Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Με 'μπαλωθιές' αποχαιρέτισαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη



Έπεσε η αυλαία στην τραγική υπόθεση εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με τον 20χρονο να οδηγείται στην τελευταία του κατοικία.  Η σορός του 20χρονου έφτασε στο χωριό καταγωγής του, στο Σελί του Ρεθύμνου λίγο πριν τις 08:00 το πρωί.

Το σπίτι, από εκείνη την ώρα, γέμισε με συγγενείς και φίλους αλλά και με απλό κόσμο που έσπευσε για να πει το τελευταίο αντίο στο Βαγγέλη και να συμπαρασταθεί στην οικογένεια.
Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο οποίος μετά από 1,5 μήνα που κείτονταν νεκρός, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία λίγο μετά 12:00 με πλήθος κόσμου να τον αποχαιρετούν με "μπαλωθιές". Παρόντες στην κηδεία ήταν και συμφοιτητές του 20χρονου από τα Γιάννενα και ο περιφερειάρχης Ρεθύμνης Σταύρος Αρναουτάκης, η περιφερειάρχης Μαίρη Λιόνη και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης. Στεφάνι έστειλε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.
Στους Αρμένους, το χωριό όπου διαμένει η οικογένεια Γιακουμάκη όλα είναι κλειστά συμμετέχοντας στην Ημέρα πένθους που κήρυξε  η Τοπική Κοινότητα Αρμένων.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Ύστερα από την τραγική κατάληξη που είχε η εξαφάνιση του συγχωριανού μας σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και βρέθηκε νεκρός την 15/03/2015 στα Ιωάννινα, το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Αρμένων συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση στις 15/3/2015, στις 15:00, και με απέραντη θλίψη και οδύνη ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ η ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, θα κηρυχθεί ημέρα πένθους για την Τοπική Κοινότητα Αρμένων και θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν στην κοινότητα και συγκεκριμένα: -Δημοτικό Σχολείο Αρμένων -Νηπιαγωγείο Αρμένων -Παιδικός Σταθμός Αρμένων -Κοινοτικό Γραφείο Αρμένων -Περιφ. Ιατρείο Αρμένων".
Ημέρα πένθους για τα σχολεία στα Ιωάννινα      
Tη στιγμή που γινόταν η κηδεία του 20χρονου στη Κρήτη, στα Ιωάννινα πλήθος κόσμου, μαθητές και φοιτητές της Γαλακτοκομικής συνοδεία της αστυνομίας συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο νεαρός και απέτισαν φόρο τιμής, αφήνοντας από ένα λουλούδι.    
Εν τω μεταξύ πενθεί και η εκπαιδευτική κοινότητα στα Ιωάννινα σήμερα, με τις σημαίες σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα κυματίζουν μεσίστιες. Από το πρωί, στις σχολικές αίθουσες γίνεται ενημέρωση των μαθητών ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό. Στις 11:30, λίγο πριν την κηδεία του άτυχου 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, το κουδούνι λήξης του σχολικού προγράμματος χτύπησε και οι πόρτες των σχολείων έκλεισαν.
Τέλος, σε συγκέντρωση ενάντια στα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καλούν τους Γιαννιώτες, ο δήμος Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στον χώρο μπροστά από το δημαρχείο.
Με πληροφορίες από cretalive.gr
NEWS247.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου