Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με πρόταση εισαγγελέαΤην παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε Ειδικό Δικαστήριο εισηγείται με πρόταση του στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας, μετά το τέλος της ανάκρισης από τον αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Καλαγανίδη.

Ο κ. Πλιώτας ζητεί την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα αυτά της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος ενώ ζητεί την παραπομπή και των συγγενών του Ελένης Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικαρίδη και Ανδρέα Ρωσσώνη ως συμμέτοχων.
Τον τελευταίο λόγο θα έχει το ειδικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου για το αν και ποιοι θα καθίσουν τελικά στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.
Το σκεπτικό της πρότασης
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι τα ονόματα των συγγενών διεγράφησαν με πρωτοβουλία του ίδιου του πρώην υπουργού, ενώ για τους συγγενείς υποστηρίζεται ότι εκμεταλλεύτηκαν τη σχέση που είχαν με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός έχει ήδη απολογηθεί και έχει αφεθή ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και την εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του μία φορά το μήνα.
Η λίστα Λαγκάρντ έχει «γεννήσει» και άλλους κατηγορούμενος, καθώς το Σεπτέμβριο αναμένεται να απολογηθούν οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για απιστία στην υπηρεσία, ενώ ο πρώτος βαρύνεται επιπλέον με το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου. Ο κ.Διώτης φέρεται ότι αντέγραψε το αρχικό στικάκι της λίστας Λαγκάρντ χωρίς ωστόσο όπως λείε ο ίδιος να προβεί στην παραποίηση της.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου