Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Τα συγκεντρωτικά στοιχεία εννέα δημοσκοπήσεων - Νίκη ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με διαφορά από 1% έως 4,3% - Τρίτη η Χρυσή Αυγή



Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, με τη διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ 1% και 4,3% καταγράφουν εννέα δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο, στην τελική ευθεία για την μάχη των ευρωεκλογών, την Κυριακή 25 Μαϊου 2014.

Σε επτά από τις εννέα δημοσκοπήσεις, την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή, με ποσοστά από 6,7% έως 9,1%. Σε μια δημοσκόπηση την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Ελιά και σε μία το Ποτάμι.

Alco - Προβάδισμα 3,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ
Προβάδισμα 3,4% για το ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφει δημοσκόπηση της Alco για το protothema.gr
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 24,2% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20,8%, η οποία παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 1,2% από την αντίστοιχη έρευνα της προηγούμενης εβδομάδας.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή που παρουσιάζει ανοδικές τάσεις και φθάνει στο 7,7%.
Στην τέταρτη θέση υπάρχει σκληρός διαγκωνισμός ανάμεσα στο Ποτάμι που βρίσκεται στο 5,8% και την Ελιά που φθάνει στο 5,3%.
Ακολουθεί το ΚΚΕ που σταθεροποιείται στο 4,8%, ενώ σε καθοδική φάση κινούνται οι ΑΝΕΛ που υποχωρούν στο 3,3%, καθώς και η ΔΗΜΑΡ που συγκεντρώνει 1,8% και βρίσκεται κάτω από τον πήχη του 3% για την εκλογή ευρωβουλευτή.
Το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει υψηλό, στο 12,4%.

GPO - Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 23,2% έναντι 22,2% της ΝΔ στις Ευρωεκλογές 
Οριακό προβάδισμα μιας ποσοστιαίας μονάδας προβλέπει για το ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό των ιστοσελίδων iefimerida.gr, newpost.gr και newsit.gr.
Βάσει της μέτρησης ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το 23,2% στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές έναντι 22,2% της ΝΔ.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,5% ενώ ακολουθούν η Ελιά και Το Ποτάμι με 7%.
Το ΚΚΕ λαμβάνει το 5,6% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5%.
Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 10,3%.
Συνεπώς και βάσει και αυτής της μέτρησης, δεν τίθεται θέμα ανατροπής της κυβέρνησης μια και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να έχουν σημαντικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 48,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υπογραμμίζει ότι θα ψηφίσει στις Ευρωεκλογές με κύριο κριτήριο την πολιτική σταθερότητα της χώρας, έναντι 41,6% που υποστηρίζει ότι θα ψηφίσει για την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης.
Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται κατά των πρόωρων εθνικών εκλογών.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το εάν πιστεύουν πως η κυβέρνηση πρέπει να οδηγήσει την χώρα σε εθνικές εκλογές σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές, το 55,1% των πολιτών απαντά αρνητικά.

Public Issue - Προβάδισμα 2,5 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές - Τρίτη η Ελιά με 8,5%
Προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ προβλέπει δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση (αποτελεί το πρώτο κύμα των μετρήσεων), ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το 30% στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές έναντι 27,5% της ΝΔ.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελιά με 8,5% (είναι η πρώτη δημοσκόπηση που κατατάσσει την Ελιά σε αυτήν την θέση) και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8% και το ΚΚΕ και Το Ποτάμι με 6,5%.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες λαμβάνουν το 3% και οριακά εμφανίζονται να εκλέγουν έναν ευρωβουλευτή ενώ η ΔΗΜΑΡ περιορίζεται στο 2,5%, ποσοστό που θεωρείται αμφίβολο για το εάν το κόμμα θα καταφέρει να εκπροσωπηθεί στην Ευρωβουλή.
Τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν το 7,5% (συγκεκριμένα ΛΑΟΣ 1,6%, ΕΠΑΜ 1%, Οικολόγοι Πράσινοι-Πειρατές 0,9%, Γέφυρες-Δημιουργία Ξανά! Θ. Τζήμερος-Δράση Θ. Σκυλακάκης 0,8%, Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες 0,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5%, Ένωση Κεντρώων 0,5%, Λοιπά 1,4%) ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος παραμένει στο εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του 24%.
Ένα πρώτο συμπέρασμα της μέτρησης, και εφόσον βέβαια αυτή επιβεβαιωθεί στις κάλπες, είναι ότι παρά το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τίθεται θέμα διασάλευσης της κυβερνητικής σταθερότητας.
Η διαφορά των 2,5 μονάδων θεωρείται από την κυβέρνηση διαχειρίσιμη ενώ σε επίπεδο εντυπώσεων η «κατάληψη» της τρίτης θέσης από την Ελιά βάζει τέλος σε κάθε συζήτηση σχετικά με το ρόλο και την παρουσία του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.
Σε συνδυασμό μάλιστα με την αναμενόμενη επικράτηση των γαλάζιων και των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ υποψηφίων στις περισσότερες Περιφέρειες και Δήμους της χώρας, είναι προφανές πως η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ακυρώσει την επιτυχία της ιστορικής «πρωτιάς» του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει λόγο για νίκη, αν και αντιλαμβάνεται ότι το επιχείρημα του περί ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής υπολείπεται σε δυναμική.
Όλα αυτά βέβαια με την αίρεση των εκπλήξεων και των ανατροπών δεδομένου ότι το 24% της αδιευκρίνιστης ψήφου διατηρεί στο ακέραιο τη ρευστότητα και την αβεβαιότητα στους πολιτικούς συσχετισμούς.

Pulse – Προβάδισμα 2,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ (25%) έναντι της ΝΔ (22,5%) – Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 8,5% 
Προβάδισμα 2,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ (25%) έναντι της ΝΔ (22,5%), καταγράφει η κυλιόμενη δημοσκόπηση της Pulse RCγια topontiki.gr στο πέμπτο και τελευταίο κύμα αποτελεσμάτων.
Πρόκειται για την υψηλότερη διαφορά, το υψηλότερο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ από την έναρξή της, στις 5 Μαΐου.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 2,5% τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ωστόσο εμφανίζει κάμψη στην παράσταση νίκης.
Ο Αντώνης Σαμαράς ο πρόεδρος τη ΝΔ, διατηρεί το προβάδισμά του στην καταλληλότητα για τηνπρωθυπουργία έναντι του Αλέξη Τσίπρα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ με 25% (από 23,5% στο προηγούμενο κύμα αποτελεσμάτων, στις 14 Μαΐου) προηγείται κατά 2,5% της Ν.Δ., η οποία, παρά την άνοδό της στο 22,5% (από 21,5%), χάνει έδαφος κατά 0,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 26% δηλαδή 1,5% υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση και η ΝΔ λαμβάνει 23,5% ή 1% υψηλότερα από την προηγούμενη μέτρηση.
Στην Πρόθεση Ψήφου με Αναγωγή επί των εγκύρων ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 26% (από 24,5%) και πλέον προηγείται κατά 2,5% της Ν.Δ., παρότι αυτή ανεβαίνει στο 23,5% (από 22,5%).

Rass - Προβάδισμα 2,8% στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ - Στο 9,1% η Χρυσή Αυγή και στο 8,1% το Ποτάμι
Προβάδισμα 2,8 μονάδων δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass, με την αξιωματική αντιπολίτευση να προηγείται με 6,7 μονάδες και στην παράσταση νίκης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 2,8% καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει 25,3% έναντι 22,5% του κυβερνώντος κόμματος.
Στην τρίτη θέση έπεται η Χρυσή Αυγή με 9,1% και ακολουθούν το Ποτάμι με 8,1% , το ΚΚΕ με 6,1% , η Ελιά με 5,4% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΔΗΜΑΡ με 1,5%.
Παράλληλα, το 4,6% εκφράζει την υποστήριξη του σε κάποιο άλλο κόμμα, ενώ το 9,8% δηλώνει αναποφάσιστο.
Όσον αφορά την παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 48,2% έναντι 41,5% της ΝΔ.

Μetron Analysis – Προβάδισμα 3,2% στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ - Στην 3η θέση το Ποτάμι – Στο 6,7% η Χρυσή Αυγή
Προβάδισμα 3,2 μονάδων δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ, νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 24,2% έναντι 21% της ΝΔ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1, στην 3η θέση έπεται το Ποτάμι με 6,8% ενώ η Χρυσή Αυγή ακολουθεί με 6,7%.
Η Ελιά συγκεντρώνει 6,5% , το ΚΚΕ 3,2% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,8% και η ΔΗΜΑΡ 2%.
Παράλληλα, το 5,6% θα επιλέξει την αποχή, ενώ το 12,7% δηλώνει αναποφάσιστο.

Palmos Analysis – Στο 4,3% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ – Στην 3η θέση η Χρυσή Αυγή
Προβάδισμα 4,3 μονάδων δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ, νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis, με τη Χρυσή Αυγή να κερδίζει τη μάχη της 3ης θέσης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 26,1% της πρόθεσης ψήφους, ενώ η ΝΔ το 21,8%.
Στην 3η θέση έπεται η Χρυσή Αυγή με 7,3% και ακολουθούν το Ποτάμι με 5,9% , η Ελιά με 4.3% , το ΚΚΕ με 3,6% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7% και η ΔΗΜΑΡ με 1,7%.
Παράλληλα, το 11,4% δηλώνει αναποφάσιστο, ενώ το 4,5% θα ψηφίσει κάποιο άλλο κόμμα.
Όσον αφορά την εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 4,5 μονάδες, καθώς συγκεντρώνει 30,8% έναντι 26,3% της ΝΔ. Η Χρυσή Αυγή ακολουθεί με 8,8% , το Ποτάμιο με 7,8% , η Ελιά με 5,9% , το ΚΚΕ με 4,5% , οι ΑΝ.ΕΛ. με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Marc - Σταθερό προβάδισμα 3,6% για το ΣΥΡΙΖΑ – Στο 21% η ΝΔ και στο 8,7% η Χρυσή Αυγή
Προβάδισμα 3,6 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 24,6% ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 21%.
Στην 3η θέση, έπεται η Χρυσή Αυγή με 8,7% ενώ το Ποτάμι συγκεντρώνει 6% , η Ελιά 5,6% , το ΚΚΕ 5,5% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4% και η ΔΗΜΑΡ 2,4%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 11,4%.
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 41,6% έναντι 38,3% της ΝΔ.

MRB - «Πρωτιά» ΣΥΡΙΖΑ με 24,9% έναντι 22% της ΝΔ – Σταθερά στην 3η θέση η Χρυσή Αυγή
Προβάδισμα 2,9 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MRB, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για λογαριασμό της τηλεόρασης του Star, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 24,9% ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 22%.
Στην 3η θέση, έπεται η Χρυσή Αυγή με 7,9% ενώ το Ποτάμι συγκεντρώνει 7% , η Ελιά 6% , το ΚΚΕ 5,1% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,1% και η ΔΗΜΑΡ 2,2%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14%.


Πηγή:www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου