Επίδομα των ωφελουμένων το οποίο περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης ανέρχεται συνολικά σε 750 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων). Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από ΚΕΚ που θα υποβάλουν αιτήσεις έως την 31/3/2014 ενώ το πρόγραμμα θα πρέπει να υλοποιηθεί έως τις 31.12.2015, δηλαδή, την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων.
Πηγή: aftodioikisi-news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου