Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Οι φωτογραφίες της φλόγας στην κυπριακή ΑΟΖ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες από το περιβόητο «άναμμα της φλόγας» από το φυσικό αέριο του οικοπέδου 12 της κυπριακής ΑΟΖ. Το πρώτο τεστ παραγωγής του φυσικού αερίου, μια διαδικασία που είναι γνωστή ως drill stem test, στέφθηκε με επιτυχία, χθες Τετάρτη και το «φως» φάνηκε στη πλατφόρμα εξόρυξης που εγκαταστάθηκε στη γεώτρηση της Αφροδίτης.Τα drill stem tests είναι η πιο αποφασιστική διαδικασία για να υπολογιστούν με ακρίβεια η ποιότητα αλλά και η ποσότητα του φυσικού αερίου, κάτι που είναι αναγκαίο και για τον υπολογισμό της εμπορικότητας του κοιτάσματος.
Η παραγωγική δόκιμη θα διαρκέσει περίπου πέντε ημέρες και μετά η πλατφόρμα γεώτρησης ENSCO 5006 θα ξεκινήσει τη σφράγιση της γεώτρησης και θα αποσυρθεί από την περιοχή. Η επεξεργασία των στοιχείων από την επιβεβαιωτική γεώτρηση θα γίνει για λογαριασμό των εταιρειών που έχουν αναλάβει τη διαχείριση του κοιτάσματος και θα είναι έτοιμα μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου.
Τεχνικοί λόγοι, πάντως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χρειαστεί και δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση, γεγονός που θα προκαλέσει πρόσθετη καθυστέρηση.
Ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου