Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Αιχμές Φ.Φίλιου για αποχώρηση της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας" από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με αιχμηρό τρόπο, σχολίασε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, την αποχώρηση της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο επικεφαλής της παράταξης επικαλέστηκε την καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίασης και ανακοίνωσε την αποχώρηση του ιδίου και των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος τόνισε με έμφαση πως «οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι διακατέχονται από αίσθημα ευθύνης απέναντι στο Δήμο, την πόλη και τους συμπολίτες» και καταλόγισε στον κ. Γκόντα και την παράταξή του προεκλογικές σκοπιμότητες.
Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η τελευταία πριν τις εκλογές του Μαΐου και όλα τα θέματα ήταν υπηρεσιακά. Οι αποφάσεις ήταν απαραίτητες προκειμένου να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι υπηρεσίες και παράλληλα να επιλυθούν εκκρεμότητες συμπολιτών.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος εξέφρασε την βαθιά θλίψη για την απώλεια του μακαριστού μητροπολίτη Ιωαννίνων. «Αφήνει ισχυρά θετικές αναμνήσεις. Είχαμε άριστη συνεργασία μαζί του. Μια πληθωρική προσωπικότητα με ριζοσπαστικές απόψεις, που αφήνει σπουδαίο έργο στην περιοχή. Αποχαιρετούμε τον Μητροπολίτη μας με θλίψη και πόνο», σημείωσε ο Δήμαρχος.
Ο κ. Φίλιος κατά την έναρξη της συνεδρίασης ενημέρωσε το σώμα σχετικά με την ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου και ουσιαστικά απάντησε σε όσους επιρρίπτουν ευθύνες στο Δήμο για την επιλογή του σχολείου στην Ανατολή.
«Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να χαρακτηριστεί ένα σχολείο πρότυπο, πρέπει να υπάρχει το κτίριο και η σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων. Τέτοια απόφαση δεν υπήρχε ούτε από τη Ζωσιμαία Σχολή, αλλά ούτε κι από άλλο Λύκειο της πόλης.
Ο Δήμος αναγνωρίζοντας την ανάγκη ίδρυσης Πειραματικού Σχολείου, έπραξε το αυτονόητο. Παραχώρησε τις κτιριακές υποδομές. Κι αυτό γιατί πιστεύουμε ότι η δημιουργία Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου είναι απαραίτητη καθώς πρόκειται για ένα σχολείο υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων.
Θα θέλαμε κι εμείς η Ζωσιμαία Σχολή να αποτελούσε το πρότυπο Λύκειο. Όμως αυτό δεν εξαρτήθηκε από μας και είναι άδικο να κατηγορείται σήμερα ο Δήμος, ο οποίος πρωτοστάτησε για την ίδρυση του Πειραματικού» κατέληξε ο κ. Φίλιος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου