Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης σε συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας



Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ αστυνομικών και ενόπλων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας εκ των δραστών είναι ο καταζητούμενος για τρομοκρατία Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος τραυματίστηκε και συνελήφθη.
 Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκαν ελαφρά ένας αστυνομικός και δύο πολίτες, ενώ κατά πληροφορίες συνελήφθη και δεύτερο άτομο. Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για τους υπόλοιπους δράστες.

Η συμπλοκή σημειώθηκε στην οδό Μητροπόλεως 44, κοντά σε υποκατάστημα τράπεζας, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν ύποπτους για ληστεία και ειδοποίησαν το κέντρο επιχειρήσεων. Υπό την καθοδήγηση αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής, οι αστυνομικοί επενέβησαν.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν τους ενόπλους να παραδοθούν και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ κατά πληροφορίες έγινε χρήση και χειροβομβίδας από την πλευρά των δραστών. Η χειροβομβίδα δεν εξερράγη.

Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε στο χέρι το άτομο που φέρεται ως ο Νίκος Μαζιώτης, ένας αστυνομικός στον μηρό και δύο πολίτες. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό και ο αστυνομικός στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Κατά πληροφορίες, οι δράστες φορούσαν περούκες.

Ενημέρωση για την υπόθεση λαμβάνει τώρα από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου