Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Το gadget που παρακολουθεί διαρκώς την υγεία σας (vid)



Ολοένα και περισσότερα είναι τα ειδικά εξαρτήματα τελευταίας τεχνολογίας που σκοπό έχουν να μας βοηθήσουν να παρακολουθούμε πιο στενά και πιο αποτελεσματικά την κατάσταση της υγείας μας όπως αυτή εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο.


Το τελευταίο επίτευγμα της τεχνολογίας ονομάζεται Simband και παρουσιάστηκε επίσημα στο Σαν Φρανσίσκο από την κατασκευάστρια εταιρεία, Samsung, σε μία ειδική εκδήλωση.
Το έχουν ονομάσει και "Φωνή του Σώματος" και από ό,τι φαίνεται δεν έχουν άδικο. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό μηχανισμό που μοιάζει με ρολόι χειρός, μόνο που είναι συνδεδεμένο μέσω ειδικών αισθητήρων με τις ζωτικές λειτουργίες του ατόμου και ενημερώνει αυτόματα τόσο το ίδιο το άτομο, όσο ενδεχομένως και τον προσωπικό του ιατρό για οποιεσδήποτε μεταβολές χρήζουν περαιτέρω έρευνας.
Προσφέρει, μεταξύ άλλων, πληροφορίες για τους παλμούς της καρδιάς σε μορφή που θα περίμενε κανείς να δει σε ένα πανάκριβο ιατρικό μηχάνημα νοσοκομείου.
Επίσης θα έχει μια ειδική μπαταρία που θα επαναφορτίζεται διαρκώς, ώστε η συσκευή να μπορεί να είναι ενεργή 24 ώρες την ημέρα.



Πηγή
onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου