Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΔΑΣΜΟ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΑΡΤΑΣ, ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ- ΜΝΗΜΕΙΑ ΝΕΓΑΔΩΝ

Απαντήσεις σε ερωτήσεις βουλευτών για διάφορα ζητήματα που έθεσαν, απέστειλε στη Βουλή η Περιφέρεια Ηπείρου.
 Συγκεκριμένα:
Για τον αναδασμό  Χρυσοβίτσας
Σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή Ιωαννίνων κ. Χρήστου Μαντά για τον αναδασμό του οροπεδίου Χρυσοβίτσας και το ενδεχόμενο να υποχρεωθούν οι αγρότες να φορολογηθούν για τα κτήματά τους, μεταξύ άλλων, γίνεται γνωστό ότι το συγκεκριμένο έργο, είναι ένα από τα έργα που έμειναν ημιτελή, καθώς δεν ολοκληρώθηκε από το Γ  ΚΠΣ, ενώ στη συνέχεια δεν χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα "Αλ. Μπαλτατζής" που υλοποιήθηκε αποκλειστικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Προστίθεται ότι η Περιφέρεια με δικούς της πόρους και με δικά της μηχανήματα ολοκληρώνει τις απαιτούμενες εργασίες διαμόρφωσης των εδαφών και  προχωρά  στην οριοθέτηση, ώστε να ακολουθήσει η  παράδοση των αγροτεμαχίων. Επισημαίνεται επίσης, ότι η προσπάθεια ολοκλήρωσης του αναδασμού απαιτεί την πλήρη συνεργασία των καλλιεργητών (αφαίρεση σημάνσεων κλπ), ενώ τονίζεται ότι η Περιφέρεια θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια για την ολοκλήρωση των εργασιών προ της έναρξης της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Όσον αφορά το ενδεχόμενο φορολόγησης των αγροτών, σημειώνεται ότι οι καλλιεργητές δεν κατέχουν τίτλους κυριότητας.
 Για έργα σχολικής στέγης Άρτας
Σε απάντηση ερώτησης της βουλευτή Άρτας κ. Όλγας Γεροβασίλη, για μη απαντηθέν αίτημα του Οργανισμού Σχολικού Κτιρίων, προκειμένου  να προσκληθεί ώστε να υποβάλει έργα  σχολικής στέγης (2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Γραμμενίτσας- Νηπιαγωγείο Καμπής- Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων, Ολοήμερο νηπιαγωγείο Φιλοθέης), για ένταξη στο ΕΣΠΑ Περιφέρειας Ηπείρου 2007-2013, μεταξύ άλλων, γίνεται γνωστό ότι μετά την εφαρμογή του "Καλλικράτη" δυνητικοί δικαιούχοι για έργα σχολικής στέγης, ήταν οι Δήμοι. Ο Ο.Σ.Κ. ενημερώθηκε σχετικά με απαντητικό έγγραφο της Ε.Δ.Α. στις 1 Μαρτίου 2011 και έκτοτε δεν υπήρξε περαιτέρω αίτημα από τον ενδιαφερόμενο Δήμο. Τέλος επισημαίνεται ότι ήδη στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας έχει προβλεφθεί δράση για υποδομές στην προσχολική αγωγή, στις οποίες θα μπορούν να ενταχθούν ώριμες μελέτες για νέα διδακτήρια.
Για προβλήματα των Νεγάδων Ζαγορίου
Σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή Επικρατείας Χρήστου Παππά, με θέμα ¨εγκατάλειψη" του χωριού Νεγάδων Ζαγορίου, σε ο, τι αφορά τα ζητήματα που είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου  γίνονται γνωστά:
·        Η διάθεση πίστωσης 60.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
·        Η επισκευή της στέγης (επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων) του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου, με συνολικό προϋπολογισμό 116.654,27 ευρώ και
·         η διάθεση πίστωσης 20.000 ευρώ γα τη συντήρηση - αποκατάσταση των κωδωνοστασίων Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νεγάδων και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δόλιανης, οι οποίοι είναι χαρακτηρισμένοι ως βυζαντινά μνημεία. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου