Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Έργο MedLS - Πρόγραμμα «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής»


Η Περιφέρεια Ηπείρου / Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για προώθηση και προβολή των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, υλοποιεί το Πρόγραμμα «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» (MedLS) που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Στόχος του προγράμματος
Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση και η προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού των Eλληνικών και Ιταλικών περιοχών, μέσω της δημιουργίας μιας κοινής επωνυμίας «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής», η οποία θα σηματοδοτεί τις τοπικές ιδιαιτερότητες στους πιο αντιπροσωπευτικούς τομείς: γαστρονομία, χαρακτηριστικά προϊόντα, φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι, προϊόντα χειροτεχνίας. 
Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου με κοινό σήμα «MedLS», που θα χρησιμοποιηθεί για τη σήμανση όλων των επιχειρήσεων, των παραγωγικών διαδικασιών και των υπηρεσιών στο χώρο των παραδοσιακών προϊόντων και του τουριστικού τομέα,  ενώ θα προσελκύσει και νέα μέλη που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Δίκτυο.
Δημιουργία του Δικτύου MedLS
Η δημιουργία του Δικτύου MedLS έχει εμπορικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι έχει πρόθεση να ενισχύσει τις τοπικές κοινωνίες και τα πιο παραδοσιακά προϊόντα/υπηρεσίες μέσω της κατάρτισης κοινών υποχρεωτικών κανόνων που θα δώσουν τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες να πιστοποιούν την καλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων/υπηρεσιών αφενός και αφετέρου, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και τον επιχειρηματικό τους αντίκτυπο σε τοπικό, αλλά και διεθνές επίπεδο.
Το Δίκτυο «MedLS» θα στηρίξει τις τοπικές οικονομίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ενισχύοντας κάθε πτυχή του Μεσογειακού Τρόπου Ζωής. Η προβολή των προϊόντων και του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Ηπείρου πρόκειται να γίνει με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων σε δύο διεθνείς εκθέσεις : μία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Έκθεση Food Expo (Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών) που θα υλοποιηθεί στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Εxpo στις 15 - 17 Μαρτίου 2014 στην Αθήνα και μία διεθνή έκθεση στην Ιταλία .
Για το λόγο αυτό, ο Περιφερειάρχης  Ηπείρου , καλεί τους παραγωγούς συσκευασμένων παραδοσιακών προϊόντων, που ενδιαφέρονται για την προβολή και προώθηση των προϊόντων τους στην Ελλάδα και την Ιταλία να προσκομίσουν δείγμα της παραγωγής τους έως την Τεταρτη 12/3/ 2014, προκειμένου να αποσταλεί για λόγους προβολής στις εν λόγω εκθέσεις.
Τα έξοδα αποστολής θα βαρύνουν την Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη του έργου «MedLS : Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» κα. Τριάντου Σοφία (τηλ. 2651087355, e-mail: s.triantou@php.gov.gr).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου