Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Παράταση της κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων για 2 εκατ. Έλληνες



Σίγουρη θεωρείται πλέον η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, καθώς λίγες ημέρες προτού λήξει η προθεσμία έχουν υποβληθεί περίπου 3,1 εκατομμύρια δηλώσεις από το σύνολο των 5,8 εκατομμυρίων που εκτιμάται ότι θα πρέπει να υποβληθούν φέτος.

Το γεγονός ότι ελάχιστο διάστημα πριν κλείσει το σύστημα (στις 30 Ιουνίου) δεν έχουν υποβληθεί πάνω από 2 εκατομμύρια δηλώσεις, οδηγεί σε παράταση, καθώς το σύστημα δεν μπορεί να δεχθεί πάνω από 150.000 δηλώσεις την ημέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει να δώσει παράταση έως τις 15-20 Ιουλίου για την υποβολή τους.
Πληροφορίες λένε ακόμα ότι από τότε που έγινε γνωστό το ενδεχόμενο της παράτασης ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων μειώθηκε.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να σπεύσουν και να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση εντός των υπαρχουσών προθεσμιών, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου.
Το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δώσει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους δεν έκαναν τη δήλωση και για να μην καταρρεύσει το TAXIS τις τελευταίες ημέρες προχωρά στην εφαρμογή της παλιάς συνταγής της θέσπισης καταληκτικών προθεσμιών υποβολής της φορολογικής δήλωσης με βάση το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου. Ετσι η παράταση που δίνεται αναμένεται να είναι έως τις 15 ή και 20 Ιουλίου. Ωστόσο, κάθε δύο ημέρες θα λήγει και η προθεσμία για ένα ψηφίο Αριθμού Φορολογικού Μητρώου.
Από το υπουργείο οικονομικών τονίζεται ότι η απόφαση για παράταση θα αφορά μόνο τις ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων και όχι τις ημερομηνίες πληρωμής των φόρων.
Δηλαδή ακόμα αν υπάρξει παράταση έως τις 25 Ιουλίου και κάποιος υποβάλει τη φορολογική του δήλωση εκείνη την ημέρα, θα κληθεί και πάλι να καταβάλει την πρώτη δόση των οφειλών του στις 31 Ιουλίου.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου