Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Δίπλα στην πόλη…… αλλά και τόσο μακριά.




  Ευλογα η Πεδινή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως προάστιο των Ιωαννίνων
,αφενός μεν λόγω του πληθυσμού της και αφετέρου λόγω της πλεονεκτικής τοποθεσίας πλησίον του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
      Ωστόσο,οι κάτοικοι της ,βιώνουν έντονα το αίσθημα της απομόνωσης από την πόλη,καθώς τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων έιναι ελάχιστα τις καθημερινές και ανύπαρκτα τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες.
      Το αποτέλεσμα είναι οτι εφόσον οι πολίτες δεν έχουν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς,αδυνατούν να μεταβούν στο κέντρο της πόλης.Από την άλλη τα υπάρχοντα δρομολόγια δεν εξυπηρετούν το πλήθος των μεταφορικών αναγκών τους.
      Αναρωτιέμαι,είναι δυνατόν να μην υπάρχει πρόσβαση των δημοτών στη πόλη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς,ειδικα όταν τα δρομολόγια προς το Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο ανέρχονται τις καθημερινές σε πενήντα (50) και τα σαββατοκύριακα και τις αργίες σε τριανταπέντε (35)
      Μιά απλή και λογική λύση θα ήταν τα υπάρχοντα δρομολόγια προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο να επεκτείνουν το δρομολόγιό τους ως την Πεδινή,μια απόσταση που δεν ξεπερνά τα τρία (3) χιλιόμετρα.
      Λοιπόν ,τι μέλλει γενέσθαι, αρμόδιοι φορείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου