Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Αισιόδοξα μηνύματα από τον 4ο «Spetses mini Marathon»



Με το σύνθημα «Νίκη είναι η συμμετοχή» και με την φύτευση της τέταρτης ελιάς (όσα και τα χρόνια της διοργάνωσης) στην πλατεία Ειρήνης, στην ιστορική «Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή», άνοιξε η «αυλαία» του εφετινού «Spetses mini Marathon».
Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές, φερέλπιδες αθλητές αλλά και φίλοι των σπορ έδωσαν για ακόμη μία φορά ραντεβού στο μαγευτικό νησί του Αργοσαρωνικού σε μία συνάντηση που προάγει το φίλαθλο πνεύμα αλλά και συνεισφέρει στην κοινωνική και οικονομική ζωή των Σπετσών.
Τα δικά τους αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού έστειλαν από την παραλία «Καΐκι» εβδομήντα πιτσιρίκια. Με σύμμαχο έναν λαμπερό ήλιο, κολύμπησαν 150 μέτρα σε έναν αγώνα που όλοι ήταν νικητές. Οι λιλιπούτειοι πρωταθλητές του αύριο (από 7-12 ετών) απόλαυσαν τη συμμετοχή τους και αγωνίστηκαν με σθένος για την πρωτιά. Νικήτρια ήταν η δεκάχρονη Φωτεινή Καραθάνου από τις Σπέτσες.
 Η… επόμενη πράξη της διοργάνωσης εκτυλίχθηκε στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή, η οποία ιδρύθηκε από τους Εθνικούς Ευεργέτες και δωρητές Σωτήριο Ανάργυρο και Μαρίνο Κοργιαλένη και εγκανιάστηκε την 1η Οκτωβρίου 1927 από τον Πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο. Ο δήμαρχος των Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα Λύδα Κουταρέλλη, σε μία λιτή τελετή, καλωσόρισαν τους επισκέπτες και βράβευσαν τους νικητές του διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής. Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του νησιού παρουσιάζουν τα έργα τους, στο Παλιό Λιμάνι, στην αίθουσα τέχνης «Ακρόπρωρο». Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στην Μέριμνα (μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία φροντίζει παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες) ενώ τα έργα των συμμετεχόντων θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση.  
Η χθεσινή ημέρα έκλεισε με την φύτευση της 4ης ελιάς στο προαύλιο της Σχολής. Το αειθαλές δέντρο, σύμβολο της ειρήνης αλλά και του αθλητισμού, πηγή ζωής για τους λαούς της Μεσογείου, στην «Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή», θα συνδυάζεται και με την ιστορία του «Spetses mini Marathon».           
Με «οδηγούς» Ολυμπιονίκες
Οι κάτοικοι, οι επισκέπτες αλλά και οι αθλούμενοι θα απολαύσουν αύριο το… κυρίως μενού του Μίνι Μαραθώνιου των Σπετσών. Κορυφαίοι Ελληνες αθλητές θα μπουν «οδηγοί» στα αγωνίσματα της ημέρας. Το πρόγραμμα: 11.00: Κολυμβητικός Αγώνας Διάπλους Σπετσών (3.000μ. & 5.000μ.), 15.00: My First Spetses mini Marathon, 15.30: Παιδικός Αγώνας 1.000μ. και 17.00: Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.
Στις συμμετοχές ξεχωρίζει και ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής ανοικτού νερού, Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος βλέπει τους αγώνες ως ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις εντατικές προπονήσεις: «Κολυμπάς παρέα με φίλους και ευχαριστιέσαι τη συμμετοχή. Δεν έχεις το άγχος του πρωταθλητισμού. Είχα αγωνιστεί και πέρσι. Η διοργάνωση αποτελεί για εμένα ένα είδος ανανέωσης. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι καθώς προετοιμάζομαι για να διεκδικήσω του χρόνου το καλοκαίρι την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο», δήλωσε στην «Κ» ο πρωταθλητής.   
Πηγή:kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου