Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Καταιγίδες, ανεμοστρόβιλος και χαλάζι προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα Ιωάννινα



Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία τις τελευταίες ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου. Εκτός από τα Ιωάννινα που επλήγησαν από ανεμοστρόβιλο περίπου στις 5 το απόγευμα, κάτι ανάλογο έγινε λίγο αργότερα και στην Ηγουμενίτσα, όπου ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε την πόλη, ενώ από τη δυνατή βροχή κατέβηκαν χείμαρροι με πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και πολλά υπόγεια.
Δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική, ενώ λόγω της έντονης νεροποντής κάποιοι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους για περισσότερο από μισή ώρα.
Επίσης δύο μεγάλοι χείμαρροι έγιναν αιτία να πλημμυρίσουν δρόμοι στο χωρίο Μαυρούδι και στα Σύβοτα, όπου επίσης δημιουργήθηκαν προβλήματα σε πολλά υπόγεια.
Στο μεταξύ μεγάλη κατολίσθηση παρατηρείται σταδιακά στο χωρίο Παλιοχώρι, στα Τζουμέρκα που απέχει 35 χιλιόμετρα από τα Γιάννενα.
Από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε νωρίτερα το απόγευμα τα Ιωάννινα, στις εργατικές κατοικίες στη θέση Βρυσούλα, δίπλα στο στρατόπεδο Βελισαρίου, υποχώρησαν συνολικά τρείς στέγες ενώ η περιοχή έχει βυθιστεί στο σκοτάδι καθώς έπεσαν και κολώνες της ΔΕΗ. Επίσης στο προάστιο Νεοχωρόπουλο ο ανεμοστρόβιλος «πέταξε» τη στέγη από επιχείρηση επίπλων ενώ δεκάδες ήταν οι κλήσεις που δέχτηκε η πυροσβεστική για την άντληση ύδατος από υπόγεια και δρόμους.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
Πηγή φωτογραφιών: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου