Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Αναδρομικό «κούρεμα» απειλεί τους συνταξιούχους



Σε νέα «τρικυμία» βάζει την κυβέρνηση το αναδρομικό «ψαλίδι» της παρακράτησης σε 1,1 εκατομμύριο διπλοσυνταξιούχους. Εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη «αδειάζει» στο θέμα της αναδρομικότητας τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Μπορεί ο τελευταίος να ανακοίνωσε ότι το μέτρο δεν έχει αναδρομική ισχύ, όμως εγκύκλιος που έχει εκδοθεί από τον περασμένο Απρίλιο (ΠΟΛ 1104) ορίζει ως χρόνο εκκίνησης των νέων κρατήσεων του φόρου την 1η Ιανουαρίου του 2014, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Αυτό σημαίνει μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές των φορολογουμένων, προκειμένου να καλυφθεί το διάστημα των επτά μηνών (Ιανουάριος – Ιούλιος 2014) που εκκρεμεί μέχρι την ενεργοποίηση του νέου τρόπου υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το νέο σύστημα υπολογισμού, που η κυβέρνηση προσπαθεί να το πλασάρει ως άλλη μία σημαντική διαρθρωτική μεταρρύθμιση, μπαίνει από 1ης Αυγούστου του 2014 σε εφαρμογή και το σοκ που θα προκαλέσουν οι μειώσεις στο διαθέσιμο εισόδημα εκατομμυρίων συνταξιούχων θα είναι ισχυρό.

Η νέα φοροαφαίμαξη, που ξεκινά από τα 35 ευρώ και φτάνει και τα 325 ευρώ για όσους «κατοικούν» στα ρετιρέ της φορολογικής κλίμακας, θα πλήξει όλους όσοι λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη άνω των 800 ευρώ, οι οποίοι από τον επόμενο μήνα θα τρίβουν τα μάτια τους με το καθαρό ποσό που θα τους μείνει στην τσέπη.
Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου