Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Συνελήφθη 59χρονος Ιρανός, μέλος κυκλώματος, που μετέφερε σε νταλίκα 37 λαθρομετανάστες σε κράτη της Ευρώπης

Οι μετανάστες θα κατέβαλαν για τη λαθρομεταφορά (4.000) ευρώ ο καθένας ενώ τα κέρδη που θα αποκόμιζαν τα μέλη του κυκλώματος θα υπερέβαιναν τις (145.000) ευρώ
Συνελήφθη, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων,  ένας 59χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράν, μέλος κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη έξοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση αλλοδαπών, από το εσωτερικό της χώρας σε κράτη της Ευρώπης.

Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε  προχθές (03-03-2014) αργά το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό (κοντά στα διόδια Δροσοχωρίου) με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε φορτηγό (νταλίκα) διεθνών μεταφορών, με οδηγό τον 59χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά (37) αλλοδαπών, μη νομίμων μεταναστών.   
Συγκεκριμένα,  διαπιστώθηκε ότι μεταφέρονταν  (37) αλλοδαποί, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 37 ετών (21 υπήκοοι Συρίας - 15 υπήκοοι Σομαλίας - 1 υπήκοος Ιράκ), οι οποίοι είχαν παραληφθεί από περιοχή της Θεσσαλονίκης και προορισμός τους ήταν το Τορίνο της Ιταλίας, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Το φορτηγό αυτοκίνητο (νταλίκα) ήταν έμφορτο με ανταλλακτικά και στην καρότσα του,  βρίσκονταν οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι για την μεταφορά τους, θα κατέβαλλαν  σε μέλος του κυκλώματος, 4.000 Ευρώ ο καθένας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων  ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και εντοπισμό και των λοιπών μελών του κυκλώματος .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου