Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ING Group - Ενορχηστρώνει την είσοδο της στο Ολλανδικό Χρηματιστήριο Euronext - Προχωρά σε Δημόσια Προσφορά (IPO)



Με ανακοίνωση του νωρίτερα σήμερα, το ING Group επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε Δημόσια Προσφορά (ΙΡΟ) για την εισαγωγή της εταιρίας ΝΝ Group στο Ολλανδικό Χρηματιστήριο Εuronext του Άμστερνταμ.

Σε αυτή τη Δημόσια Προσφορά (ΙΡΟ), ο Όμιλος ING προτίθεται να διαθέσει σταδιακά τη συμμετοχή του στην εταιρία ΝΝ Group, σε διεθνείς θεσμικούς επενδυτές και σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές στην Ολλανδία. Ως αποτέλεσμα αυτής της πρόθεσης προσφοράς, η εταιρία NN Group θα εισαχθεί στο Ολλανδικό Χρηματιστήριο Euronext του Άμστερνταμ.
Σύμφωνα με το συνολικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, ο Όμιλος ING οφείλει να διαθέσει άνω του 50% της συμμετοχής του στην εταιρία ΝΝ Group έως τον Δεκέμβριο του 2015 και το υπόλοιπο της συμμετοχής του πριν τις 31 Δεκεμβρίου του 2016.
Η εταιρία NN Group και γενικότερα ο Όμιλος NN αποτελεί έναν κορυφαίο Oλλανδικό ασφαλιστικό οργανισμό, με ισχυρή δραστηριότητα στους τομείς της ασφάλισης και της διαχείρισης επενδύσεων με ευρωπαϊκό βεληνεκές, αλλά και μία επιτυχημένη πορεία στην Ιαπωνική αγορά. Ο όμιλος NN περιλαμβάνει τις κύριες επιχειρηματικές οντότητες: Nationale Nederlanden, ING Insurance Ευρώπης, ING Investment Management και ING Ζωής της Ιαπωνίας.
Η εταιρία NN Group έχει έναν ισχυρό ισολογισμό, σύμφωνα με ένα συντηρητικό ρυθμιστικό περιβάλλον στην Ολλανδία. Η έμπειρη ηγετική ομάδα της NN Group διαθέτει σαφή εστίαση
στη συνολική βελτίωση των εσόδων και των ταμειακών κεφαλαίων, στον αυστηρό έλεγχο των εξόδων και στην παροχή μιας εξαιρετικής εμπειρίας στον τελικό πελάτη.
Η μερισματική πολιτική της NN Group εστιάζεται στο να επιστρέψει κέρδη στους μετόχους της. Η NN Group προτίθεται να καταβάλει μέρισμα στο δεύτερο εξάμηνο του 2014, ύψους 175 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα αποδοθεί το 2015. Η NN Group προβλέπει μερισματική πολιτική pay-out από το 2015 και έπειτα, το οποίο θα καταβάλλεται από το 2016, και θα είναι της τάξεως του 40-50 % των καθαρών λειτουργικών αποτελεσμάτων της τρέχουσας απόδοσης. Επιπρόσθετα, το κεφάλαιο που παράγεται επιπλέον των στόχων της NN Group αναμένεται να επιστραφεί στους μετόχους, εκτός εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο εταιρικό σκοπό, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων σε εταιρικές ευκαιρίες που προσδίδουν αξία.
Η εταιρία ΝΝ Group και γενικότερα ο Όμιλος NN αποτελούν ένα συνδυασμό ώριμων και αναπτυσσόμενων αγορών με δυνατά στοιχεία και ηγετική θέση σε περισσότερες από 18 χώρες σε Ευρώπη και Ιαπωνία. Με δυνατά οικονομικά αποτελέσματα, έναν επιχειρηματικό διαχωρισμό από τον Όμιλο ING και, τέλος, με αυτοχρηματοδοτούμενες και κερδοφόρες επιχειρήσεις σε μεγάλο βαθμό.
Η ανεξαρτητοποίηση του μέλλοντος του Ομίλου NN ανοίγει μεν ένα νέο κεφάλαιο για τον οργανισμό, όμως η δέσμευση της προσφοράς μιας εξαιρετικής εμπειρίας στον πελάτη παραμένει αμετάβλητη. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου ΝΝ δεν θα διαφοροποιηθούν, και ο Όμιλος θα συνεχίσει να παρέχει την αξία, την καθοδήγηση και την ποιότητα υπηρεσιών που περιμένουν οι πελάτες του.

Πηγή:bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου