Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΣ ΣΤΙΣ 16 ΚΑΙ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Τη συμβολική αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τη Δευτέρα και την Τρίτη 16 και 17 Σεπτεμβρίου καθώς και του διοικητικού του έργου στις 18 και 19 του μήνα αποφάσισε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, σε κοινή συνεδρίαση με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων του Ιδρύματος και με μοναδικό θέμα τη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού.
Παράλληλα, η Σύγκλητος του Ιδρύματος απευθύνεται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και την κυβέρνηση, εκφράζοντας την αγωνία της «για την επιχειρούμενη αποδυνάμωση των ΑΕΙ, μέσω της απομάκρυνσης διοικητικού προσωπικού, τη στιγμή που τα ελληνικά πανεπιστήμια συνεχίζουν να προσφέρουν ένα σοβαρό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο στην ελληνική κοινωνία».
Στην απόφαση της Συγκλήτου αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό που θα μπορούσε να τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά αντίθετα υπάρχει ήδη, σημαντική έλλειψη προσωπικού με αρνητικές επιπτώσεις στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Ιδρύματος.
»Πιο συγκεκριμένα, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπηρετούν 274 διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες στις 7 Σχολές και τα 15 Τμήματα του Ιδρύματος».
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η έλλειψη σε προσωπικό, προκύπτει από την αξιολόγηση των ακαδημαϊκών μονάδων, από το Οργανόγραμμα του Ιδρύματος, αλλά ακόμη και από τη μέθοδο αξιολόγησης που έχει θέσει το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων».
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για την απόφαση της, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται, έλαβε υπόψη το δίκαιο των αιτημάτων των διοικητικών υπαλλήλων και εκφράζει με τη συμβολική αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος, την έντονη διαμαρτυρία της για την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Επίσης, εκφράζει την έντονη αντίδρασή της για τη μη διάθεση πιστώσεων για διδάσκοντες Π.Δ. 407/80, γεγονός που οδηγεί στην αδυναμία κάλυψης των διδακτικών κενών σε Τμήματα με μικρό αριθμό μελών ΔΕΠ, καθώς και στην απομάκρυνση νέων επιστημόνων που έχουν προσφέρει σημαντικότατο έργο στο Πανεπιστήμιο κατά τα προηγούμενα έτη.
Τέλος, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και συντονίζει τη δράση της με τα άλλα πανεπιστήμια της χώρας.
ProtoThema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου